szyba trzeszczy po wymianie
Napisany 07 marca 2013 - 20:59
Napisany 07 marca 2013 - 21:22
U mnie przestało trzeszczeć, ale gdy robi się zimno znów trzeszczy czyli źle obsadzona. Co gorsza zauważyłem pęknięcie w dolnym rogu na czarnym pasie. Byłem tam gdzie mi wstawiali i próbują się wymigać. Tej szyby przy wycięciu nie da rady już ponownie wstawić przecież?
Kolego a uszczelka była nowa, da sie wyciąć i ponownie wstawić szybe nie martw się
Wysłane z mojego GT-I9300
Napisany 07 marca 2013 - 21:32
Napisany 07 marca 2013 - 21:39
Uszczelkę i szybę mialem wymienione ponad rok temu przez ubezpieczalnie w nord glas. Teraz wycieli i wstawili mi szybę w warsztacie poniewaz przeciekala woda do auta. Co teraz robić? Pęknięcie jest w dolnym lewym narożniku. Idzie do góry i w bok. Taki kat prosty prawie. Na czarnym pasie. Partacze szyby nie będą chcieli mi wstawic nowej. Będą sie wymigiwac. Co tu robić?
Dzwon do ubezpieczyciela jak mi szyba trzeszczała też od razu telefon do pzu agencja zaraz z nimi zrobiła pożadek winna była uszczelka założyli jednolita bez gadania te elementerne uszczelki w nordglasie są wadliwe
Napisany 07 marca 2013 - 21:42
Napisany 07 marca 2013 - 21:45
Napisany 08 marca 2013 - 08:48
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 08 marca 2013 - 10:11

Napisany 08 marca 2013 - 10:58
Szyba pękła bo w narożniku na łączeniu blach masz rudą której pan fachowiec nie oczyścił. U mnie jak zmieniali to wyczyścili elegancko, troszkę wbili w dół (jak będzie ruda puchła to nie pęknie szyba) i zasmarowali klejem do szyb. Trochę trzeba poczekać. Potem normalnie klej i szyba. Ostrzegali przy tym że za 2-3 lata może pęknąć więc proponują po tym okresie powtórzyć całą operację w celu uniknięcia tego. Zawsze to 120 zł za przeklejenie a nie 1200 zł za szybę.
A skad wiesz ze ma rudą co ty prorok jesteś jak mialeś u romka w garażu pierwszą szybe wymieniana to i masz rudą u mnie żadnej rudej nie było i nawet jak mialem zmienianą szybe w poprzednim to nic nie było a fachowcy z nordglasa czyszczą chemią i malują specjalna farba przed montażem żeby w przyszłosci nie było niespodzianek
Napisany 08 marca 2013 - 11:46
Jutro jadę do nich zobaczymy co będą robić, ja nie popuszczę. Gdzie ty szybę za 1200 kupujesz?
Jaka to szyba ze tak drogo. Za 1200 to 3 nowe mozna miec;)
Wszystko zależy jaka to szyba. Atermiczna (fioletowa jest droższa) + uszczelka swoje kosztują. Sama uszczelka dobrej klasy kosztuje ok. 300 zł. Są oczywiście jakieś badziewia za 100 zł, lecz przy bezpośrednim porównaniu uszczelki tańszej i droższej mogę tylko powiedzieć jedno: nie polecam tej taniej.
Ktoś może powiedzieć, że u niego jest zamontowana tania uszczelka i jest dobrze. Na plastelinę też może być dobrze, pytanie tylko jak długo.
Ponadto, gdy woda leje się do środka problemem jest właśnie uszczelka + źle przyklejona szyba.
Napisany 08 marca 2013 - 14:04
A skad wiesz ze ma rudą co ty prorok jesteś jak mialeś u romka w garażu pierwszą szybe wymieniana to i masz rudą u mnie żadnej rudej nie było i nawet jak mialem zmienianą szybe w poprzednim to nic nie było a fachowcy z nordglasa czyszczą chemią i malują specjalna farba przed montażem żeby w przyszłosci nie było niespodzianek
A skąd wiesz że nie ma ?? I jak inaczej wytłumaczysz pękanie szyby od narożnika ??
A tyle kosztuje szyba Solar pod czujnik deszczu

Napisany 08 marca 2013 - 14:18
Napisany 08 marca 2013 - 14:27
Napisany 08 marca 2013 - 14:35
Napisany 08 marca 2013 - 14:58
A skąd wiesz że nie ma ?? I jak inaczej wytłumaczysz pękanie szyby od narożnika ??
A tyle kosztuje szyba Solar pod czujnik deszczu
Prosze cie jak jest ruda to ci szyba pęka jam mam podszybie w bialej zgnite w narożniku rdza wychodzi o nic od 94 roku po prostu uszczelki które zakładają w ramach ubezpieczenia są wadliwe szyba wchodzi za głęboko i tu jest problem na wlasnej skórze przetestowane
Napisany 08 marca 2013 - 15:14