Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Po przekręceniu kluczyka auto nie odpala!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Dawidson001

Dawidson001
  • 103 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 12 marca 2013 - 19:53

Kolego przerabiałem to kiedyś u siebie tylko mi padła z lawetą i oknami na haku 100km od domu.W moim przypadku była to urwana tzw.płetwa w stacyjce i też kręciła się bezwiednie ale pękła w pozycji przekręconego zapłonu.Ja odpaliłem sobie na krótko,na zwarę a później rozebrałem stacyjkę wymieniłem bębenek kolega od dorabiania kluczy dopasował nową wkładkę pod stary klucz i tyle.Z tym że po rozbiórce stacyjki scyzorykiem ala MAGGAJWER kostka nie chciała łączyć i musiałem zrobić sobie przycisk od odpalania podpinając się pod wiązkę zkostki.
Stacyjkę rozbierzesz sam na pewno bo to nie filozofia a pózniej już bedziesz wszystko wiedział co się dokładnie stało.
Chyba że będziesz potrzebował stacyjki to pytaj mnie na PW bo takową posiadam nawet z grotami :))

Oj i się spóźniłem:)) ale dobrze że się udało co do kosztów dopasowania starego kluczyka pod nową wkładkę to nie więcej jak ze 20zł przynajmniej mnie to tyle kosztowało

#22 OFFLINE   razor35

razor35
  • 296 postów

Napisany 08 maja 2013 - 18:08

Pany ktury bezpiecznik odpowiada za prąd w stacyjce ?? tzn ktury to jest bezpiecznik chce zamontowac swiatła do jazdy dziennej i chce sie wpiąsc jednym kabelkiem włąsnie pod stacyjke bezpiecznik .

#23 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 08 maja 2013 - 18:18

Pany ktury bezpiecznik odpowiada za prąd w stacyjce ?? tzn ktury to jest bezpiecznik chce zamontowac swiatła do jazdy dziennej i chce sie wpiąsc jednym kabelkiem włąsnie pod stacyjke bezpiecznik .

a nie łatwiej podłączyć dzienne do zasilania w trójkątnej skrzynce przy aku niz ciągnąć do kabiny??

#24 OFFLINE   razor35

razor35
  • 296 postów

Napisany 09 maja 2013 - 15:22

a nie łatwiej podłączyć dzienne do zasilania w trójkątnej skrzynce przy aku niz ciągnąć do kabiny??

To pod ktury bezpiecznik ?? ja chce zrobic tak ze po przekreceiu zapłonu sie zapalaja dzienne a jak załącze swiatła postojowe lub mijana drogowe to te dzienne maja zgasnąć , no to co powiesz mi ktury to bezpiecznik jest w srodku od stacyjki ??