Tydzien temu kręcąc w miejscu na drodze w dozwolonym miejscu zerknąłem na obrtomierz na mniej niż sekundę i trafiłem tyłem w krawężnik. Poszła fela 17 pękł rant, wahacz krzywy drążek, łożysko. Prawie już wszystko naprawiłem. Co prawda ja zepsułem ale tyle dobrego że dyfer nie ruszony i działa bardzo dobrze. Nie chciałem się chwalić od razu bo mi wstyyd.

Co się dzisiaj popsuło w moim samochodzie
Napisany 24 lipiec 2016 - 07:27
Napisany 25 lipiec 2016 - 21:31
Też oglądam Blok Ekipę
Czesiu no koło lidla nie na obwodnicy akurat. łożysko optimal wprasowałem ale coś w nim charczy podczas jazdy. Oczywiście było nowe
Napisany 26 lipiec 2016 - 16:40
W niedzielę podczas jazdy oma po porostu sobie zdechła i nie chciała zapalić. Po długich poszukiwaniach okazało się że jeden z przewodów od zasilania pompy paliwa jakimś cudem się rozłączył xd . Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem xd
Napisany 26 lipiec 2016 - 17:19

Napisany 26 lipiec 2016 - 17:25
Najważniejsze że dodarłeś do celu Mi całe szczęście omcia siadła 1.5 km od domu więc nie było tak źle
Napisany 22 wrzesień 2016 - 19:28
w moim padła cewka ale to był 2tyg temu
a u znajomych
wygląda na za słabo dokręconą rolkę, śruba jest delikatnie skrzywiona, gwint podtarty, na tulejce widać odciśniętą śrubę
Edytowany przez barteklodz, 22 wrzesień 2016 - 19:31.
Napisany 22 wrzesień 2016 - 20:07
U mnie podobnie,rozrząd odmówił współpracy.Dokładnie nie sprawdzałem,uchyliłem osłonę i nie ma paska na kołach zębatych.
Napisany 16 listopad 2016 - 22:24
Napisany 09 luty 2017 - 16:53
Więc tak... Trzy dni temu awaria elektrycznej rolety tylnej szyby(otwiera się do 3/4 ), dzisiaj awaria termostatu otworzył się i już się nie zamyka..
Napisany 12 luty 2017 - 20:57
Lepsze to niż jak u mnie ze się zamknął i nie otworzył :-P 50km w 6h zimąWięc tak... Trzy dni temu awaria elektrycznej rolety tylnej szyby(otwiera się do 3/4 ), dzisiaj awaria termostatu
otworzył się i już się nie zamyka..
Napisany 22 luty 2017 - 00:17
Vka
pociekł dekiel chłodniczki> zrobione
pocące pokrywy> zrobione
zeżarta jedna cewka > wpadła nowa + komplet świec
dzisiaj strzelił alu przewód klimy na podłużnicy
w klekocie
zapieczona prowadnica zacisku> zrobione
wyciek spływu oleju z turbiny> czeka
dzisiaj rano ojciec odpala, syk spod maski, silnik zielony, szlag trafił uszczelnienie w kompresorze
kumulacja
Napisany 29 maj 2017 - 16:12
W sobotę byłem na sprawdzeniu i nabiciu klimy.. Okazało się że mam nieszczelność w układzie i to na tyle dużą że nie ma sensu klimy nabijać. Niestety panowie "specjaliści" od klimy stwierdzili że nie mają pojęcia gdzie znajduje się ta nieszczelność.. Tak więc będę szukał na czuja . Dzisiaj byłem na diagnostyce sprawdzić emisję spalin no i jest nieciekawie..
Napisany 29 maj 2017 - 19:02
Okazało się że mam nieszczelność w układzie i to na tyle dużą że nie ma sensu klimy nabijać. Niestety panowie "specjaliści" od klimy stwierdzili że nie mają pojęcia gdzie znajduje się ta nieszczelność..
Raczej do specjalistów to im daleko, zwykli nabijacze. No cóż u nas w kraju chyba nie istnieją specjaliści od klimy, sam zmarnowałem 3 dni u jednych i dalej klimatyzacja u mnie nie chłodzi jak należy, trzeba szukać dalej i szykować worek siana, ciekawe czy pójdzie to w parze z efektami
Edytowany przez B0Cygano, 29 maj 2017 - 19:02.
Napisany 29 maj 2017 - 20:42
Niestety tak to już jest że jeśli chce się mieć auto zrobione dobrze to trzeba je robić samemu
Edytowany przez NerwuS13, 29 maj 2017 - 20:43.
Napisany 04 czerwiec 2017 - 15:43
Wczoraj omega nie wytrzymała prędkości autostradowych i rozsadziło obudowę nagrzewnicy ...
Napisany 05 czerwiec 2017 - 20:09
Kumulacji usterek ciąg dalszy. Po przyjeździe do pracy nie mogłem zamknąć auta z pilota więc zamknąłem je normalnie z kluczyka później również z kluczyka je otworzyłem niestety auta nie dało się odpalić.. Podejrzewam immobiliser . Auto niestety musiało pozostać na parkingu..
Napisany 28 czerwiec 2017 - 15:45
no i sie niezle wkurzyłem. Po wykańczającej robocie wymiany chłodnicy oleju, dziś zauważyłem, że kapie mi olej z tyłu silnika. Nie miałem jeszcze okazji wjechać na kanał, ale mam swojego podejrzanego i stąd moje pytanie:
Czy przewody olejowe idące do chłodnicy mają jakieś uszczelki przy wejsćiu przy filtrze? W sumie wydawało mi się to dziwne, że nie ma (albo przynajmniej przy odkręcaniu takowych nie zauważyłem), ale może jest to jakoś inaczej uszczelnione. Jednak teraz jak patrze na kapiący olej, to dochodzę do wniosku że ostro zjebałem i czeka mnie robota na nowo
Napisany 01 sierpień 2017 - 17:38
Od jakiegoś czasu klepią mi zawory.. Olej zmieniony dwa razy dla pewności i nic.. Czas na remont..