Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Traktowanie forumowiczy

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
363 odpowiedzi na ten temat

#341 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 14 marca 2013 - 20:41

czlonkostwo w klubie jest dobrowolne, oplata roczna to tylko 40zl (kilka lepszych piw)
a robicie tutaj afere, jakby co najmniej amber gold to bylo.

owszem, rozumiem, wasza kasa, ale jezeli wyrazicie chec zostania czlonkiem to podejrzewam, ze pewne sprawy zostana wam wyjasnione,

a gdybanie, ze moze chcialbym, ale moze nie, to nie powod, zeby sie rozliczac prze wami z kasy, nie waszej jeszcze ;)

Nikt nie każe rozliczać się przed forumowiczami z kasy. i nie każdy ma chęć bycia klubowiczem, bo za te 40 złotych naprawdę nic ciekawego nie dostaniesz w zamian (może prócz naklejek, bo reszta jak podpisy pod postem itp to naprawdę pestka). Do tego nie każdy ma czas na latanie po zlotach i spotach, a klubowiczowi niby wypada. Także nie w tym rzecz, że mi czy komuś szkoda kasy, po prostu chcemy być równo (i kulturalnie) traktowani, a nie z tekstami w stylu "forumowiczy to interesować nie powinno". Jak już napisałem: przeszkadzają Wam forumowicze? W takim razie po co zakładaliście forum?

#342 OFFLINE   intruz

intruz
  • 122 postów

Napisany 14 marca 2013 - 20:42

Prawda jest taka że klub bez forumowiczów zdechnie w ciągu pół roku no chyba że ktoś do tego dąży i wydaje mu się że zrobi z setką klubowiczów elitę forumową z ogromnymi przywilejami. Trzeba pamiętać że i ta setka się wykruszy a nowych nie będzie przybywało jak na forum zostaną tylko działy dla wybranych albo inne cuda do których dostęp będą mieli tylko klubowicze. Może komuś się wydaje i ma taki plan że zacznie zarabiać na wiedzy z forum i dąży do tego zapłać zostań a poczytasz..... trzeba pamiętać że sporo postów wnoszą tu nie zrzeszeni w klubie. Mod już chce zamykać jakie to przewidywalne.

#343 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 14 marca 2013 - 20:46

A ja właśnie wysłałem posta w tym temacie i mnie wylogowało. Po ponownym logowaniu i tak się nie pojawił. O co chodzi?

Na zlecenie zarządu pewnie są usuwane niewygodne posty:p

Podsumuję te kilka gorących dni- wkurzyło mnie zamknięcie działu Sprzedam i może bym machnął ręką jak niektórzy, gdyby nie podejście Zarządu i niektórych regionalnych. Właśnie ich zachowanie rozjuszyło mnie strasznie i postanowiłem, że nie dam tak łatwo za wygraną.

Widząc ile osób czyta ten temat, wnoszę publicznie o udzielenie ostrzeżenia dla zarządu i klubowiczy, którzy w sposób pośredni nazwali mnie oszustem i krętem, oczywiście zgodnie z regulaminem klubu i forum, do którego Ci klubowicze należą.

#344 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 marca 2013 - 20:47

nie od kierownictwa, ale od forumowicza.

Od bylego klubowicza ;)

#345 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 14 marca 2013 - 20:48

Widząc ile osób czyta ten temat, wnoszę publicznie o udzielenie ostrzeżenia dla zarządu i klubowiczy, którzy w sposób pośredni nazwali mnie oszustem i krętem, oczywiście zgodnie z regulaminem klubu i forum, do którego Ci klubowicze należą.

+1, ciekawe tylko, czy szanowny zarząd w jakikolwiek sposób odniesie się do tego, o czym tu mowa (pomijając offtop, który część klubowiczy zrobiła).

#346 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów

Napisany 14 marca 2013 - 20:50

Od bylego klubowicza ;)

Ja też tak zostałem nazwany przez Adama, ale teraz to nie wiem czy nas obraził, bo może to gorsze niż forumowicz??;)

#347 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 14 marca 2013 - 20:51

Nikt nie każe rozliczać się przed forumowiczami z kasy. i nie każdy ma chęć bycia klubowiczem, bo za te 40 złotych naprawdę nic ciekawego nie dostaniesz w zamian (może prócz naklejek, bo reszta jak podpisy pod postem itp to naprawdę pestka). Do tego nie każdy ma czas na latanie po zlotach i spotach, a klubowiczowi niby wypada. Także nie w tym rzecz, że mi czy komuś szkoda kasy, po prostu chcemy być równo (i kulturalnie) traktowani, a nie z tekstami w stylu "forumowiczy to interesować nie powinno". Jak już napisałem: przeszkadzają Wam forumowicze? W takim razie po co zakładaliście forum?

wczesniej odpowiadalem glownie gornikowi

ale czy ciezko zrozumiec, ze sprawy klubowe nie powinny interesowac nie-klubowiczy??
napisane krotko, zwiezle i wyczepujaco,

sa inne kluby, innym marek i tam to wyglada podobnie, sprawy klubowe, to sprawy klubowe i tyle.

o co biega od trzystu paru postow, bo ja juz nie kumam.
moze sie zgadac i w kilku punktach wypisac o co biega, bo co chwile inny temat jest poruszany

sprawa marketu, przeciez mozecie dalej sprzedawac, ale trzeba poczytac, kto co potrzebuje i w razie jak macie cos takiego na zbyciu to odezwac sie PW
mowicei, ze klubowicze boja sie konkurencji i dlatego nie mozecie zamieszczac ogloszen, to proponuje obserwowac ile to tych ogloszen klubowiczy sie bedzie pojawiac,
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#348 OFFLINE   daro197203

daro197203
  • 98 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 14 marca 2013 - 20:52

Jak nie chcecie aby robić konkurencję klubowiczom to po prostu to wyjaśnijcie to żeby nie było takich tasiemców jak teraz. Akurat to co wystawiłem tu na forum wystawiłem najpierw na innym portalu. Myślałem, że może się komuś przydać. Ale jeśli mam kogoś oszukać to nie muszę tu tego robić. Kiedyś na forum było inaczej. Jestem tu na forum od dłuższego czasu. Nie udzielałem się bo nie miałem przez jakiś czas omci. Od roku jestem znowu posiadaczem omy więc się pojawiłem. A sprzedawać u was nie muszę jeśli nie chcecie.

#349 OFFLINE   tomis06

tomis06
  • 84 postów

Napisany 14 marca 2013 - 20:55

Odnosi się w ten spoób, że zostaja usunięte niewygodne posty. Ktoś wyżej napisał że może pora otworzyć nowe forum? Jasne i proste zasady dla wszystkich? Pisze się ktoś? Wystarczy kilka osób żeby to ruszyło. A poźniej dobra reklama i pojdzie powoli. Takich alternetyw jest tysiące.

#350 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:01

Ja też tak zostałem nazwany przez Adama, ale teraz to nie wiem czy nas obraził, bo może to gorsze niż forumowicz

Nie o to mnie chodzilo akurat. Tylko chcialem uscislic, ze nie forumowicz mu odp, tylko byly klubowicz:)

#351 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:01

Odnosi się w ten spoób, że zostaja usunięte niewygodne posty. Ktoś wyżej napisał że może pora otworzyć nowe forum? Jasne i proste zasady dla wszystkich? Pisze się ktoś? Wystarczy kilka osób żeby to ruszyło. A poźniej dobra reklama i pojdzie powoli. Takich alternetyw jest tysiące.

+1, kolejny dobry argument, tutaj zarząd od trzech dni nie może odpowiedzieć na kilka kwestii, może pora olać ich tak jak oni olewają nas? (bez urazy, ale każdy widzi jak jest)

#352 OFFLINE   tomis06

tomis06
  • 84 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:05

A kolejnym argumentem jest to, ze na początek darmowy serwer wystarczy. Będzie mało to się zrobi dobrowolna zrzutke. I co więcej trzeba? Ja nie prowadziłem forum, ale ktoś kto chciałby i zna się, na pewno nie będzie potrzebował dodatkowych opłat za łącze internetowe, naklejke wyciętą hurtem za grosze, czy czas poświecony na je*** innych. Swoja drogą taka lista życzeń na drzwiach to dla niektórych pewnie fajna sprawa. No ale zaraz dostane kolejne ostrzeżenie bo nie wnosze nic do tematu

#353 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:07

Takich alternetyw jest tysiące.

aktualnie to 3. Jedna po ang :D

#354 OFFLINE   tomis06

tomis06
  • 84 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:09

Ja nie mam na myśli konkretnie omegi chociaż może to tak zabrzmiało. Chodziło mi po prostu o całokształt innych marek, czy czegokolwiek innego gdzie założone są fora.

Zarząd pewnie milczy bo ma walne zgromadzenie i ustala wspólną wersję wydarzeń. I tak wiem że to zaraz zniknie temat czy moj post i święto.

#355 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:13

lucas czego tak naprawdę chcesz??
Przecież kilka osób z zarządu przedstawiło swoje zdanie na ten temat.
Dosadnie wypowiedział się Adam10.
Ale ich posty zostały potraktowane na dwa sposoby:
1) tak, jakby w ogóle się nie pojawiły
2) zostały z nich powycinane fragmenty do których można się przyczepić.

Kto Was olewa??
Organizowane są dla Was ( i Nas, bo jesteśmy społecznością) spoty. Wielu Klubowiczów pomaga WSZYSTKIM na wiele różnych sposobów.
Powiem więcej - połowa forumowiczów pozbyłaby się Omeg, gdyby nie rady i doświadczenie kolegów klubowiczów, oraz części często za grosze, które pomagały ratować Omegi z opresji.
Wśród tej społeczności jest też wielu wartościowych forumowiczów, bez których też czasami byłoby ciężko.. Szkoda tylko, że teraz robi się nagonke, szczegó;lnie na ludzi którzy jakiś czas temu wiele zmienili aby było Nam wszystkim lepiej.

Zmiany, które zaszły w markecie były spowodowane głosami wielu forumowiczów, którzy zostali oszukani. Większość braci klubowej była przeciwko zmianom. Zarząd podjął taką decyzję a nie inną i chyba trzeba się z tym pogodzić.

#356 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:21

wczesniej odpowiadalem glownie gornikowi

ale czy ciezko zrozumiec, ze sprawy klubowe nie powinny interesowac klubowiczy??
napisane krotko, zwiezle i wyczepujaco,

sa inne kluby, innym marek i tam to wyglada podobnie, sprawy klubowe, to sprawy klubowe i tyle.

o co biega od trzystu paru postow, bo ja juz nie kumam.
moze sie zgadac i w kilku punktach wypisac o co biega, bo co chwile inny temat jest poruszany

sprawa marketu, przeciez mozecie dalej sprzedawac, ale trzeba poczytac, kto co potrzebuje i w razie jak macie cos takiego na zbyciu to odezwac sie PW
mowicei, ze klubowicze boja sie konkurencji i dlatego nie mozecie zamieszczac ogloszen, to proponuje obserwowac ile to tych ogloszen klubowiczy sie bedzie pojawiac,

1.Mnie początkowo chodziło o dział Sprzedam - tłumaczenie Ziutka, że jak chcemy handlować to wypad na allegro lub inne portale, jest poniżej krytki, bo jeśli ktoś twierdzi, że to platforma handlowa, więc zakaz wystawiania ogłoszeń w tym dziale powinien dotyczyć rownież klubowiczy.
2.Druga sprawa, która wyszla w trakcie dyskusji, to podejście zarządu do osób tu przebywajacych - "nie podoba ci się, to nie musisz tu siedzieć" to kolejna odpowiedź poniżej krytyki; powinno być zachęcanie, a nie zniechęcanie.
3.Rzekomy problem z oszustwami został rozwiązany na wniosek osoby, która nie sprzedaje tu chyba w ogóle i sam przyznał, to jemu ten dział zwisa, ale wkurzały go ciągłe płacze i skamlenie, ze ktoś znowu został oszukany i ten sposób nie został w ogóle skonsultowany, nawet z byłymi klubowiczami, którzy mają swoje zasługi dla klubu.
4.Szacunek wobec siebie-odpowiedzi ze strony obelkowanych, że kiedyś byłem klubowiczem, a teraz to nie jestem i mam się walić są nie na miejscu. Pierwszy lepszy forumowicz może wykazać się chamstwem godnym żula spod budki z piwem i nie zabawi tu długo, jednak jeśli ktoś obnosi się tym, że jest klubowiczem, to znaczy że reprezentuje klub i powinien minimalny poziom kultury zachować.
5.Podział klubowicz-forumowicz jest o kant d*py potłuc, ponieważ każdy z Was był forumowiczem wcześniej, a za chwilę jak się coś wydarzy może nim spowrotem zostać i nikt nie powinien z tego powodu go obrażać lub traktować jak gorszego. Klubowicz ma swoje przywileje ( naklejki, niższe opłaty zlotowe, dział klubowy, itp) i jeśli dział Sprzedam ma być przywilejem, to trzeba bylo tak od razu powiedzieć, a nie ściemniać, że to sposób na oszustów.

Myślę, że trochę pozbierałem z tej całej dyskusji, może ktoś coś doda konkretnego.

Zmiany, które zaszły w markecie były spowodowane głosami wielu forumowiczów, którzy zostali oszukani. Większość braci klubowej była przeciwko zmianom. Zarząd podjął taką decyzję a nie inną i chyba trzeba się z tym pogodzić.

Wniosek podobno dał klubowicz ( nawet wiadomo który:p), a nie forumowicze.
Dziwna decyzja zarządu skoro większość klubowiczy była przeciwna-rozumiem, że co zarząd sobie umyśli, to tak będzie i będą do tego dążyć po trupach? W tym momencie nie tylko forumowicze, ale również klubowicze powinni się zastanowić nad tym, że zarząd ma gdzieś co Wy chcecie, nieważne czy masz belkę klubowicza czy belki brak, bo to oni mają władzę , a nie my zgraja...

Andzg nie pije do Ciebie-po prostu wykorzystałem Twoją odpowiedź do przedstawienia pewnych faktów;)

#357 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 marca 2013 - 21:24

Większość braci klubowej była przeciwko zmianom. Zarząd podjął taką decyzję a nie inną i chyba trzeba się z tym pogodzić

Nie moja sprawa bom forumowicz ale retorycznie sie zapytam od kiedy to Zarzad podejmuje decyzje wbrew wiekszosci klubowiczy?

#358 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 14 marca 2013 - 21:35

ale co was tak boli ten dzial "sprzedam" ??

czy tylko to dla was sie liczylo na tym forum?? teraz tego nie ma to juz jest zle??

co do bylech klubowiczy, odeszli, ich sprawa dlaczego. ale dlaczego mamy sie ich pytac jak chcemy wprowadzic jakies zmiany??

przyklad. miales auto, znudzilo sie, sprzedales, to teraz bedziesz wymagal od nowego wlasciciela, ze jak bedzie chcial sobie felgi zmienic, to ma sie ciebie zapytac, czy moze??

owszem, szacunek dla bylych klubowiczy, ok, ale jak ktos sie wypina i robi to glosno i oficjalnie, to chyba juz nie ok.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#359 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 14 marca 2013 - 21:36

Może deprecyzuję. Większość klubowiczów z którymi rozmawiałem wolało, żeby zostało tak jak jest. Nie chodzi mi teraz o oficjalne rozmowy z Zarządem, tylko o zdanie klubowiczy, które od nich usłyszałem.

#360 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów

Napisany 14 marca 2013 - 22:06

Przestaję już czytać ten temat... bo szkoda mi czasu... mogłem w tym czasie po jakiegoś 4-paka pocisnąć.. A tak market mi zamknęli, a 100m dalej mi się nie chce iść... :p

Ja bym z tego forum zrobił forum techniczne o Omedze z prawdziwego zdarzenia...
Bez żadnych tematów rodzinnych, politycznych, budowlanych i innych...
Udzielali by się tylko Ci co mają jakąś wiedzę na temat omegi albo problem...

Zostawił bym jeden temat o tym kto komu jak i za ile...

Tak dla sportu..

Bez moderowania - zgubili by się wszyscy w temacie uczestniczący i był by spokój...

:D

Sami nie wiecie o co walczycie, czego chcecie...

Pytacie, nawet chyba wiecie kogo.. Nie dostajecie odpowiedzi, a jak dostajecie to jej nie rozumiecie... :hmmm:

Ale muszę przyznać, że nie raz jest lepiej niż w naszych polskich kabaretach :D

A może to gdzieś zgłosimy... Może "Sprawa dla reportera" się tym zainteresuje??
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ