na szybkości, . Konwersja troszkę zabiła jakość. W nocy to kiepsko nagrywa ale nie wymagam zbyt dużo od kamerki za grosze.jak z Omegi wyglada nocny tryb jak mozesz podrzucuc

Wideorejestrator ktoś ma?
Napisany 05 lutego 2013 - 11:38
Napisany 05 lutego 2013 - 13:37
bo sa oczywiscie modele wyzsze jak OMEGA DVR 205 czy OMEGA DVR HD
na szybkości, . Konwersja troszkę zabiła jakość. W nocy to kiepsko nagrywa ale nie wymagam zbyt dużo od kamerki za grosze.
biblioteka prywatna nie moge obejrzec...
Napisany 05 lutego 2013 - 14:30
biblioteka prywatna nie moge obejrzec...
juz dziala.
[ATTACH]22158[/ATTACH]
mam taka
Napisany 05 lutego 2013 - 14:49
juz dziala.
[ATTACH]22158[/ATTACH]
mam taka
DVR 205 prawdopodobnie...
a na koncu jakby wyskoczylo jakies zwierze zza krzaka to chyba bym sie .....

"zes" musyke dobral jak z trillera
Napisany 05 lutego 2013 - 15:21
wyskoczylo jakies zwierze zza krzaka
takiego byś się przestraszył ?

wracając do tematu, w/w nagrany w gorszej jakości (+ oczywiście nie potrafię przyciąć filmiku bez utraty jakości) ale rejestrator w nocy raz nagrywa dobrze, raz z pasami a raz strasznie ciemno. China ...
Napisany 05 lutego 2013 - 16:42
Kupiłem coś takiego kilka miesiecy temu
http://allegro.pl/ka...2966898368.html
jak dla mnie wystarczające. Super opcją jest detektor ruchu - kamera sama się włącza gdy samochód stoi np na parkingu i ktoś przed nim przejdzie lub coś się poruszy.
Filmy nagrywa w rozdzielczosci max 1280x720 pikseli, zdjecia max 2592x1940 pikseli.
Porównywalna z wideorejestratorem Omega.
Napisany 05 lutego 2013 - 18:11
Mam,używam, jak dla mnie super.
Kupiłem coś takiego kilka miesiecy temu
http://allegro.pl/ka...2966898368.html
jak dla mnie wystarczające. Super opcją jest detektor ruchu - kamera sama się włącza gdy samochód stoi np na parkingu i ktoś przed nim przejdzie lub coś się poruszy.
Filmy nagrywa w rozdzielczosci max 1280x720 pikseli, zdjecia max 2592x1940 pikseli.
Porównywalna z wideorejestratorem Omega.
jakas alternatywa a film lub kawalek zmontowany?...
chodzi o to iz dla jednch zadowalajaca jest jakosc omegi a dla innych gopro moglo by ciut lepiec dzialac

Napisany 06 lutego 2013 - 00:17
Napisany 06 lutego 2013 - 12:19
Jednak co byście nie kupili, to karta pamięci minimum 10 klasy prędkości.
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.
Napisany 15 lutego 2013 - 10:48
Napisany 15 lutego 2013 - 11:15
a takie cos?
http://allegro.pl/ka....977466883.html
jakas opinia o tym sie pojawi?
Moim zdaniem, nie ma sensu. Nagrywa fajnie, tylko że to nie jest videorejestrator. Po pierwsze samo się nie włącza, a włączanie tego ustrojstwa i wyłączanie za każdym razem jak wsiadasz/wysiadasz z auta. To się bardziej nadaje do tego żeby nakręcić jakiś fajny filmik np. z latania bokiem, ale nie do codziennego użytku.
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.
Napisany 15 lutego 2013 - 18:51
fajny filmik np. z latania bokiem,
z latania bokiem można również nakręcić wideorejestratorem

Napisany 15 lutego 2013 - 19:53
Napisany 16 lutego 2013 - 14:18
Adam przetestowałem dwa wideorejestratory "OMEGA" oba zdechły, oba nagrywały całkiem fajnie (oczywiście prędkość karty minimum 10 klasa), działały tak jak należy, nie długo bo nie długo, ale zadowolony byłem, może ja mam pecha.cruel, a co polecasz żeby jakość i funkcjonalność były na dobrym poziomie
Teraz się zastanawiam nad tym http://eu.mio.com/pl_PL/mivue-338.htm ale to muszę poczekać, aż zakończy się reklamacja "OMEGI"
Jedno co zauważyłem każda ta chińszczyzna to jedno i to samo, różnią się tylko obudową, dlatego teraz chce się skusić na coś markowego, szukam jeszcze jednego kiedyś widziałem na allegro, ale nie zapisałem modelu, pamiętam tylko wygląd

Napisany 16 lutego 2013 - 18:54
Pierwsza OMEGA padła po 6 miesiącach, zdechł wyświetlacz. Nie byli wstanie naprawić, oddali pieniążki. Druga Omega HD, tez padła po 6 miesiącach, tym razem przestał pamiętać ustawienia i nie widział czasami karty pamięci, czekam na wiadomość od servisu.
Jednak co byście nie kupili, to karta pamięci minimum 10 klasy prędkości.
1. Miałes chyba pecha bo ja nie mam żadnego problemu z ta kamerką a mam Omega HD.
2. Bez przesady nawet karta z 4 klasą prędkosci ładnie nagrywa, oczywiscie najlepsza jest 10.
Napisany 16 lutego 2013 - 19:01
1. Miałes chyba pecha bo ja nie mam żadnego problemu z ta kamerką a mam Omega HD.
2. Bez przesady nawet karta z 4 klasą prędkosci ładnie nagrywa, oczywiscie najlepsza jest 10.
juz pisalem, u mnie kamerka OMEGA teez podziekowala za wspolprace po paru miesiacach. no ale to chinczyki w koncu
Napisany 17 lutego 2013 - 10:46
tylko cena miuve zabija ...cos ponad 4 stówki
Bez przesady Mio za 330 zł można kupić, za ostatnią OMEGE płaciłem 219zł więc różnica nie jest wielka.
Jedno co mnie zastanawia w MIO (nigdzie nie mogę wyczytać), czy da się ją ustawić tak żeby sama zaczynała rejestrować po uzyskaniu zasilania. Omega ma tą funkcję i jest to bardzo przydatne, bo nie widzi mi się za każdym razem jej włączać.
Napisany 17 lutego 2013 - 19:41
Tu link do YT
Napisany 17 lutego 2013 - 20:23
Hmm ale jak to sensownie zamontować? Dla mnie ideałem byłoby zamontowanie w okolicy lusterka u góry - ma się nie rzucać w oczy i chciałbym zostawiać to cudo na stałe w samochodzie. Z tym prestigio to chyba nie wchodzi w grę...
Zastanawiam się jeszcze nad opcją oddzielnego obiektywu na "przedłużaczu"