wczesniej odpowiadalem glownie gornikowi
ale czy ciezko zrozumiec, ze sprawy klubowe nie powinny interesowac klubowiczy??
napisane krotko, zwiezle i wyczepujaco,
sa inne kluby, innym marek i tam to wyglada podobnie, sprawy klubowe, to sprawy klubowe i tyle.
o co biega od trzystu paru postow, bo ja juz nie kumam.
moze sie zgadac i w kilku punktach wypisac o co biega, bo co chwile inny temat jest poruszany
sprawa marketu, przeciez mozecie dalej sprzedawac, ale trzeba poczytac, kto co potrzebuje i w razie jak macie cos takiego na zbyciu to odezwac sie PW
mowicei, ze klubowicze boja sie konkurencji i dlatego nie mozecie zamieszczac ogloszen, to proponuje obserwowac ile to tych ogloszen klubowiczy sie bedzie pojawiac,
1.Mnie początkowo chodziło o dział Sprzedam - tłumaczenie Ziutka, że jak chcemy handlować to wypad na allegro lub inne portale, jest poniżej krytki, bo jeśli ktoś twierdzi, że to platforma handlowa, więc zakaz wystawiania ogłoszeń w tym dziale powinien dotyczyć rownież klubowiczy.
2.Druga sprawa, która wyszla w trakcie dyskusji, to podejście zarządu do osób tu przebywajacych - "nie podoba ci się, to nie musisz tu siedzieć" to kolejna odpowiedź poniżej krytyki; powinno być zachęcanie, a nie zniechęcanie.
3.Rzekomy problem z oszustwami został rozwiązany na wniosek osoby, która nie sprzedaje tu chyba w ogóle i sam przyznał, to jemu ten dział zwisa, ale wkurzały go ciągłe płacze i skamlenie, ze ktoś znowu został oszukany i ten sposób nie został w ogóle skonsultowany, nawet z byłymi klubowiczami, którzy mają swoje zasługi dla klubu.
4.Szacunek wobec siebie-odpowiedzi ze strony obelkowanych, że kiedyś byłem klubowiczem, a teraz to nie jestem i mam się walić są nie na miejscu. Pierwszy lepszy forumowicz może wykazać się chamstwem godnym żula spod budki z piwem i nie zabawi tu długo, jednak jeśli ktoś obnosi się tym, że jest klubowiczem, to znaczy że reprezentuje klub i powinien minimalny poziom kultury zachować.
5.Podział klubowicz-forumowicz jest o kant d*py potłuc, ponieważ każdy z Was był forumowiczem wcześniej, a za chwilę jak się coś wydarzy może nim spowrotem zostać i nikt nie powinien z tego powodu go obrażać lub traktować jak gorszego. Klubowicz ma swoje przywileje ( naklejki, niższe opłaty zlotowe, dział klubowy, itp) i jeśli dział Sprzedam ma być przywilejem, to trzeba bylo tak od razu powiedzieć, a nie ściemniać, że to sposób na oszustów.
Myślę, że trochę pozbierałem z tej całej dyskusji, może ktoś coś doda konkretnego.
Zmiany, które zaszły w markecie były spowodowane głosami wielu forumowiczów, którzy zostali oszukani. Większość braci klubowej była przeciwko zmianom. Zarząd podjął taką decyzję a nie inną i chyba trzeba się z tym pogodzić.
Wniosek podobno dał klubowicz ( nawet wiadomo który:p), a nie forumowicze.
Dziwna decyzja zarządu skoro większość klubowiczy była przeciwna-rozumiem, że co zarząd sobie umyśli, to tak będzie i będą do tego dążyć po trupach? W tym momencie nie tylko forumowicze, ale również klubowicze powinni się zastanowić nad tym, że zarząd ma gdzieś co Wy chcecie, nieważne czy masz belkę klubowicza czy belki brak, bo to oni mają władzę , a nie my zgraja...
Andzg nie pije do Ciebie-po prostu wykorzystałem Twoją odpowiedź do przedstawienia pewnych faktów;)