Czemu woda by miała iść do skrzyni skoro tam ciśnienie jest większe jak w układzie chłodzenia.
Tylko jak silnik jest odpalony.Na zgaszonym juz ciśnienia w skrzyni nie ma a w układzie chłodzenia nadal jest.I dlatego płyn dostanie się do skrzyni.
Napisany 22 stycznia 2012 - 17:46
Czemu woda by miała iść do skrzyni skoro tam ciśnienie jest większe jak w układzie chłodzenia.
Napisany 22 stycznia 2012 - 18:00
Tylko jak silnik jest odpalony.Na zgaszonym juz ciśnienia w skrzyni nie ma a w układzie chłodzenia nadal jest.I dlatego płyn dostanie się do skrzyni.
Napisany 22 stycznia 2012 - 22:12
sorki , widocznie ja przeoczyłem .
Zmieniaj chłodnice i hulaj nią dalej ale nową skrzynie i tak już musisz
płukać i wymienić w niej filtry . Ale to już musisz pytać fachowców
którzy się na tym znają
sprawdzę spuszczając trochę oleju ze skrzyni,ale co mnie dziwi przed chwilą wróciłem z trasy ok 500km i nic w zbiorniczku płyn wygląda na czysty nic nie wycieka z poza korka jurto to sprawdzę dokładnieNo fakt.
To jeśli to na pewno chłodnica to do wymiany chłodnica, płyn w silniku i olej w skrzyni. Trochę robotki i kasy no ale cóż. Jak duże tego płynu nie ma w skrzyni jeszcze to szybko działać.
po wakacjach była pełna wymiana nowy płyn chłodniczy olej skrzyni wraz z uszczelkami i filtrem rozrząd term. i pompa i skrzynia wykosztowałem się i to sporo i ciągle coś się dzieje w tym samochodzie zastanawiam się grubo nad sprzedażą
sprawdzę spuszczając trochę oleju ze skrzyni który odłączyć ten dolny czy górny
,ale co mnie dziwi przed chwilą wróciłem z trasy ok 500km i nic w zbiorniczku płyn wygląda na czysty nic nie wycieka z poza korka jurto to sprawdzę dokładnie
Napisany 22 stycznia 2012 - 22:16
po wakacjach była pełna wymiana nowy płyn chłodniczy olej skrzyni wraz z uszczelkami i filtrem rozrząd term. i pompa i skrzynia wykosztowałem się i to sporo i ciągle coś się dzieje w tym samochodzie zastanawiam się grubo nad sprzedażą
Napisany 23 stycznia 2012 - 18:43
Cóż , czasami pierdoła potrafi narobić kosztów .
Nie nastawiaj się pesymistycznie , myślę że to nie są aż takie duże koszty.
O chłodnice dobrą zapytaj chłopaków na forum zawsze będzie mniej niż nowa
o reszcie poczytaj i na pewno sam DASZ RADE.
Olejem w kolektorach dolotowych na razie się nie przejmuj