Otwieranie bagażnika bez wyjmowania kluczyka ze stacyjki??
Napisany 21 października 2007 - 19:38
Mam pytanie. Moze ktos z was wie jak zrobic zeby mozna bylo otworzyc bagażnik bez wyjmowania kluczyka ze stacyjki podczas gdy silnik pracuje.
Pozdrawiam makaron11.
Napisany 21 października 2007 - 20:22
Napisany 21 października 2007 - 20:25
No chyba,że nie masz centralnego zamka,ale to mało prawdopodobne.
Napisany 21 października 2007 - 20:29
Napisany 21 października 2007 - 20:37
Napisany 21 października 2007 - 21:02
Napisany 21 października 2007 - 21:08

Pewnie jest to jakis rodzaj blokady przeciw przypadkowemu otwarciu klapy bagaznika w czasie jazdy

Napisany 21 października 2007 - 21:10
Napisany 22 października 2007 - 13:46
pozdrawiam
Napisany 22 października 2007 - 16:47

mam centralny ale jak silnik pracuje to nie moge otworzyc bagaznika wciskajac przycisk na konsoli centralnej ani przycisk na kluczyku nie dziala trzeba zgasic silnik wyjac kluczyk i dopiero mozna otworzyc kufer.
NIE!!
makaron11, i tak ma być.
NIE!!
Spróbuj długo przytrzymac przycisk od klapy na konsoli srodkowej. Tak 10s. U mnie sie bagaznik normalnie otwiera

Wydaje mi sie ,ze to specjalny myk jest ,by czasem przypadkiem wylaczajac ESP (o ile je mamy)nie otworzyc bagaznika (przyciski sa blisko siebie) :roll:
Nie sadze zebym tylko ja tak miał... :grin:
Napisany 22 października 2007 - 18:26
Napisany 22 października 2007 - 18:33
Moze coś Ci wyśadło??
Panowie a Wy jak macie w Omkach B po lifcie???(klapa bez zamka)
Napisany 22 października 2007 - 18:56
Az nie chce mi sie wierzyc. To bez sensu zeby za kazdym razem gasic silnik tylko po to by otworzyc bagażnik,zwłaszcze gdy jesteś taksiarzem...
Moze coś Ci wyśadło??
Panowie a Wy jak macie w Omkach B po lifcie???(klapa bez zamka)
Klapa bez zamka .I potwierdzam , mam to samo. Nawet jak masz kluczyk w stacyjce ( silnik pracuje), pilot wykazuje zero reakcji( przycisk podobnie). Zgaszony motor, kluczyk wyjety, przycisk dziala. Taka uroda tego modelu :grin:
Pozdro
Napisany 24 października 2007 - 22:19
Spróbuj długo przytrzymac przycisk od klapy na konsoli srodkowej. Tak 10s. U mnie sie bagaznik normalnie otwiera .
Wydaje mi sie ,ze to specjalny myk jest ,by czasem przypadkiem wylaczajac ESP (o ile je mamy)nie otworzyc bagaznika (przyciski sa blisko siebie)
Nie sadze zebym tylko ja tak miał...
Zolta dioda sie zapala na klawiszu? (gdy otwarty bagaznik).
Bagaznik otwiera sie od razu jak nacisniesz, czy musisz trzymac za kazdym razem te 10s, by sie otwotrzyl?
Napisany 24 października 2007 - 22:39
jest duzo zalet takiego rozwiązania:
- pakując bagaz nie wdychasz spalin
- jeli dama ma białe spodnie to nie pobrudzi ich plującą rurą wydechową
- nikt Ci nie odjedzie autem w miedzyczasie gdy bedziesz pakował bagaż
:mrgreen:
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL - Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."
Krzysztof Hołowczyc
Napisany 24 października 2007 - 22:58
trzeba chlodzic turbine, jak sie palowalo auto przed chwila :mrgreen:no ale co szkodzi zgasić auto przed otworzeniem bagaznika?
jest duzo zalet takiego rozwiązania:
Napisany 25 października 2007 - 18:48
Spróbuj długo przytrzymac przycisk od klapy na konsoli srodkowej. Tak 10s. U mnie sie bagaznik normalnie otwiera .
Wydaje mi sie ,ze to specjalny myk jest ,by czasem przypadkiem wylaczajac ESP (o ile je mamy)nie otworzyc bagaznika (przyciski sa blisko siebie)
Nie sadze zebym tylko ja tak miał...
Zolta dioda sie zapala na klawiszu? (gdy otwarty bagaznik).
Bagaznik otwiera sie od razu jak nacisniesz, czy musisz trzymac za kazdym razem te 10s, by sie otwotrzyl?
No więc tak.
Napisałem 10s ,zeby czasem kolega nie trzymał zbyt krótko :razz: .
Tak naprawde wystarczą 3s :mrgreen: . Można policzyc 121,122,123 i cyk bagażnik się otwiera. :bigok:
Owszem pomarańczowa lampka na przycisku się zapala.

Napisany 25 października 2007 - 19:09
założ sobie turbo timer :mrgreen: :twisted:trzeba chlodzic turbine, jak sie palowalo auto przed chwila :mrgreen:
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL - Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."
Krzysztof Hołowczyc
Napisany 26 października 2007 - 20:29

prosze o pozytywne komentarze