Turbina - czy się bać!
Rozpoczęte przez
Kocio
, 18 mar 2012, 20:11
27 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 marca 2012 - 12:07
Regeneracja turbo za 400? Jak nówka?? Chyba że młotkiem i przecinakiem przy użyciu używanych chińskich części...
Niestety to niewykonalne, bo same części w zamienniku do pełnej regeneracji kosztują drożej.

Napisany 22 marca 2012 - 13:13
Chyba że majster skręcił części swojemu pracodawcy, turbo zrobił na boku, może nawet wyważył, a 400 wsadził do własnej kieszeni. Tyle że to ma swoją nazwę - złodziejstwo i potępiam to w całej rozciągłości.
Napisany 22 marca 2012 - 17:13
Jestem już po regeneracji i montażu turbinki, koszt całkowity to 1550 złotych z olejem, filtrami itp.
Po odpaleniu i krótkiej jeżdzie złapałem checka ale póżniej jakoś sam odpuścił. Może spowodowane to jest zanieczyszczonym katalizatorem, ale pojeżdżę to mam nadzieję wydmucha olej co poszedł tam po awarii.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za zainteresowanie. Forum to jednak fajna sprawa.
Zrobiłem przejażdżkę i jednak coś nie tak przy ok. 3500 obrotów łapie checka i zaczyna dymić, nie czuć też takiego przejścia mocy jak było na starej turbinie. Może jakieś kolejne rady?
Po odpaleniu i krótkiej jeżdzie złapałem checka ale póżniej jakoś sam odpuścił. Może spowodowane to jest zanieczyszczonym katalizatorem, ale pojeżdżę to mam nadzieję wydmucha olej co poszedł tam po awarii.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za zainteresowanie. Forum to jednak fajna sprawa.
Zrobiłem przejażdżkę i jednak coś nie tak przy ok. 3500 obrotów łapie checka i zaczyna dymić, nie czuć też takiego przejścia mocy jak było na starej turbinie. Może jakieś kolejne rady?
Napisany 22 marca 2012 - 17:29
odczyt bledow.
posprawdzaj tez podcisnienia - moze sa zle podpiete
posprawdzaj tez podcisnienia - moze sa zle podpiete
Napisany 22 marca 2012 - 18:08
Trzeba będzie chyba pomyśleć o odczytaniu błędów bo z tym ustrojstwem to trudno
skumać.Wężyk był zdejmowany tylko z gruszki ale zobaczę. Ciekawe czy olej nie dostał się podczas tej awarii do czujnika EGR bo to chyba też możliwe.
Pozdrawiam
skumać.Wężyk był zdejmowany tylko z gruszki ale zobaczę. Ciekawe czy olej nie dostał się podczas tej awarii do czujnika EGR bo to chyba też możliwe.
Pozdrawiam