mycie silnika
Rozpoczęte przez
darekostap
, 28 lip 2007, 13:49
30 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 maja 2008 - 22:11
Silnik lekko ciepły / ten środek / 15 min. przerwy / potem woda po niedużym ciśnieniem i już :mrgreen:
Napisany 17 maja 2008 - 20:37
Stosuję dokładnie taką samą metodę jak Sypusik i środek też ten sam
Myłem 2 razy - bez najmniejszych problemów odpaliła i jeździła później, choć za pierwszym razem miałem dziewicze lęki

Myłem 2 razy - bez najmniejszych problemów odpaliła i jeździła później, choć za pierwszym razem miałem dziewicze lęki

Napisany 04 kwietnia 2010 - 11:43
A co to za różnica? Silnik, to silnik...
jest różnica w ukladzie wysokiego napięcia, ktorego w dieslu nie ma, a to on jest w szczególności czuły na wilgoć (nie uminiejszając podatności na uszkodzenia pozostałej elektroniki)
Napisany 11 października 2012 - 21:49
straszny kotlet ale odgrzewam bo zamierzam umyć komorę po swapie strasznie palcy namacane wszędzie 
i trochę się bałem i tu trafiłem
mam też ważną informację bo myłem nie raz silniki jak myjnie miałem i super sprawdzony środek to dimmer! dać 100mll na litrowy pojemnik i mamy błysk i dodam że wszystkie gumy są czarne jak wyschną a na przykład po nerta truck cleaner 2000 są białe plamy na gumie.

i trochę się bałem i tu trafiłem
mam też ważną informację bo myłem nie raz silniki jak myjnie miałem i super sprawdzony środek to dimmer! dać 100mll na litrowy pojemnik i mamy błysk i dodam że wszystkie gumy są czarne jak wyschną a na przykład po nerta truck cleaner 2000 są białe plamy na gumie.
Napisany 11 października 2012 - 22:07
DETERSIL polecam
A najlepiej znaleść mycie suchym lodem. POszukajcie na youtubie jakie efekty...rewelacja...ja nie znalazłem w okolicach swoich...
A najlepiej znaleść mycie suchym lodem. POszukajcie na youtubie jakie efekty...rewelacja...ja nie znalazłem w okolicach swoich...
Napisany 11 października 2012 - 22:29
Mogę wiedzieć ile?wiem ale worek pieniądzów trza dać
Ja swojego klekota normalnie karcherem i moim zdaniem najlepszym środkiem (DETERSIL).
Używam go od 7 lat w swoich i służbowych autach.
Napisany 11 października 2012 - 22:41
pytałem jakiś czas temu i mało że dajesz prąd i powietrze sprężone to zaśpiewali nie mniej jak 200zł
Napisany 11 października 2012 - 23:43
No to trochę jest kasy...ale jaki efekt-chyba warto...cena=efekt, tylko szkoda 200 złociszy...
Dałem ostatnio do mycia wnętrza( jasny gruby welur-zajechany) i za 150 zł wyczyścili*trochę sam poprawiałem, ale najgorsze sami zrobili) i gratis z zewnątrz umyli i poprosiłem o umycia silnika w cenie i tez dali radę z moim środkiem niżej wymienionym...
Dałem ostatnio do mycia wnętrza( jasny gruby welur-zajechany) i za 150 zł wyczyścili*trochę sam poprawiałem, ale najgorsze sami zrobili) i gratis z zewnątrz umyli i poprosiłem o umycia silnika w cenie i tez dali radę z moim środkiem niżej wymienionym...