Tak więc pod maskę ląduje KME Gold Turbo zamiast KME Silver oraz wtryski Hana zielone zamiast czerwonych Valteków. Instalacja to OMVL Dream XXI-N.
W kwestii wymiany reduktora:
1. Czy konieczna jest wymiana przewodu doprowadzającego gaz z 6 na 8mm czy wystarczy jedynie redukcja przy reduktorze?
2. Czy stosując redukcję mogę zastosować zespół filtrujący OMB 6/6mm od Silvera z zaworem (Gold ma oddzielny zawór)?
3. Czy najlepiej zastosować dwa filtry fazy lotnej czy jeden z 2 wejściami i 2 wyjściami?
W kwestii wymiany wtryskiwaczy:
4. Czy mój sterownik obsłuży te wtryski?
5. Jak najlepiej zamontować wtryski? Chodzi o pozycję oraz doprowadzenie gazu do wtrysku a później do kolektora. Niestety dorwałem 4 wtryski dedykowane pod listwę hany (bez króćów) i 2 z króćcami więc będę musiał z rozdzielacza dać krótkie przewody do każdego wtrysków - czy nie będzie to powodowało jakiś niepożądanych skutków?
6. Jakie ustawienia wybrać w programie (REG Dream XXI-N 6.0.3.305 IC)? Do wyboru mam REG Fast, REG Standard, Matrix XJ, Matrix HD, AEB Inj R4.
Wszelkie inne sugestie i porady od osób, które przeprowadzały podobne operacje mile widziane.