Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

kupno auta

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Colman

Colman
  • 69 postów

Napisany 05 maja 2012 - 12:52

witam kolega chce kupić BMW seri 3 1.8TDS rok 96 czy ktoś wie jak te silniki chodzą jak to się sprawuje ???

#2 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 05 maja 2012 - 13:33

Silnik ma te same bolączki co 2.5TD/TDS bo jest jego skróconą wersją. Jeśli był przegrzany to może odwdzięczać się bardzo nieprzyjemnie. Jak dla mnie najgorsza (może poza najmniejszą benzyną) jednostka napędowa E36.

#3 OFFLINE   Colman

Colman
  • 69 postów

Napisany 05 maja 2012 - 19:27

to w bmw jakie silniki były najbardziej udane ??

#4 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 05 maja 2012 - 19:36

Benzynowe R6 :D

#5 OFFLINE   kubag

kubag

sprzedam moją omegę

• 47 postów

W tamtych latach to tylko benzyniaki i to najlepiej R6 lub V8 :). Na ropniaki BMW warto zwracać uwagę dopiero od mniej więcej 2000 roku w górę.

#6 OFFLINE   qkasperq

qkasperq
  • 223 postów

na pewno dobre sa 2.5 24 zaworowy bo były jeszcze wanosy 12 zaworowe troszkę bardziej awaryjne lub 2.8 w benzynie też fajnie chodzą
pierwsza Omega B 1996r. 2.0 16Vmanual kombi
obecnie Omega B Fl 2001r. 3.2 V6 automat sedan

WYPADEK - przeczytaj jak pomóc lub zachować się podczas takiej sytuacji.
http://www.straz.szczecin.pl/rz/wypadek.pdf

#7 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 05 maja 2012 - 19:39

Żadne 2.8, tylko starsze 2.5 24V. Moc ta sama, więc po co przepłacać??

#8 OFFLINE   Colman

Colman
  • 69 postów

Napisany 05 maja 2012 - 21:20

ale kolega chce coś do 6tys i uparł sie na bmw

#9 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 05 maja 2012 - 23:26

No to będzie miał w promocji ciągłe naprawy niestety :(
To zupełnie tak jak z Omegą...

#10 OFFLINE   Colman

Colman
  • 69 postów

Napisany 06 maja 2012 - 13:55

oo omedze to mi nic nie wspominaj skarbonka bez dna

#11 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1 388 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 06 maja 2012 - 13:57

oo omedze to mi nic nie wspominaj skarbonka bez dna

Zwlaszcza jak sie kupi auto w promocji:) od dziadka z niemiec z malym przebiegiem.

#12 OFFLINE   matula

matula
  • 413 postów

Napisany 06 maja 2012 - 13:57

o omedze to mi nic nie wspominaj skarbonka bez dna

jak się chciało zaoszczędzić i źle kupiło to tak jest:) a niestety tacy jak Ty, psują renome Omegi :)

#13 OFFLINE   Colman

Colman
  • 69 postów

Napisany 06 maja 2012 - 14:58

jak się chciało zaoszczędzić i źle kupiło to tak jest:) a niestety tacy jak Ty, psują renome Omegi :)

przecież ja nie psuje tylko mówie że kupiłem taki a nie inny lecz jest pocieszenie jest już ogarnięty tak że mucha nie siada złego słowa nie powiem na omegę lecz z początku się zdołowałem ... ale żeby samochód kupić ogarnięty to trzeba z 20 kafli mieć ...:)

#14 OFFLINE   dejwww

dejwww

Zbanowany

• 142 postów

Napisany 06 maja 2012 - 21:31

przecież ja nie psuje tylko mówie że kupiłem taki a nie inny lecz jest pocieszenie jest już ogarnięty tak że mucha nie siada złego słowa nie powiem na omegę lecz z początku się zdołowałem ... ale żeby samochód kupić ogarnięty to trzeba z 20 kafli mieć ...:)

co ty opowiadasz za brednie ;| ?
ja szukalem szukalem , jezdzilem jezdzilem , szukalem szukalem i znalazlem ;) v6 98r za 8k i co zle ? co na poczatku mi powiedzial ze pompa abs jest do wymiany i to wszystko , odpukac autko swietnie smiga i nic sie nie dzieje ;) wiec co ty mowisz 20k :) chyba ze bfl 3.2

#15 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 06 maja 2012 - 21:34

wiesz - zalezy co kto rozumie pod pojeciem - ogarniete. dla jednego wszystko w 100% musi byc sprawne dla drugiego wystarczy ze silnik odpala. zaloze sie ze w twoim aucie znalazl bym pare rzeczy ktore niedomaga i wymagaja poprawek .

#16 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 06 maja 2012 - 21:37

dejwww a ile tą Omegą już jeździsz ile km zrobiłeś? Super że się nie psuje, może kupiłeś dopieszczoną, cena koło 8 tys jest realna jak za Omegę sprawną bez większych nakładów finansowych ale tak nie do końca... Pakiet startowy i tak obowiązuje ;)

#17 OFFLINE   dejwww

dejwww

Zbanowany

• 142 postów

Napisany 06 maja 2012 - 21:47

Wiadomo że tak ;) pierw walka z szukaniem pompy DX no ale kuniec .
Na rozrząd mam pewna dokumentacja ( tak mi sie wydaje ) tzn, pieczatka, faktura itp itd mam do przejechania na nim 30k (bo wymienia się co 60k)?
Beast czytając Twoje posty i widząc jaką jesteś osoba(oczywiście na + tak jak i Pan "topserwis" szacun dla Was ;)))) to może i byś coś znalazł :) Ja bynajmnniej nic takiego nie wyłapałem . Czysty,suchy,nie kopci , plyn i olej calkowicie w normie bez utraty milimetra,klima sprawna, elektryka sprawna nic nie piszczy czy stuka w silniki . Bo w zawieszeniu sciaga na prawo :D ale to wszystko ogarne przeciez ;)
teraz czas na filtry i oleje wszystkie no i dla świetego spokoju zrobię ten rozrząd jak by nie patrzeć nie ufa się sprzedającemu na słowo :D
Auto od jednej osoby od 2008 w polsce oczywiscie a teraz u mnie.
Naprawdę jestem zadowolony a ogladalem żeby nie skłamać może jakieś 12 omeg to co naliczyłem...... fakt chciał więcej ale jakoś ....

#18 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 06 maja 2012 - 21:47

a jak rozbierzesz zawieszenie okarze się że połowa do wymiany i rdza zaczyna podchrupywać :p jeździć jakoś jeździ ale nie bajeruj wszystkich nowych forumowiczów bo sie naczytają że ktoś tam kupił tanio w miarę jeżdżącą sztukę i potem sami będą szukali i wyjdą tak jak większość na tych okazjach :D Ja mam można napisać igłę, przez rok włożyłem ponad 10 tyś i coś tam by się znalazło jakby dokładnie fachman poszukał bo jak się chce zawsze coś się znajdzie a w Twoja za 8 i taka fest :) ? nie bejeruj tych co się mniej znają bo potem ktoś przeczyta o V6 za 8 tyś, kupują i płaczą po zakupie :oonie:

#19 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1 388 postów

Napisany 06 maja 2012 - 21:51

poczatku mi powiedzial ze pompa abs jest do wymiany i to wszystko

A pompy jak nie bylo tak ni ma:p

TO chyba kwestia szczescia :) albo sie trafi albo placze:)

#20 OFFLINE   dejwww

dejwww

Zbanowany

• 142 postów

Napisany 06 maja 2012 - 21:55

a jak rozbierzesz zawieszenie okarze się że połowa do wymiany i rdza zaczyna podchrupywać :p jeździć jakoś jeździ ale nie bajeruj wszystkich nowych forumowiczów bo sie naczytają że ktoś tam kupił tanio w miarę jeżdżącą sztukę i potem sami będą szukali i wyjdą tak jak większość na tych okazjach :D Ja mam można napisać igłę, przez rok włożyłem ponad 10 tyś i coś tam by się znalazło jakby dokładnie fachman poszukał bo jak się chce zawsze coś się znajdzie a w Twoja za 8 i taka fest :) ? nie bejeruj tych co się mniej znają bo potem ktoś przeczyta o V6 za 8 tyś, kupują i płaczą po zakupie :oonie:

nie nie nie kolego zebyś mnie źle nie zrozumiał , ja nie napisałem że mam IGLE ale mam naprawdę sprawną. Nie mam zamiaru nikogo bajerować czarować czy co kolwiek . A ci co tu są i chcą kupić v6 to wiedzą jakie są ceny. Mi się może po prostu udało? Nie wiem ... Jestem zadowolony i tyle tym bardziej jak porównam sobie inne samochody które oglądałem poczynając od v6 za 3k a najdroższa za 10k i tez jej nie wziołem bo od dolu nie fajna była:) fachman oczywiście ze mnie kompletnie żaden , szukałem auta z bratem i znajomym bo sam to bym kupił v6 za 5k i płakał :D hehehe

A pompy jak nie bylo tak ni ma:p

TO chyba kwestia szczescia :) albo sie trafi albo placze:)

HAH u tu Cię kolego mam ;)
( w drodze, jak da radę to Pan kolega Kocyk mi pomoże ją wsadzić )

a żeby nie było tak kolorowo bo ktoś pomyśli jaki debiul ze mnie wychwala v6 za 8k czy coś... przednie drzwi od dołu łapie ruda ale to ino połysk złotego koloru jest :D:D:D:D: