stereotyp BMW
Napisany 04 września 2007 - 12:23
Wczoraj rano zdarzył się wypadek w Bydgoskim Fordonie na łuku za mostem (wjeżdżając od strony Torunia). Uczestniczyli w nim znajomi mojego kolegi. Z naprzeciwka jechało BMW które straciło przyczepność wyjeżdżając na czołówkę. 1 osoba z BMW nie żyje (pasażer), natomiast cała reszta poszkodowanych leży w szpitalu. Kierowca-kretyn przeżył.
Z jednej strony człowiek nie chcę ulegać stereotypom ale takie przypadki zdarzają sie zbyt często, zbyt często widzę że właściwie co drugi kretyn drogowy porusza się BMW :evil:
Napisany 04 września 2007 - 12:27

Napisany 04 września 2007 - 12:32
Generalnie nawiązując do tematu chciałbym powiedzieć, że staram sie nie oceniać osób na podstawie posiadanych samochodów, jednakże skłaniam się powoli ku opinii że BMW ma coś w sobie co przyciąga za jego kierownicę wszelkiej maści hołotę drogową.
Wczoraj rano zdarzył się wypadek w Bydgoskim Fordonie na łuku za mostem (wjeżdżając od strony Torunia). Uczestniczyli w nim znajomi mojego kolegi. Z naprzeciwka jechało BMW które straciło przyczepność wyjeżdżając na czołówkę. 1 osoba z BMW nie żyje (pasażer), natomiast cała reszta poszkodowanych leży w szpitalu. Kierowca-kretyn przeżył.
Z jednej strony człowiek nie chcę ulegać stereotypom ale takie przypadki zdarzają sie zbyt często, zbyt często widzę że właściwie co drugi kretyn drogowy porusza się BMW :evil:
z zeszlego tygodnia u mnie w miescie
http://portal.e-kwid...id=291&Itemid=1
:bad: :bad: :bad: :bad:
Napisany 04 września 2007 - 12:40
Napisany 04 września 2007 - 18:51

Niech sie sam rozwali, ale stanowil niebezpieczenstwo dla jadacych z przeciwka.
W ta niedziele wracalem z Rzeszowa przez Czarnorzeki ( takie male Bieszcadzkie gorki, ostre zakrety itp ) Jechal za mna mondeo i zaczal mnie wyprzedzac w takim miejscu, ze musialem po hamulach dac troche bo widzialem ci sie dzieje, a gosc mimo to ledwo sie wyrobil przed autem jadacym z przeciwka. Nieduzo brakowalo i bylby ostry dzwon. Niektorzy chyba nie uzywaja wogole muzgu, wiec pewnie go nie maja.
Takze nie tylko kierowcy beemek powoduja wypadki.
Napisany 04 września 2007 - 19:28
w_ogole i mÓzgu :razz:Niektorzy chyba nie uzywaja wogole muzgu, wiec pewnie go nie maja.
Napisany 04 września 2007 - 19:40
http://www.wiadomosc...nely_38349.html
smutne, ale prawdziwe, 2 braci na miejscu, a 3 kolegów w szpitalu, podobno wskazówka zatrzymała się na 170km/h. Dzieje się chyba tak, bo BMW stało się ogólno dostępnym samochodem w takim sensie, że 20 latek kupuje np: takie 320i i próbuje tym latać. Wcześniej był to samochód dla zamożnej części społeczeństwa, która miała coś w głowie. Wystarczy wejść na youtuba i obejrzeć jak jeżdzą w BKB (Bydgoski Klub Bawarek) :mrgreen: a co do stereotypów to faktycznie utarło się tak, że tymi samochodami jeżdzą młodzi krótko ogoleni, w dresach, choć nie zawsze tak jest i nie do końca się z tym zgadzam

Napisany 06 września 2007 - 08:10
Tym BMW wybrało się dwóch 19-latków na "przejażdżkę" :evil:
Napisany 10 września 2007 - 08:42

Niedawno sam chciałem kupić np. 740 ze względu na mocny silnik,maksymalny wypas i dobrą cenę ale zrezygnowałem głównie z powodu opinii o posiadaczach BMW... :sad: :sad: :sad:
Napisany 10 września 2007 - 12:06
Ja bym sie stereotypami nie przejmowal :mrgreen: :jezor: .Niedawno sam chciałem kupić np. 740 ze względu na mocny silnik,maksymalny wypas i dobrą cenę ale zrezygnowałem głównie z powodu opinii o posiadaczach BMW...
Napisany 10 września 2007 - 12:11
Ja bym sie stereotypami nie przejmowal :mrgreen: :jezor: .Niedawno sam chciałem kupić np. 740 ze względu na mocny silnik,maksymalny wypas i dobrą cenę ale zrezygnowałem głównie z powodu opinii o posiadaczach BMW...
Senatorek 3.0 nie jest tak wyzywający a wypas i komfort jest podobny jak w BMW-o to mi chodziło.
Napisany 10 września 2007 - 12:16
Fajne autko. Senator jest dosc niepowtarzalnyheh
Na dobre mi wyszło!!
Kupiłem Opelka!
Senatorek 3.0 nie jest tak wyzywający a wypas i komfort jest podobny jak w BMW-o to mi chodziło.

Samo BMW jest troche przereklamowane.
Napisany 12 września 2007 - 10:50
Auto poprostu było super. Niestety omega nie jest tak fajna ale za to tańsza w utrzymaniu więc dlatego ją kupiłem chociaż jeździ sie też całkiem fajnie.
Szkoda tych młodzieniaszków co dopiero prawko odebrali że sie tak zabijają i innych w dodatku bo te autka są na prawde bardzo mocne a jak sie potrafi jeździć to bokami nawet nic sie nie stanie.
Ech.... mam sentyment do BMW ale przez kilka najbliższych lat omeszki nie sprzedam bo też fajna a jak będe kiedyś zarabiał kupe kasy to wtedy se lajsne BMW serii 5

Napisany 12 września 2007 - 15:00
Napisany 12 września 2007 - 19:53
Wypadki to smutna rzecz. Doprowadzają do nich jednak nie samochody a kierowcy. I w jaki by samochód takiego typa nie wsadzić to zwsze będzie on zagrożeniem na drodze. Mnie osłabia natomiast to co potrafią zrobić z BMW pseudotunerzy. Jak dla mnie to BMW przez nich staje się synonimem choinkowego tuningu.
Dokładnie tak. To tak samo jak dokładanie spojlerów i innych pierdołów do omegi

Napisany 12 września 2007 - 22:54
Fakt, że dużo się teraz ich na rynku pojawiło więc i szaleją młodzi jak się dopadną. Ale ja na przykład spotkałem się z uprzejmym dla odmiany kierowcą czarnego, delikatnie stiunowanego BMW, który ustąpił pierwszeństwa na zatłoczonej ulicy Lidzbarka.
Niestety nie można tego powiedzieć o kierowcach innych marek bo nie zdarzyło mi się jak 2 lata tu jestem żeby podczas wyjeżdżania na wstecznym z miejsca parkingowego ktoś się zatrzymał i umożliwił włączenie do ruchu. Czasem to dosłownie na żylete jeszcze ciągnie i to nie zależnie od płci i wieku.
Podobny stereotyp dosięga również posiadaczy calinek. Stały się ogólno dostępne i wpadają bidule w różne ręce.
Napisany 13 września 2007 - 10:13
Łysy jestem naturalnie więc bym pasił do ogólnego obrazu.
No i kolejny stereotyp, nie? Ja to na pewno bym wyglądał w BMW jak dziwoląg, bo ani łysy ani barczysty i ni łańcucha na sobie...
Napisany 13 września 2007 - 18:04