jakiej firmy telefon uzywasz i dlaczego
Napisany 14 kwietnia 2008 - 20:22

[SIGPIC][/SIGPIC]
Napisany 14 kwietnia 2008 - 21:15
Od paru dni mam Nokię 8600 Luna i powiem że naprawdę ładna i porządnie zrobiona maszynka do dzwonienia
Łączymy się z tobą w smutku i żalu życząc jak najmniejszych problemów z aparatem :mrgreen:
Napisany 14 kwietnia 2008 - 21:16

Miałem już kilka telefonów

Mam też służbówkę Nokia 6021 i jako narzędzie pracy sprawdzę się w 100% nie ma praktycznie nic z dodatków ( bluetooth i chyba nic więcej) ale spadł już nie raz, bateria trzyma mimo rozmów ponad 4 dni i jakoś od roku bez zarzutów.
Godny polecenia N95 8GB oraz chyba najlepszy biznesowy telefon w historii Nokia E90.
Miałem ale już się znudziły

Pozdrawiam
Najważniejsze to wywalić oryginalny soft nawet jeżeli trzeba czasem samemu ugotować sobie ROM

Napisany 14 kwietnia 2008 - 21:40
Napisany 14 kwietnia 2008 - 22:08
polecam polecam - stare ale jarenokie 6310i

najlepszy biznesowy telefon w historii Nokia E90
Może nie najlepszy w historii ale godny uwagi i polecenia. Najlepszy wg mnie (patrząc na ilość przychodzących do serwisu) to 9300i. Za to E90 jest nowocześniejszy

Napisany 14 kwietnia 2008 - 22:49
telefonik fajny,duzy wyswietlacz, dobre jak na telefon zdjecia( mogę swobodnie sobie robić dokumentacje w pracy,kręcić filmiki) i nareszcie mogę posłuchać POLSKIEGO RADIA przez WIFI, w łóżeczku ze słuchawkami na uszach.
jedyny MINUS to bateria...ale to jest problem wszystkich producentów takich kombajnów..
OGÓLNIE jestem zadowolony i polecam.
Napisany 16 kwietnia 2008 - 16:49
polecam polecam - stare ale jarenokie 6310i
A ja wam się przyznam że właśnie wróciłem do Noki 6310i Po wszystkich nowych telefonach które to w zasadzie nudzą się szybko i generalnie większości rzeczy się nie używa . Nokia 6310i to chyba wzór telefonu i ponadczasowa ergonomia.
Mnie jako dość potężnego faceta rozbawiają małe telefoniki które muszę trzymać dwoma palcami a znowu Kobylasta Nokia N70 ma słabą baterie która to jest podstawą dobrego telefonu.
:mrgreen: Więc dla prawdziwego faceta polecam 6310i telefon po dziś dzień robi szał nie ma wiejskich dzwonków MP3 ryczącej krowy czy muzyczki kanikuły . Lecz prawdziwą stylową monofonie i baterię która trzyma przy zwykłym użytkowaniu 8 do 12 dni a telefon jest z 2004 roku :mrgreen:
Napisany 16 kwietnia 2008 - 21:59
Napisany 17 kwietnia 2008 - 07:53
Napisany 17 kwietnia 2008 - 17:57
Łączymy się z tobą w smutku i żalu życząc jak najmniejszych problemów z aparatem
A czemu tak mówisz??Jakaś porażka czy wady fabryczne??No troche mnie zdziwiłeś.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Napisany 17 kwietnia 2008 - 21:37
3110c
6300
6300i
6301
3 pierwsze różnią się obudowami - pcb jest taka sama
6300 i 6300i są to dosłownie takie same telefony tylko że 6300i jest całyczarny i parę złoty droższy
6301 - ma dodatkowo ze dwie funkcje więcej i wyświetlacz od 6280 przez co ma lekko zmienioną obudowę i 2x wyższą cenę
Im nowswzy model tym gorszy - "chrońmy środowisko - używajmy cyny bezołowiowej"
Wszystko ładnie pięknie tylko cyna bezołowiowa ma to do siebie że się

6500 - telefon bez osłony na lcd - lcd jest kruchy jak cieniutka tafla lodu - wyobraźcie sobie co dzieje się z lcd'kami

6280 i 6288 - lekko różniące się obudowy - konstrukcja do kitu bo slide szlifuje taśmę im więcej rozsunięć tym prędzej taśma się przetnie.
E90 - piękny komunikator - tylko że mikrofon sam się rozpada a lutowanie jego grozi spaleniem lutowanego keymata i złącz obok - taki duży a wszystkie elementy upchane na sobie.
9300 i 9300i - różnica to obudowa - chcąc w nim przelutować pamięć na 95% rozleje się cyna pod niewymienialnym procesorem - jednym słowem po co wymieniać i tak się już nadawał nie będzie.
6120c - nic nie można wymieniać oprócz części radiowej - czyli co? nie psuje się?? nic bardziej mylnego.
5310 i 5610 - obudowy ma tak kruche że wystarczy mocnej w rękę wziąć i pękają
Jeszcze jakieś przykłady odnośnie Nokii??

Napisany 17 kwietnia 2008 - 21:46
Chyba pracujesz w serwisie i swoje zdanie wyrobiłeś na 1 sztuce.E90 - piękny komunikator - tylko że mikrofon sam się rozpada a lutowanie jego grozi spaleniem lutowanego keymata i złącz obok - taki duży a wszystkie elementy upchane na sobie.
Miałem kilka E90 i jest to najlepszy telefon jaki w ogóle posiadałem.
Nie używałem ich przez kilka lat to nie wiem co jest awaryjne, ale pod względem funkcji, wyglądu etc. są na prawdę rewelacyjne...
Tego nie będę komentował bo nie wiesz co piszesz. Owszem są podobne, 9300i to ulepszona 9300 ale nie różnią się tylko obudową...9300 i 9300i - różnica to obudowa - chcąc w nim przelutować pamięć na 95% rozleje się cyna pod niewymienialnym procesorem - jednym słowem po co wymieniać i tak się już nadawał nie będzie.
Pozdr.
M.
Napisany 17 kwietnia 2008 - 23:00
Zgadza się - od paru lat pracuję w serwisie i uwierz mi że jeżeli telefonik Ci się zepsuje to jest duże prawdopodobieństwo że trafi w moje łapki :twisted:
A Nokia nie należy do takich która się nie psuje....
Tego nie będę komentował bo nie wiesz co piszesz. Owszem są podobne, 9300i to ulepszona 9300 ale nie różnią się tylko obudową...
Dawaj różnice - jestem ciekaw czego nie wiem o tym modelu

A co byś polecał z Nokii teraz?
Poza mikrofonem E90 jest fajne
Fajne jest 6300 - proste, ale ryzykowne bo elementy odpadają
N95 8GB - tylko trzeba uważać mimo wszystko
6500 slide - porządny i masywny
Jak ktoś preferuje futurystykę 7900 Prism/7500 Prism (bardzo podobne - co by mi ktoś znowu nie zarzucił że nie wiem co piszę

Ogólnie powiedz co Cię interesuje to postaram się opisać wady i zalety (realne a nie podane przez producenta)
Napisany 17 kwietnia 2008 - 23:04
A jak znasz coś godnego polecenia to napisz. Tylko bez porad typu: kup 6310i będziesz miał baterię na tydzień, albo kup K800i bo ma też dobry aparat.
Pozdr.
M.
9300i ma Wifi przede wszystkim, poza tym lepsza bateria, inny kolor obudowy (co już zauważyłeś) i duperele typu w innym miejscu port podczerwieni. Być może coś pominąłem, ale dawno nie miałem tych modeli, jednak również one były dosyć udane (i po dłuższym, nawet kilkumiesięcznym użytkowaniu się nie sypały).
6300 nie bardzo mi podchodzi, moze dlatego że nie ma symbiana.
N95 8GB, miałem zwykłą i nawet nawet, ale szybko ceny spadały i sprzedałem. Chyba bym wolał dołożyć i mieć E90

6500 slide nie miałem, ale wygląda dosyć ciekawie.
Prismy to ogólnie jakaś porażka z wyglądu, bałbym się dotknąć

Ostatnio myślałem nad N81 8GB... może coś o niej wiesz?
Napisany 17 kwietnia 2008 - 23:10
"Najlepszy" - nie dlatego że ma najwięcej bajerów, tylko dlatego że praktycznie się nie psuje (jeśli już to jakieś błędy oprogramowania - jak narazie prznajmniej

Bateria jak to w większości telefonów - im więcej bajerów używasz tym krócej trzyma max 5-6dni przy minimalnym korzystaniu. Aparat standard - to telefon a nie sprzęt foto

Jak ktoś miał i lubił 6280 i 6288 to ten też mu przypadnie do gustu

Ja osobiście posiadam 6300 i jestem zadowolony - jeszcze jak mogłem wnieść telefon do pracy i sam go sobie naprawić to skorzystałem i teraz nie ma z nim najmniejszych problemów - prosty lekki i przyjemny a co dla mnie najważniejsze - BEZ SYMBIANA

9300 i 9300i - to fakt - żadko się sypią - większość zmian to czysta kosmetyka - jedna dwie opcje więcej, w innym miejscu jakiś porcik, złącze itp i wyższa cena. Tak samo jest z 6300 i 6301.
Ostatnio myślałem nad N81 8GB... może coś o niej wiesz?
Jeszcze się nie psują - za krótko na rynku. Było już kilka ale to na jakieś takie rzeczy jak wymiana obudowy itp. Kumpel kupił z Angli taką i nie narzeka poza brakiem PL menu mówi że telefon zaje....
Napisany 17 kwietnia 2008 - 23:20
Napisany 17 kwietnia 2008 - 23:28
tzn. podczas instalacji oprogramowania niechcący Ci się kabel wypnie, prąd wyłączą, stracisz połączenie z netem, co kolwiek co przerwie kontakt komputer -> telefon i wtedy telefon się przestaje włączać i trza go słać do serwisu, a żeby wysłać zagraniczniaka do serwisu polskiego to trzeba niezłego wała zrobić żeby nikt się nie zorientował - a to ryzyko

A taka ciekawostka
Wszyscy rozmawiają o telefonach - a wiecie jakie firmy je naprawiają (Nokia, SE)?? podpowiem że są 2 główne i jedna taka mniej główna - chodzi mi o narodowości

Napisany 19 kwietnia 2008 - 09:47
Ja uzywam k800i juz 2 lata i jestem zadowolony i narazie nie zmieniam telefonu. K800 kupilem od ciotki po bardzo jak na tamte czasy cenie 100 euro pierwszy miesiac bylem podjarany aparatem foto ale przez te dwa lata odpowiedzialem sobie na pytanie po cholere mi lepszy tele z wiekszymi mpix przez te 2 lata w swoim SE zrobilem moze ze 200 zdjec z telefonem nie mialem zadnych problemow tylko wgralem do niego polskie menu i smiga bez problemu
Napisany 19 kwietnia 2008 - 10:11
Oleje silinikowe i przemysłowe,od 1l do 1000l,
Chemia samochodowa K2 ,F1,Atas, Plastmal
Żarówki,filtry
[SIGPIC][/SIGPIC]
Never make a pirate angry !