ja miałem przy przebiegu 203 000km dawkę 1.1 i auto chodziło i zbierało się idealnie.Nigdy 1.0 1.1 wtedy auto nie jezdzi wiem co pisze muł jakich malo

[OB & OBFL] O co chodzi - jakaś konkretna odpowiedz !
Napisany 04 listopada 2012 - 14:23
Napisany 04 listopada 2012 - 16:51
nie wzoruj się na jednym aucie, ustawiałem wg komputera w mg/str i miałem przypadek że lepiej chodziła na 1.0l/h niż 0.9l/h na 0.9l/h szarpała na schodzeniu z obrotów
jeszcze jedna omega jeździ na 1.1l/h bo silnik bardzo ładnie na niej pracował
wymień olej a zobaczysz ze spalanie potrafi spaść z 1.0l/h na 0.9l/h nie jedną regulowałem
jeśli wtryski sa nie pewne, albo czujnik temp. paliwa w pompie świruje to można ustawiać cuda
jedną ustawiłem nawet na 0.6l/h i dało się jeździć, nie szarpała, rwała do przodu ale spalanie za duze i kopcił troche na czarno, rozwiązanie; wtryski lały i czujnik temp. paliwa w pompie oszukiwał, wtryski zregenerowałem i czujnik nowy dałem, nie ruszając nastawnika(dawka 0.6l/h) odpaliłem, silnik rozgrzałem i okazało się że pokazuje 1.4l/h, ustawiłem 0.9l/h i nie ten motor, całkiem ładnie sie zbierał, a jak ustawiałem dawkę to na 1.0l/h nie brakowało mu pary
Z tego co mówił mój znajomy pompiarz nigdy sie nie ustawia auta na komputer w aucie
bo takie zeczy to w garażu. Jak dla mnie tylko podłączenie pod komputer diagnostyczny daje 100% pewności ze jest dobrze wyregulowana dawka paliwa. Najlepiej ustaw sobie jak napisał beast
Napisany 04 listopada 2012 - 18:12
Z tego co mówił mój znajomy pompiarz nigdy sie nie ustawia auta na komputer w aucie
bo takie zeczy to w garażu. Jak dla mnie tylko podłączenie pod komputer diagnostyczny daje 100% pewności ze jest dobrze wyregulowana dawka paliwa. Najlepiej ustaw sobie jak napisał beast
jak zauważyłeś pisałem ze ustawiam w mg/str, a to odczytasz tylko kompem, ale podawałem dla kolegi pietryn084 w l/h żeby miał odniesienie bo pisał ze nie ma kompa
Napisany 04 listopada 2012 - 18:53
może tak 0,9 ma mi pokazywać na kompie w środku na wyświetlaczu ?? bo mam teraz 0,6
i jest wszystko włączone śwaitła radio itd
bo się gubię troszkę
zdj. w załączniku
Spalanie chwilowe rzędu 0.8 - 0.9 na rozgrzanym przy wyłączonych odbiornikach.
Było pisane na forum X razy.