Wymiana oleju w moście tylnym
Rozpoczęte przez
pablo181
, 23 sie 2007, 10:25
28 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 kwietnia 2010 - 09:23
Jak to mówił mój dziadek gdy śruba nie chciałą puścić "tera trzebo dobrze pizgąć" w te śrube
i powinna się poddać

Napisany 12 lutego 2015 - 20:51
Witam. Proszę na wstępie się nie śmiać, chciałem dziś wymienić olej w moście ale za nic niemoge odkrecic tego czarnego korka na górze mostu, obraca sie w lewo i prawo.... czy jest jakiś patent na to?
Mój most zaczyna pomału coraz głośniej wyć a niemam możliwości sprawdzenia nawet stanu ilości oleju, ponieważ ktoś z poprzednich właścicieli oczko to szkielko od pomiaru zaspawal a w srodek wsadzil srube.Maasakra jakaś. Proszę o jakieś rady.
Mój most zaczyna pomału coraz głośniej wyć a niemam możliwości sprawdzenia nawet stanu ilości oleju, ponieważ ktoś z poprzednich właścicieli oczko to szkielko od pomiaru zaspawal a w srodek wsadzil srube.Maasakra jakaś. Proszę o jakieś rady.
Napisany 13 lutego 2015 - 16:30
To jest odpowietrznik i jest na wcisk.niemoge odkrecic tego czarnego korka na górze mostu, obraca sie w lewo i prawo.... czy jest jakiś patent na to?
A to był korek wlewowy...szkielko od pomiaru zaspawal a w srodek wsadzil srube
Napisany 13 lutego 2015 - 19:18
Dzięki za odpowiedź czy przerz odpowietrznik jest szansa że wyssssam strzykawka z rurką akwarystyczna
olej z mostu?

Napisany 13 lutego 2015 - 19:54
Dzięki za odpowiedź czy przerz odpowietrznik jest szansa że wyssssam strzykawka z rurką akwarystyczna
olej z mostu?
odkrec dekiel i po sprawie
Napisany 14 lutego 2015 - 08:54
ale jak masz zaspawany otwór to nie wiadomo będzie ile go wlać.
Napisany 14 lutego 2015 - 09:07
Można wlać określoną ilość, w tej chwili nie pamiętam ile ale w książce to jest. A przy pancerności omegowych mostów pół litra w te czy tamte to akurat mało ważne raczej. Chyba że jest szpera