Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Czerwony olej w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 stycznia 2012 - 17:46

Czemu woda by miała iść do skrzyni skoro tam ciśnienie jest większe jak w układzie chłodzenia.

Tylko jak silnik jest odpalony.Na zgaszonym juz ciśnienia w skrzyni nie ma a w układzie chłodzenia nadal jest.I dlatego płyn dostanie się do skrzyni.

#22 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 22 stycznia 2012 - 18:00

Tylko jak silnik jest odpalony.Na zgaszonym juz ciśnienia w skrzyni nie ma a w układzie chłodzenia nadal jest.I dlatego płyn dostanie się do skrzyni.

No fakt.
To jeśli to na pewno chłodnica to do wymiany chłodnica, płyn w silniku i olej w skrzyni. Trochę robotki i kasy no ale cóż. Jak duże tego płynu nie ma w skrzyni jeszcze to szybko działać.

#23 OFFLINE   andrzej84

andrzej84
  • 312 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 22:12

sorki , widocznie ja przeoczyłem .
Zmieniaj chłodnice i hulaj nią dalej ale nową skrzynie i tak już musisz
płukać i wymienić w niej filtry . Ale to już musisz pytać fachowców
którzy się na tym znają

po wakacjach była pełna wymiana nowy płyn chłodniczy olej skrzyni wraz z uszczelkami i filtrem rozrząd term. i pompa i skrzynia wykosztowałem się i to sporo i ciągle coś się dzieje w tym samochodzie zastanawiam się grubo nad sprzedażą

No fakt.
To jeśli to na pewno chłodnica to do wymiany chłodnica, płyn w silniku i olej w skrzyni. Trochę robotki i kasy no ale cóż. Jak duże tego płynu nie ma w skrzyni jeszcze to szybko działać.

sprawdzę spuszczając trochę oleju ze skrzyni,ale co mnie dziwi przed chwilą wróciłem z trasy ok 500km i nic w zbiorniczku płyn wygląda na czysty nic nie wycieka z poza korka jurto to sprawdzę dokładnie

po wakacjach była pełna wymiana nowy płyn chłodniczy olej skrzyni wraz z uszczelkami i filtrem rozrząd term. i pompa i skrzynia wykosztowałem się i to sporo i ciągle coś się dzieje w tym samochodzie zastanawiam się grubo nad sprzedażą

sprawdzę spuszczając trochę oleju ze skrzyni który odłączyć ten dolny czy górny
,ale co mnie dziwi przed chwilą wróciłem z trasy ok 500km i nic w zbiorniczku płyn wygląda na czysty nic nie wycieka z poza korka jurto to sprawdzę dokładnie

...

#24 OFFLINE   sly71

sly71

Sylwek

• 112 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 stycznia 2012 - 22:16

Cóż , czasami pierdoła potrafi narobić kosztów .
Nie nastawiaj się pesymistycznie , myślę że to nie są aż takie duże koszty.
O chłodnice dobrą zapytaj chłopaków na forum zawsze będzie mniej niż nowa
o reszcie poczytaj i na pewno sam DASZ RADE.
Olejem w kolektorach dolotowych na razie się nie przejmuj

#25 OFFLINE   andrzej84

andrzej84
  • 312 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:43

Cóż , czasami pierdoła potrafi narobić kosztów .
Nie nastawiaj się pesymistycznie , myślę że to nie są aż takie duże koszty.
O chłodnice dobrą zapytaj chłopaków na forum zawsze będzie mniej niż nowa
o reszcie poczytaj i na pewno sam DASZ RADE.
Olejem w kolektorach dolotowych na razie się nie przejmuj

na pewno dam przecież i tak wszystko robię sam chłodnice znalazłem za 240zł tylko są trzy wersie ja potrzebuję tą do aut. z klimatyzacją?
http://allegro.pl/au...2063034641.html

OK temat rozwiązany podziękowania