Automatyczne blokowanie drzwi
Napisany 04 listopada 2007 - 19:54
Napisany 04 listopada 2007 - 19:58
Sam z resztą wykorzystuję tę opcję u siebie w autku i mam ja w alarmie jakimś tam pewnie chinskim , pomocne gdy jedzie ze mną moja mala córka.
Napisany 04 listopada 2007 - 20:00
Jak widze, ze kolega z cz-wy to zapytam gdzie założyć w cz-wie alarm ? Car audio na olsztyńskiej to dobre rozwiązanie ?
Napisany 05 listopada 2007 - 16:36
Napisany 05 listopada 2007 - 16:45
ja niestety nie mam takich umiejętności i dlatego bede musiał się tam wybrać w niedługim czasie.. dobrze, że chociaż wiem gdzie w miare dobrze to zrobią.
Napisany 06 listopada 2007 - 03:25
Napisany 06 listopada 2007 - 09:32
Nie tylko w trakcie dachowania - praktycznie w momencie jakiegokolwiek wypadku może prowadzić do uniemożliwienia otwarcia drzwi a w efekcie zgonu, jeśli samochód na przykład stanął w ogniu, bądź wpadł do wody.Prawde mowiac jest to niebezpieczne na trasie w momencie dachowania...
poprawiłem cytat
Napisany 06 listopada 2007 - 10:23
Napisany 06 listopada 2007 - 17:27
Napisany 06 listopada 2007 - 18:30
Juz lepiej imo miec antynapad ale na zaplonie jak ktos wyzuci nas z auta na skrzyzowaniu przejedzie 15 metrow i zgasnie mu silnik. Brat to mial i wedlug mnie to znacznie lepsze rozwiazanie...
Napisany 06 listopada 2007 - 19:18
Napisany 06 listopada 2007 - 21:23
LPG tez proponuje nie montowac bo mozna wyleciec w powietrze.
:roll:
Pasazera mozna wypuścic poprzez pociągniecie rygielka do gory - ot i caly problem
pomnoż to przez + - 5 x dziennie i jeszcze raz przez 30 dni w miesiacu i jeszcze raz przez 12 miesiecy itd... Dla mnie to poprostu z czasem stawalo sie irytujace. A skoro mozna ta fukcje nie aktywowac to nie widze juz sensu zeby wogole miec ten antynapad.
Jesli juz mówic o antynpadzie to wybacz kto ci porwie w starą omege ????
Oj zdziwił byś się jakie auta i ile ich się kradnie w ten sposób
Poza tym czy kazdy musi kogos pouczac co ma robic lub co ma miec zamontowane?
Przecież wyraźnie napisałem, że to tylko moja własna opinia na temat tego "cudownego" wynalazku. Miałem więc moge oceniać. Nikogo nie pouczam.
Peace :piwo:
Napisany 06 listopada 2007 - 21:40
Napisany 06 listopada 2007 - 21:43
Napisany 06 listopada 2007 - 21:59
Co do bezpieczeństwa instalacji gazowej mogę polemizować dla przykładu zamieszczam dwie fotki kadeta po wypadku kolejowym bryczka totalnie spalona a butla z gazem wytrzymała. Kierowcę ocaliło to że nie miał zapiętych pasów i eksplodował zbiornik z paliwem siła wybuchu wyrzuciła go z samochodu. Wypisał się na własną prośbę ze szpitala

Napisany 06 listopada 2007 - 22:04
Napisany 06 listopada 2007 - 22:11
a co do ryglowania drzwi kol. teraz kupił na wolumenie jakiś tani alarm który ma fajną funkcję a mianowicie otwiera drzwi jak zaciągniemy hamulec ręczny więc odpada gaszenie silnika.
każdy alarm z funkcją komfort można podpiąć do styku od ręcznego

Napisany 06 listopada 2007 - 22:13
a co do ryglowania drzwi kol. teraz kupił na wolumenie jakiś tani alarm który ma fajną funkcję a mianowicie otwiera drzwi jak zaciągniemy hamulec ręczny więc odpada gaszenie silnika.
każdy alarm z funkcją komfort można podpiąć do styku od ręcznego
Ja tego nie miałem w swoim

Napisany 06 listopada 2007 - 23:36
Sztuczny? Niby dlaczego?Jak zawsze ktoś znajdzie sztuczny problem,
I to ma być rekomendacja? Wiele aut ma też kierownicę po prawej stronie.wiele aut posiada takie systemy antynapadowe
Z tym sarkazmem to przesadzasz. Jeśli miałbym kontynuować Twój tok myślenia, to najlepiej się nie urodzić, a najlepiej, jakby w ogóle świata nie było.najlepiej to wogóle nie miec samochodu co nie uchroni nas jednak np przed spadajacym z nieba samolotem.
Każda z rzeczy ma swoje plusy i minusy. Ty znasz plusy - ja też. Ale są też minusy, o których trzeba informować. Wiesz na przykład, że osoby z wadą wzroku które jeżdżą w soczewkach kontaktowych w samochodzie z klimatyzacją są bardziej narażone na zapalenie spojówek? A jakbym miał proponować kierowcy z wadą wzroku albo okulary albo soczewki to zaproponuję to drugie, bo wygodniejsze (i bezpieczniejsze w przypadku wybicia puduszki) ale i powiem o minusach tego rozwiązania.
Każdy medal ma dwie strony.
Tak samo jak zapinanie pasów - z jednej strony fajnie, bo w przypadku zderzenia masz szansę przeżyć, ale jeśli auto stanie w płomieniach to zostanie z Ciebie tylko ciepła spalenizna...
Napisany 06 listopada 2007 - 23:49
pozdro