Komunia
Napisany 12 maja 2012 - 14:28
a do jakiej nalezysz parafi jesli mozna wiedziec
u nas gdyby proboszcz zarządal haraczu od fotografa to chyba by na taczce pojechal albo jakis lincz by mial miejsce
Napisany 12 maja 2012 - 14:32

Napisany 12 maja 2012 - 14:33
Napisany 12 maja 2012 - 14:35
Napisany 12 maja 2012 - 15:50
Napisany 12 maja 2012 - 16:44
:up:Zawsze można zrezygnować i nie uczestniczyć w tych Imprezach.
A tabelka ciekawa mówi ona o stanie portfela naszych domów. Albo bieda czyli jakieś 300-400 zł albo nieduża grupka ludzi powyżej 1000-1500 zł dla których ten wydatek tak naprawdę jest dużo mniejszym obciążeniem budżetu rodzinnego niż tych pierwszy.
A i żeby nie było to trzymając się tematu . Myślę że jako chrzestny to 500 zł było by ok

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 12 maja 2012 - 18:26

Napisany 12 maja 2012 - 21:56
jesli wydaje ci sie że fotograf, ten co ubiera wnetrze, baba co szyje dzieciom ubrania nie płaca haraczu pasibrzuchowi to sorrrry - jestes naiwny
u nas nie ma takiej opcji zeby ksiądz wołał pieniądze od fotografa, florysty, dekoratora, krawca
dam sobie ręke obciąc ze na mojej parafi tak nie jest
jak 12 lat temu przyszedł do nas ten proboszcz na parafie usiłował wprowadzic obowiązkową comiesięczną składke na parafie (wtedy mu sie marzył remont plebani) ale o mało nie został pobity w czasie mszy
zwyzywany od :censored:i musiał po cichutku usiąsc w kącie
od tej pory totalna cisza, nigdy wiecej juz nie było wołania pieniedzy
u nas są ludzie strasznie cieci na księzy ktorzy tutaj pracują i nikt im do du** nie wchodzi, wręcz przeciwnie
nasza parafia wiele juz przeszła
:0shoot:

na podstawie kroniki naszej parafi moznaby nakrecic serial o przesladowaniu koscioła:D
Napisany 12 maja 2012 - 21:58
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 12 maja 2012 - 22:10
ludzie odchodzą z koscioła, babki stopniowo wymrą a młodzi to mają w najgłębszym poważaniu:p
to oni zaczną wchodzic ludzią do tylka a nie odwrotnie:D
skonczy sie kiedys finansowanie przez panstwo a wtedy im wszystko padnie
mysle ze u nas jest tak jak byc powinno
ksiądz musi kombinowac tak zeby mu z pogrzebow,wesel i kolędy na wszystko wystarczyło:p
bo wie ze od ludzi nie dostanie
oczywiscie sponsorzy/przyjaciele parafi występują ale dobrowolnie:D
Napisany 12 maja 2012 - 23:19
u nas nie ma takiej opcji zeby ksiądz wołał pieniądze od fotografa, florysty, dekoratora, krawca
dam sobie ręke obciąc ze na mojej parafi tak nie jest
jak 12 lat temu przyszedł do nas ten proboszcz na parafie usiłował wprowadzic obowiązkową comiesięczną składke na parafie (wtedy mu sie marzył remont plebani) ale o mało nie został pobity w czasie mszy
zwyzywany od :censored:i musiał po cichutku usiąsc w kącie
od tej pory totalna cisza, nigdy wiecej juz nie było wołania pieniedzy
u nas są ludzie strasznie cieci na księzy ktorzy tutaj pracują i nikt im do du** nie wchodzi, wręcz przeciwnie
nasza parafia wiele juz przeszła
:0shoot:
na podstawie kroniki naszej parafi moznaby nakrecic serial o przesladowaniu koscioła:D
gwarantuję Ci że szkoda Twojej ręki

Napisany 13 maja 2012 - 07:00
http://www.fakt.pl/P...y,138629,1.html