Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

szyba trzeszczy po wymianie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
36 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   dwyane

dwyane
  • 104 postów

Napisany 07 marca 2013 - 20:59

U mnie przestało trzeszczeć, ale gdy robi się zimno znów trzeszczy czyli źle obsadzona. Co gorsza zauważyłem pęknięcie w dolnym rogu na czarnym pasie. Byłem tam gdzie mi wstawiali i próbują się wymigać. Tej szyby przy wycięciu nie da rady już ponownie wstawić przecież?

#22 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 07 marca 2013 - 21:22

U mnie przestało trzeszczeć, ale gdy robi się zimno znów trzeszczy czyli źle obsadzona. Co gorsza zauważyłem pęknięcie w dolnym rogu na czarnym pasie. Byłem tam gdzie mi wstawiali i próbują się wymigać. Tej szyby przy wycięciu nie da rady już ponownie wstawić przecież?

Kolego a uszczelka była nowa, da sie wyciąć i ponownie wstawić szybe nie martw się

Wysłane z mojego GT-I9300

#23 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 07 marca 2013 - 21:24

pęknięcie w dolnym rogu

Takiej raczej nie :pokoj:

#24 OFFLINE   dwyane

dwyane
  • 104 postów

Napisany 07 marca 2013 - 21:32

Uszczelkę i szybę mialem wymienione ponad rok temu przez ubezpieczalnie w nord glas. Teraz wycieli i wstawili mi szybę w warsztacie poniewaz przeciekala woda do auta. Co teraz robić? Pęknięcie jest w dolnym lewym narożniku. Idzie do góry i w bok. Taki kat prosty prawie. Na czarnym pasie. Partacze szyby nie będą chcieli mi wstawic nowej. Będą sie wymigiwac. Co tu robić?

#25 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów

Napisany 07 marca 2013 - 21:39

Uszczelkę i szybę mialem wymienione ponad rok temu przez ubezpieczalnie w nord glas. Teraz wycieli i wstawili mi szybę w warsztacie poniewaz przeciekala woda do auta. Co teraz robić? Pęknięcie jest w dolnym lewym narożniku. Idzie do góry i w bok. Taki kat prosty prawie. Na czarnym pasie. Partacze szyby nie będą chcieli mi wstawic nowej. Będą sie wymigiwac. Co tu robić?

Dzwon do ubezpieczyciela jak mi szyba trzeszczała też od razu telefon do pzu agencja zaraz z nimi zrobiła pożadek winna była uszczelka założyli jednolita bez gadania te elementerne uszczelki w nordglasie są wadliwe

#26 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 07 marca 2013 - 21:42

Czasem się udaje zatrzymać pękanie, podjedź do jakiegoś warsztatu zajmującego się wymianą i popytaj.

#27 OFFLINE   dwyane

dwyane
  • 104 postów

Napisany 07 marca 2013 - 21:45

Problem ze nie robilem tego w ubezpieczalni. Teraz nie mam ubezpieczone szyb. Bylem w warsztacie ktory zajmuje sie wymiana szyb. Moja wycieli i wkleili od nowa. Woda juz nie cieknie ale szyba pekla i trzeszczy. Nie wiem co mam zrobić. A pęknięcie jest od dolu do rogu. Z jednej i drugiej strony doszlo do rantu szyby. Wiec dalej nie pojdzie.

#28 OFFLINE   tc82

tc82

3 najkrascie auto 10 zraz

• 2 509 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 08 marca 2013 - 08:48

Szyba pękła bo w narożniku na łączeniu blach masz rudą której pan fachowiec nie oczyścił. U mnie jak zmieniali to wyczyścili elegancko, troszkę wbili w dół (jak będzie ruda puchła to nie pęknie szyba) i zasmarowali klejem do szyb. Trochę trzeba poczekać. Potem normalnie klej i szyba. Ostrzegali przy tym że za 2-3 lata może pęknąć więc proponują po tym okresie powtórzyć całą operację w celu uniknięcia tego. Zawsze to 120 zł za przeklejenie a nie 1200 zł za szybę.

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"

#29 OFFLINE   dwyane

dwyane
  • 104 postów

Napisany 08 marca 2013 - 10:11

Jutro jadę do nich zobaczymy co będą robić, ja nie popuszczę. Gdzie ty szybę za 1200 kupujesz?;) Jaka to szyba ze tak drogo. Za 1200 to 3 nowe mozna miec;)

#30 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów

Napisany 08 marca 2013 - 10:58

Szyba pękła bo w narożniku na łączeniu blach masz rudą której pan fachowiec nie oczyścił. U mnie jak zmieniali to wyczyścili elegancko, troszkę wbili w dół (jak będzie ruda puchła to nie pęknie szyba) i zasmarowali klejem do szyb. Trochę trzeba poczekać. Potem normalnie klej i szyba. Ostrzegali przy tym że za 2-3 lata może pęknąć więc proponują po tym okresie powtórzyć całą operację w celu uniknięcia tego. Zawsze to 120 zł za przeklejenie a nie 1200 zł za szybę.

A skad wiesz ze ma rudą co ty prorok jesteś jak mialeś u romka w garażu pierwszą szybe wymieniana to i masz rudą u mnie żadnej rudej nie było i nawet jak mialem zmienianą szybe w poprzednim to nic nie było a fachowcy z nordglasa czyszczą chemią i malują specjalna farba przed montażem żeby w przyszłosci nie było niespodzianek

#31 OFFLINE   Górnik

Górnik

kombi, design edition

• 213 postów
  • Województwo: świętokrzyskie

Napisany 08 marca 2013 - 11:46

Jutro jadę do nich zobaczymy co będą robić, ja nie popuszczę. Gdzie ty szybę za 1200 kupujesz?;) Jaka to szyba ze tak drogo. Za 1200 to 3 nowe mozna miec;)

Wszystko zależy jaka to szyba. Atermiczna (fioletowa jest droższa) + uszczelka swoje kosztują. Sama uszczelka dobrej klasy kosztuje ok. 300 zł. Są oczywiście jakieś badziewia za 100 zł, lecz przy bezpośrednim porównaniu uszczelki tańszej i droższej mogę tylko powiedzieć jedno: nie polecam tej taniej.
Ktoś może powiedzieć, że u niego jest zamontowana tania uszczelka i jest dobrze. Na plastelinę też może być dobrze, pytanie tylko jak długo.

Ponadto, gdy woda leje się do środka problemem jest właśnie uszczelka + źle przyklejona szyba.

#32 OFFLINE   tc82

tc82

• 2 509 postów

Napisany 08 marca 2013 - 14:04

A skad wiesz ze ma rudą co ty prorok jesteś jak mialeś u romka w garażu pierwszą szybe wymieniana to i masz rudą u mnie żadnej rudej nie było i nawet jak mialem zmienianą szybe w poprzednim to nic nie było a fachowcy z nordglasa czyszczą chemią i malują specjalna farba przed montażem żeby w przyszłosci nie było niespodzianek

A skąd wiesz że nie ma ?? I jak inaczej wytłumaczysz pękanie szyby od narożnika ??
A tyle kosztuje szyba Solar pod czujnik deszczu :D

#33 OFFLINE   dwyane

dwyane
  • 104 postów

Napisany 08 marca 2013 - 14:18

Ja mam zwykla z paskiem tylko u góry. Szyba pekla zaraz po wklejeniu chyba. Następnego dnia to zauwazylem. Ciekawe co mi jutro zaproponują. Bo jak ja wyciągną to juz pewnie po szybie skoro ma pęknięcie. Zaplacilem im 150zl za wyjecie i wklejenie. Szyba pekla i trzeszczy i slychac powiewy wiatru. Na pewno jest glosniej podczas jazdy. Nowej szyby na pewno nie kupie. Albo cos z tym zrobia albo będę musial zadzwonić do rzecznika praw konsumenta i będę dzialal ta droga.

#34 OFFLINE   tc82

tc82

• 2 509 postów

Napisany 08 marca 2013 - 14:27

No i tu pojawia się problem. Twoja szyba więc robili z materiału powierzonego i gwarancja jest na klejenie, jeśli teraz nie cieknie to możesz mieć problem. Trzeba było jechać tam gdzie wymieniałeś na ubezpieczalnię z reklamacją.

#35 OFFLINE   intruz

intruz
  • 122 postów

Napisany 08 marca 2013 - 14:35

Ubezpieczenie szyb kosztuje 80zł do autocasco, wymieniasz na solara po pęknięciu i masz wszystko gdzieś...

#36 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów

Napisany 08 marca 2013 - 14:58

A skąd wiesz że nie ma ?? I jak inaczej wytłumaczysz pękanie szyby od narożnika ??
A tyle kosztuje szyba Solar pod czujnik deszczu :D

Prosze cie jak jest ruda to ci szyba pęka jam mam podszybie w bialej zgnite w narożniku rdza wychodzi o nic od 94 roku po prostu uszczelki które zakładają w ramach ubezpieczenia są wadliwe szyba wchodzi za głęboko i tu jest problem na wlasnej skórze przetestowane

#37 OFFLINE   tc82

tc82

• 2 509 postów

Napisany 08 marca 2013 - 15:14

Dlatego ja zostawiłem ori uszczelkę, a jak wymieniacz jest kumaty to stosuje specjalne kołeczki/podkładki pod szybę aby za nisko nie osiadła.