Otwieranie bagażnika bez wyjmowania kluczyka ze stacyjki??
Napisany 27 października 2007 - 14:47

Napisany 27 października 2007 - 15:37
Napisany 27 października 2007 - 16:49
pomyślcie sobie lecicie na autostradzie coś koło 180/h
i nagle pasażer niefortunnie naciska ten przycisk
i co z załadowanego po brzegi kufra wypadają torby
wiecie co by się za wami działo :bad: :bad: :bad:
wiec ja uważam że to jest świetne rozwiązanie
:mrgreen:
Napisany 27 października 2007 - 18:08
wystarczyloby umiescic przycisk np. po lewej stronie kierowcy przy wlacznikach swiatel
albo aktywowalby sie po dluzszym przycisnieciu
brak mozliwosci otwarcia bagaznika przy wlaczonym silniku jak dla mnie jest niezla wada i na bank by mnie denerwowal codziennie

pomyslcie sobie lecicie na autostradzie cos kolo 180/h
i nagle pasazer niefortunnie chwyta za raczke w drzwiach i otwiera drzwi, jedzie bez pasow i wypada z samochodu :mrgreen:
oczywiscie sarkazm, ale chyba chwytasz o co kaman

Napisany 27 października 2007 - 19:01
dobra sprawa ta blokada
i co z załadowanego po brzegi kufra wypadają torby
wiecie co by się za wami działo :bad: :bad: :bad:
wiec ja uważam że to jest świetne rozwiązanie
:mrgreen:
Kolego nie fortunie to by bylo jakby od razu sie ten bagażnik otwierał.
Ktoś już o tym pomyślał wcześniej. :bigok:
Wciśnij coś przypadkowo na dokładnie 3 s... Strasznie długi ten przypadek

Napisany 27 października 2007 - 23:19
pozdrawiam
Napisany 27 października 2007 - 23:49
Gdybym miał tak to od razu bym przerobił-i raczej nie wydaje mi się, że o tudne jest-kiedyś sobie w caro zrobiłem otwieranie siłownikiem z mikrostykiem w klapie bo nie mogłem ścierpieć tej wajchy koło siedzenia-to dopiero był bajer, a w sumie prosty do zrobienia. Tymbardziej tu gdzie wszystko jest, tylko trzeba troszke zmodyfikować zapewne zasilanie przełącznika, bądź samego siłownika.
http://cgi.ebay.co.u...:MEUS:IT&ih=007
VW Passat 1.9 TDI '04 Kombi.
Napisany 03 listopada 2007 - 12:05
http://www.omegaowne...?num=1155211091
Jesli ktos czegoś nie rozumie, służę pomocą, jednak, cała operacja jest banalnie prosta i polega na odszukaniu sterownika centralnym zamkiem i alarmem i odłączeniu kabelka podającego do sterownika +12 po stacyjce. Sterownik ma dwie wtyczki, mniejszą i większą 12pin. Mniejsza wtyczka ma 3 czerwnone kabelki-odcinamy najcieńszy-pin nr 3. izolujemy przewód w miejscu przecięcia i składamy do kupy.
Ale uwaga, po tej operacji nie ma żadnego opóźnienia w otwieraniu bagażnika, więc istnieje prawdopodobieństwo przypadkowego naciśniecia i otwarcia bagażnika np w czasie jazdy.
Jednak jesli zamki są zamknięte w czasie jazdy, bagażnik nie otworzy się z przycisku.
Osobiście mysle, że można by coś z tym pokombinować i dołozyć tam np. +12 które będzie sie pojawiało przy wiekszej prędkości, lub cos podobnego.
Jeden uzytkownik po zrobieniu tego, zaobserwował, że po wyłączeniu oświetlenia kabinowego z włącznika świateł, światło nie gaśnie od razu, lecz wyłącza się z opóźnieniem jak normalnie:
http://www.omegaowne...=1193252951/5#5
Napisany 03 listopada 2007 - 12:06

Napisany 24 listopada 2012 - 00:08
Pozdrawiam.
Napisany 08 stycznia 2013 - 18:44

Napisany 09 stycznia 2013 - 16:59
Omega B - bez gaszenia silnika się nie da.
Omega B FL - da się wystarczy wcisnąć przycisk na konsoli
Omega B FL drugi lift od RM 02 - trzeba przycisk na konsoli przytrzymac 2-3 sek.
Napisany 09 stycznia 2013 - 17:28
Dla tych co nie wiedzą fabrycznie jest tak:
Omega B FL drugi lift od RM 02 - trzeba przycisk na konsoli przytrzymac 2-3 sek.
Ja mam Bfl rocznik 2000 i bez wyciagnięcia kluczyka nie da się otworzyć klapy ani pilotem ani przyciskiem na konsoli.
Napisany 09 stycznia 2013 - 17:30
Ja mam Bfl rocznik 2000 i bez wyciagnięcia kluczyka nie da się otworzyć klapy ani pilotem ani przyciskiem na konsoli.
A probowales przytrzymac przycisk na konsoli przez okolo 5sek. ??
Napisany 09 stycznia 2013 - 18:49
Dla tych co nie wiedzą fabrycznie jest tak:
ja bym nawet powiedział, że w B się nie da ani przy wyłączonym, ani włączonym zapłonie, przede wszystkim dlatego, że nie ma elektrycznego zamka :-P
Napisany 09 stycznia 2013 - 19:20
A probowales przytrzymac przycisk na konsoli przez okolo 5sek.
ma rok 2000 więc u niego się nie da

Sprostuje trochę....
w omegach Bfl do RM01 trzeba wyciągnąć kluczyk ze stacyjki żeby otworzyć bagażnik
w omegach od RM02 wystarczy przytrzymać chwilę (ok5sek) przycisk na włączonym zapłonie aby bagażnik się otworzył...
Jak ktoś tweirdzi inaczej to znaczy, że ma przełożony sterownik od cz

Napisany 09 stycznia 2013 - 19:53
...
Jak ktoś tweirdzi inaczej to znaczy, że ma przełożony sterownik od cz
albo uciachany kabelek
Napisany 09 stycznia 2013 - 21:12
ja bym nawet powiedział, że w B się nie da ani przy wyłączonym, ani włączonym zapłonie, przede wszystkim dlatego, że nie ma elektrycznego zamka :-P
Tak zgadza się pokręciłem, sprostowanie:
B FL - trzeba wyłączyć zapłon,i nacisnięcie przycisku otwiera odrazu
B FL - od RM02 można otworzyć na pracujacym silniku trzymajac przycisk 2-3s.zarówno na właczonym zapłonie jak i wyłaczonym zapłonie.
Ja na początku miałem problemy z pilotem,mianowicie podczas wkładania kluczyka do stacyjki niechcący naciskałem przycisk otwarcia klapy, niestety musiałem wysiadać i zamykać, oczywiście jak kluczyk jest juz w stacyjce przycisk kufra u mnie nie działa.Podejrzewam że macie tak samo.
Napisany 10 stycznia 2013 - 21:45
Tak zgadza się pokręciłem, sprostowanie:
B FL - trzeba wyłączyć zapłon,i nacisnięcie przycisku otwiera odrazu
B FL - od RM02 można otworzyć na pracujacym silniku trzymajac przycisk 2-3s.zarówno na właczonym zapłonie jak i wyłaczonym zapłonie.
Ja na początku miałem problemy z pilotem,mianowicie podczas wkładania kluczyka do stacyjki niechcący naciskałem przycisk otwarcia klapy, niestety musiałem wysiadać i zamykać, oczywiście jak kluczyk jest juz w stacyjce przycisk kufra u mnie nie działa.Podejrzewam że macie tak samo.
Zatem jest jakiś magiczny sposób aby B FL rm01 działało jak rm02 w kwestii bagaznika ?