Kupno Opla Tigry - rady i propozycje
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:11
Narazie temat czysto informacyjny,ponieważ moja lepsza połowa zamierza za jakieś 2-3 miesiące nabyć również Opla ale niestety nie Omkę....Opel miał być niedrogi w utrzymaniu i na wskroś babski więc Omega odpada z wiadomych względów i padło na Tigrę(Corsa znowu za brzydka...ah te baby)
Jako że akurat w takim samochodzie nie jetsem nic obyty to bym prosił o jakieś wskazówki co brać,na co uważać no i jaki silnik jest odpowiedni do LPG?? Zaznaczam że w grę wchodzę gołe benzyniaki - instalacja LPG będzie zakładana od nowa.Kwota myślę 6tysięcy wraz z instalowaniem LPG a tutaj chyba instalka coś typu STAG 300 albo KME za mniej więcej 1.5k da radę??
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:16
pod prowadnicami przednich foteli i pod filcem tylnych niby foteli bardzo czesto jest masakra
pozatym nic wiecej nie dodam bo ne mialem nigdy takiego auta
piszejedynie o tym z czym sie na warsztacie spotykalem
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:18

Jedna uwaga - tanie Tigry, nawet jeśli nie będą zagrotuningowane, jest spora szansa że będą "zajechane" przez młodzież niestety. 1500 za gaz w sekwencji to trochę mało, realna kwota przy poprawnym założeniu to raczej 2000. 4000 za Tigrę w dobrym stanie?? To się może wydarzyć, ale dobrze obejrzyj - zwłaszcza blacharkę (to w końcu Opel)...
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:32

jest szansa że Tigra nie objedzie mi Omegi na ze świateł ??

Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:35
Oczywiście, jeśli budżet pozwoli, brałbym lepsze wtryski - Hana, ale nawet za 7000 (przy Hanach licz na instalację 2500 raczej niż 2000) ciężko będzie kupić "jako-tako" sprawną Tigrę i ją zagazować. No chyba że liczysz się z tym, że co chwila będzie trzeba do Tigry dokładać i coś robić...
A czy Tigra odjedzie z pod świateł 2.5 TD?? Wszystko zależy od kierowców tych aut

Niestety, spora szansa że odjedzie

EDIT: Przeleciałem pobieżnie Tigry na Allegro. Pomijając już mniej lub bardziej agro-tuning, dopiero około 4000 zaczynają się samochody które mógłbym jechać oglądać niestety. Wszystko zależy od tego jakiego wyposażenia oczekujesz. Polecałbym kupować z klimą, to jest zawsze + przy ewentualnej odsprzedaży.
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:45
tyle ze po kalibracji 1000 km i kazdy pluje inaczej. ogolnie wtrysk porazka. lepiej doinwestowac kupic cos lepszego (ja np mam Iplusy i bardzo je sobie chwale)Czerwone Valtek'i są IMHO najlepszymi tanimi wtryskami. Dlaczego? Są tanie to raz, nie ma problemu z ich kalibracją po regeneracji (poczytaj na forum jak wygląda kalibrowanie Magic Jet'ów) i są powszechnie stosowane przez gazowników w całej Polsce.
a co do tigry. przy 4000 zapomnij ze cos dobrego kupisz. w zeszlym roku sie rozgladalem za tigra albo corsa ale w koncu okazalo sie ze musze cos wiekszego kupic i trafilo na vectre. auta w tej cenie to byly porazki. ja osobiscie bral bym 1.6. spalanie podobne a pare kucy wiecej.
Napisany 17 kwietnia 2012 - 13:51

A co do Valtek'ów - nie wypowiadam się nt. innych przypadków, moje zrobiły ponad 20kkm i nie ma najmniejszych problemów, widziałem auta gdzie zrobiły jeszcze więcej.
Może to kwestia fachowca który je kalibrował, albo zestawu naprawczego... a może modelu Valtek'ów - ja mam starsze 30 i o nich piszę. Z 34 nie mam doświadczenia.
Napisany 17 kwietnia 2012 - 14:33
Jak?? => Tak!!
Napisany 17 kwietnia 2012 - 14:55
Wytlumaczpadło na Tigrę(Corsa znowu za brzydka...ah te baby)

Napisany 17 kwietnia 2012 - 15:20

Napisany 17 kwietnia 2012 - 22:29
Napisany 17 kwietnia 2012 - 22:36
ale słysze ino nie nie nie nie nie nie nie
no to kupi zajechaną tigre, a potem będzie narzekać jakie to opel robi złe auta

Napisany 17 kwietnia 2012 - 22:52

a szczerze co do tigry ... no cóż mały samochód ale 1.4 czy 1.6 w zupełności do niego wystarczają

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 18 kwietnia 2012 - 00:52

Napisany 18 kwietnia 2012 - 06:51
Tigra dla kobiety to wcale nie jest dobry wybór jeszcze z jednego powodu - pochylenia maski i tylnej szyby... Popatrz czy w komisie nie stoi jakaś Tigra relatywnie droga, niech sobie ją obejrzy, przekona się że słabo ogarnia gdzie jej się auto zaczyna i kończy i może dojdzie do słusznego wniosku. Ma być droga, bo jeśli to jej nie przekona, to dokona zakupu od razu, cena może ostudzić zapał
Święta racja.Właśnie w ten sposób moja przekonała się że Tigra jednak odpada.I choć oglądaliśmy już wiele wtedy to nie usiadła za kierownicą.Dopiero w komisie zobaczyła że jednak to nie jest to.Najlepiej jakby się najpierw przejechała porządną taką przekraczającą budżet a potem taką która jest akurat w takiej cenie jaka mieści się w waszym budżecie.Napewno sama stwierdzi że woli coś innego...
Jak?? => Tak!!
Napisany 18 kwietnia 2012 - 07:13

Koledzy dobrze radzą niech przejedzie się taką droższa - czytaj w przyzwoitym stanie a potem niech pojeździ takimi padłami do 4 tysi

Przecież taka Corsa B to całkiem ładne auto, założyć ładne felgi, ładny lakier i malyna

A jeśli już...

Napisany 18 kwietnia 2012 - 17:54

Napisany 18 kwietnia 2012 - 21:54