Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

świecaca sie kontrolka poduszek ;/

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   dlotiv

dlotiv

Wujek Samo Zło

• 862 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 18 października 2008 - 17:00

Tak, powinieneś podjechać na kompa , odczytać numer błędu, usunąć powód i wykasować błąd.

#22 OFFLINE   skorupa

skorupa
  • 35 postów

Napisany 20 października 2008 - 19:45

no to dzieki dlotiv bede musial podjechac pod kompa i sie dowiedziec co jest nie tak z tymi poduchami

#23 OFFLINE   qbaas

qbaas
  • 6 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 20:16

no to dzieki dlotiv bede musial podjechac pod kompa i sie dowiedziec co jest nie tak z tymi poduchami

Gdzie pojechac pod takiego kompa do kasowania poduszew w Warszawie
Omega '02 Design Edition Caravan, full bez webasto i parktronic

#24 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 20:59

ja będę bodajże 16. lutego dopiero to bym ci pokazał co i jak i przy okazji skasował błąd na parkingu szpitalnym na Banacha.

#25 OFFLINE   qbaas

qbaas
  • 6 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 21:34

Super by bylo - wysylam Ci na prv info - Daj mi na siebie namiar to sie zdzwonimy.

Dzieki za pomoc
Omega '02 Design Edition Caravan, full bez webasto i parktronic

#26 OFFLINE   Marian Solilak

Marian Solilak
  • 11 postów

Napisany 13 marca 2010 - 22:51

Witam Panowie
Mam pytanko.Dzisiaj zmieniłem kierownice w swojej omci bo stara się przetarła.Miałem trochę problemu ze zdjęciem starej ale jakoś poszło.Aku miałem odłączone.Po poskładaniu świeci mi się airbag.Czy to tylko błąd, który trzeba skasować ponieważ poducha była odpinana czy coś spitoliłem.Byłem bardzo ostrożny ale obawiam się czy nie szarpnąłem tego żółtego kabla od poduchy.Pytam gdyż nie mam dostępu do techa.Mam nadzieje że to tylko błąd, który wystąpił w wyniku rozpięcia poduchy.Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam

#27 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 13 marca 2010 - 23:05

Witam Panowie
Mam pytanko.Dzisiaj zmieniłem kierownice w swojej omci bo stara się przetarła.Miałem trochę problemu ze zdjęciem starej ale jakoś poszło.Aku miałem odłączone.Po poskładaniu świeci mi się airbag.Czy to tylko błąd, który trzeba skasować ponieważ poducha była odpinana czy coś spitoliłem.Byłem bardzo ostrożny ale obawiam się czy nie szarpnąłem tego żółtego kabla od poduchy.Pytam gdyż nie mam dostępu do techa.Mam nadzieje że to tylko błąd, który wystąpił w wyniku rozpięcia poduchy.Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam

bez kompa i tak nic nie sprawdzisz. albo uszkodziles tasme albo cos nie tak z kablami jesli miales odpiete aku

#28 OFFLINE   Marian Solilak

Marian Solilak
  • 11 postów

Napisany 14 marca 2010 - 11:01

bez kompa i tak nic nie sprawdzisz. albo uszkodziles tasme albo cos nie tak z kablami jesli miales odpiete aku

Dzięki beast. Jutro spróbuje podmienić taśmę bo mam drugą, gdyż obawiam się że mogłem ją uszkodzić.Tylko mam dylemat bo z mojej starej taśmy wychodzi jedna kostka ta w stronę licznika a z tej drugiej, którą kupiłem z kierownicą są dwie takie wąskie.Kolory kabli są takie same więc czy mogę podmienić kostki.Ta kierownica którą kupiłem jest z tego samego roku tylko to jest wersja skandynawska.Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

#29 OFFLINE   chmieleck

chmieleck

[ZSW 05127]

• 321 postów

Napisany 14 marca 2010 - 13:28

Ja podmieniałem kostki i działa.

#30 OFFLINE   Marian Solilak

Marian Solilak
  • 11 postów

Napisany 14 marca 2010 - 17:42

Ja podmieniałem kostki i działa.

Dzięki chmieleck.

#31 OFFLINE   chmieleck

chmieleck

[ZSW 05127]

• 321 postów

Napisany 14 marca 2010 - 18:04

Ale zanim zaczniesz tak rzeźbić może byś podłączył kompa? Może przy wymianie kierownicy coś na chwilę rozłączyłeś i wystarczy skasować błąd. Po wymianie taśmy prawdopodobnie i tak będziesz musiał skasować kontrolkę.

#32 OFFLINE   Marian Solilak

Marian Solilak
  • 11 postów

Napisany 24 marca 2010 - 22:35

Ale zanim zaczniesz tak rzeźbić może byś podłączył kompa? Może przy wymianie kierownicy coś na chwilę rozłączyłeś i wystarczy skasować błąd. Po wymianie taśmy prawdopodobnie i tak będziesz musiał skasować kontrolkę.

Podmieniłem taśmę i dalej świeci więc to na pewno błąd.W sobotę będę w kraju to podjadę do kolegi na kompa.Dzięki za zainteresowanie.

#33 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 marca 2010 - 13:47

Podmieniłem taśmę i dalej świeci więc to na pewno błąd.W sobotę będę w kraju to podjadę do kolegi na kompa.Dzięki za zainteresowanie.

samo nie zgasnie chocbys modly odprawial - na kompa skasowac

#34 OFFLINE   artikol

artikol

Bfl 2.6 V6 & 2.2 16v

• 132 postów

Napisany 04 lipca 2011 - 21:26

Koledzy, mam Omegę B i zmieniłem fotele na skórę z B fl. Podczas wymiany miałem odłączony akumulator. Wszystko starałem się robić bardzo dokładnie, ale po podłączeniu wszystkiego i tak pojawiła się kontrolka airbag. Jestem już umówiony na kompa, ale czy jest jakaś różnica pomiędzy B a B fl że pojawił się błąd??

#35 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 lipca 2011 - 21:49

Koledzy, mam Omegę B i zmieniłem fotele na skórę z B fl. Podczas wymiany miałem odłączony akumulator. Wszystko starałem się robić bardzo dokładnie, ale po podłączeniu wszystkiego i tak pojawiła się kontrolka airbag. Jestem już umówiony na kompa, ale czy jest jakaś różnica pomiędzy B a B fl że pojawił się błąd??

Kolega a te fotele z omegi B FL nie mają czasem bocznych poduszek?

#36 OFFLINE   artikol

artikol

Bfl 2.6 V6 & 2.2 16v

• 132 postów

Napisany 04 lipca 2011 - 21:53

W poprzednich fotelach też miałem poduszki...

#37 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 04 lipca 2011 - 22:25

Może sprawdź dokładnie jeszcze raz połaczenia wszystkich kostek od poduszek i napinaczy pasów.

#38 OFFLINE   painkiller

painkiller
  • 734 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 07 lipca 2011 - 07:44

W poprzednich fotelach też miałem poduszki...

A w tych nowych z Bfl-a masz poduszki boczne w fotelach, bo może ktoś wyciągnął przed sprzedażą i są tylko zaślepki? Stąd daje sygnał na kontrolkę.

#39 OFFLINE   artikol

artikol

Bfl 2.6 V6 & 2.2 16v

• 132 postów

Napisany 07 lipca 2011 - 08:47

Byłem wczoraj u Dobolosa na kompie - sterownik pokazuje błąd napinaczy (brak napięcia). W nowych fotelach mam dwie dodatkowe wtyczki, jedna żółta a druga szara, a w mojej instalacji jest tylko jedna wolna wtyczka z żółtym kablem, więc cokolwiek nie zrobię to coś pozostanie niepodpięte :( Jutro zakładam z powrotem stare fotele i podłączam kompa...