Propozycja - market;)
Napisany 14 marca 2013 - 16:35
Napisany 14 marca 2013 - 16:36
Więc mam zapłacić składkę na ten rok tylko po to żebym mógł wrzucić ogłoszenie do marketu??
wolne żarty.
A miałem coś ciekawego do sprzedania....

Napisany 15 marca 2013 - 16:24

Napisany 16 marca 2013 - 23:20
Jestem tego samego zdania, ale Sypus tego tutaj nie zrobią, bo co dalej?A ja mam taką propozycję, żeby zlikwidować dział Market na amen.
Napisany 17 marca 2013 - 07:46
Napisany 17 marca 2013 - 07:55

Napisany 17 marca 2013 - 11:05
Ziutek jakie teorie spiskowe? Przeciez każdy widzi od dawna że traktujecie to OKP jak swoja własność, do klubu przyjmujecie tego co wam pasuje i najlepiej jak wogóle sie nie odzywa i popiera każde wasze uczynki jako dobre wyjście, to przypomina mi Sejm i władzę PO-PSL. Identycznie się zachowujecie. Użytkowników forum traktujecie jak drugą grupę i nie mogą nic sie wypowiedzieć, a jesli juz cos napiszą to odrazu zamykacie temat lub wywalacie posty.Nie wiem co widzisz, być może czarną plamę, jako ex-klubowicz i były przedstawiciel Zarządu powinieneś wiedzieć jak się zachować, ale niestety... czy to jest jakaś własna wendetta
Przypominam ci że klub powstał dzieki własnie tym wszystkim uzytkownikom, a to że juz jest ileś tam osób w klubie nie oznacza że reszta to tylko zło konieczne. Oczywiście jeśli ktos nabroił to jego należy ukarać, a nie wszystkich.
To że byłem w zarządzie nie ma nic do rzeczy i wiem jak powinienem się zachować, ale napewno nie zrobilbym tego co wy zrobiliscie.
Są inne sposoby i sam o tym wiesz tylko po co sie męczyc lepiej zrobic tak jak zrobiliscie.
Ps.
I jeszcze jedno nie jest to moja żadna wendetta poprostu nawet jako dawny klubowicz i były przedstawiciel zarządu nie podoba mi sie takie działanie i moge mieć swoje zdanie.
Pomyśl sam jak to wygląda, że ktoś był nieuczciwy to ukaraliście wszystkich forumowiczów, ale klubowicze są cacy i oni moga sprzedawać, a ja powiem że i klubowicze też nieuczciwie podchodzą do sprzedaży. Dla mnie to wygląda właśnie tak, jakby klubowicz mógł zarabiać bo płaci składkę roczną, a uzytkownik który ma zbędna częśc do auta to nie może jej sprzedać na forum potrzebującemu.
Druga sprawa ciagle akcentowanie że klubowicz opłaca serwer a nie uzytkownicy to tez przegięcie.
W zamkniętym temacie Czesio napisał, że dlaczego maja byc wyjątki, ja się zapytam czemu ukarani są wszyscy inni użtkownicy oprócz klubowiczy a nie ci co nabroili.
Większe prawa jako klubowicz to chyba juz macie, swoje działy itd.
Czy tutaj już żadnych praw nie maja forumowicze, bo liczy sie tylko belka i opłata?
Potrzeba pieniedzy na inny serwer to dajcie znać na forum i napewno znajdzie sie wiele osób które dołożą pare groszy do tego. Pamietaj jest to forum miłośników omeg i i każdy z nas bez względu na belke czy pogrubiony napis napewno pomoże.
Napisany 17 marca 2013 - 11:19
Napisany 17 marca 2013 - 12:01
albo kasujemy cały market.
w myśl zasady "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" , xax3 poprawi się Twoje samopoczucie jak inni też stracą dostęp do marketu ?? , to tak jakby (sorry za skrajne porównanie) bezdomny mieszkający pod mostem w imię sprawiedliwości żądał aby reszta społeczeństwa również zamieszkała pod mostem

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 17 marca 2013 - 12:16
Napisany 17 marca 2013 - 12:23
to tak jakby (sorry za skrajne porównanie) bezdomny mieszkający pod mostem w imię sprawiedliwości żądał aby reszta społeczeństwa również zamieszkała pod mostem
, równe traktowanie nie zawsze oznacza sprawiedliwe , jeśli płacisz podatki masz prawo żądać więcej niż ktoś kto ich nie płaci , takie czasy
Skrajne porównanie, ale widać, że forumowicz to jednak "druga grupa" i to ta gorsza jak ten "bezdomny". Sam pokazałeś, jak tu się podchodzi do forumowiczy. Do tego OKP nie jest instytucją ani niczym, co mogłoby brać kasę za przywileje, więc do państwa i podatków tego nie porównuj, bo jedno wejście skarbówki mogłoby Wam pokazać, że te Wasze składki i rozliczenia też nie są w porządku wobec innych instytucji... EOT
Napisany 17 marca 2013 - 12:31
skoro ja nie oszukiwałem to mam żądać żeby inni nie oszukiwali i wtedy będzie otwarty market?
market jest otwarty , tylko nie masz do niego dostępu , musi zmienić się Twój status na forum aby zyskać do niego dostęp , nie jest to równe traktowanie , ale jest sprawiedliwe
czy o taką równość chodzi ??
Bajka o Ekwitanii
Ekwitania swą piękną nazwę wzięła od łacińskiego słowa oznaczającego równość, bo właśnie równość jest zdaniem tutejszego rządu jedynym sprawiedliwym celem wszelkiej władzy. Czyż nie jest bowiem tak, że ludzie są równi i czyż nie jest w takim razie rzeczą sprawiedliwą, by wszyscy mieli taki sam udział w różnorodnych bogactwach ofiarowywanych przez świat? Rząd Ekwitanii wie, że i inne państwa szczycą się panującą u nich równością, ale uważa, że są to tylko piękne słówka, za którymi nie kryje się żadna treść. Równość biedaka i bogacza? Równość sprzątaczki i dyrektora? Jawne kpiny.
W Ekwitanii równość to więcej niż słowa. Tutaj dawno już przekuto je w czyny. Zdecydowano, że niezależnie od tego, co ktoś robi i jak bardzo się stara, otrzyma w efekcie równą część wspólnie wypracowanego dobra. Jeśli zarobi więcej, musi oddać to państwu w formie podatku; rząd przekaże te pieniądze tym, którzy zarobią mniej niż im się zgodnie z zasadą równości należy. Wszyscy są więc teraz w Ekwitanii równie bogaci i nie mają powodów do wywyższania się. Nie ma też już ludzi budzących zazdrość czy zawiść.
Mądrości i nowoczesności rządu Ekwitanii - prawdziwego rycerza postępu - nie da się wprost wyrazić, niestety jednak obywatele wciąż jeszcze nie dorośli, aby to zrozumieć. I to zarówno ci, których talenty osobiste są wielkie, jak i ci o małych zdolnościach i umiejętnościach. Zamiast gorliwie pracować na rzecz wspólnego dobra - wszak im więcej bogactwa zdołają wypracować, tym większa jego część przypadnie im samym - pierwsi łatwo się zniechęcają, popadają w apatię i przygnębienie, drudzy zaś z coraz intensywniejszą rozkoszą oddają się lenistwu.
Gospodarka Ekwitanii popadła tym sposobem w stagnację i równość w bogactwie niepostrzeżenie stała się równością w biedzie. Nie jest jednakże tak, iżby rząd sądził, że obrał złą drogę do równości - zasada jest słuszna, idzie teraz tylko o efektywne sposoby zmuszenia ludzi do pracy. Skoro zawiodła racjonalna motywacja, trzeba użyć przymusu. Oczywiście, światły rząd Ekwitanii nie zamierza używać go zbyt długo, to jedynie chwilowa konieczność zmusza go do tego. Rząd wierzy w siłę edukacji, z czasem ludzie docenią prawdziwą równość i zrozumieją, że wspólna praca leży w ich własnym interesie. Wtedy ludzie będą równi, świat sprawiedliwy a Ekwitania bogata.
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 17 marca 2013 - 13:35
:confused: Może wyrwane z kontekstuSkoro zawiodła racjonalna motywacja, trzeba użyć przymusu.

światły rząd Ekwitanii

Ciągle jeszcze mam nadzieję.nie zamierza używać go zbyt długo, to jedynie chwilowa konieczność zmusza go do tego.
Napisany 17 marca 2013 - 13:52
Napisany 17 marca 2013 - 14:13
Urbino 18
Napisany 17 marca 2013 - 15:00
[
P.S. Nie mówcie mi, że to nie moja sprawa bo nie jestem klubowiczem. Jak market będzie na klubowym to nie będę się interesował.
Napisany 17 marca 2013 - 15:03
Nie rozumiem czemu jest na ogólnym skoro nie jest ogólnie dostępny.
jest dostępny , z wyjątkiem działu "sprzedam" , tak jak było wcześniej , próg dostępu się jedynie zmienił , jak wcześniej pisałem

Urbino 18
Napisany 17 marca 2013 - 15:08
jest dostępny , z wyjątkiem działu "sprzedam"
Czyli nie ogólnodostępny

ok. To już jak nawet mod urządza głupie przepychanki słowne to napiszę tak: zabierzcie dział sprzedam sobie na klubowy skoro nie jest ogólnie dostępny;

Dlaczego tak się wzbraniacie przed całkowitą blokadą dla nas?? (To jest pytanie retoryczne, bo odpowiedź każdy zna)
Napisany 17 marca 2013 - 15:20
Czyli nie ogólnodostępny
tak było cały czas , tylko został podniesiony próg dostępu , ile razy można to pisać

Idźcie protestować pod "Makro" że nierówno traktują społeczeństwo bo sprzedają tylko tym co mają działalność gospodarczą

klub jest gospodarzem forum i ma prawo do ustalania zasad jakie na nim panują

Urbino 18
Napisany 17 marca 2013 - 15:29
Idźcie protestować pod "Makro" że nierówno traktują społeczeństwo bo sprzedają tylko tym co mają działalność gospodarczą
klub jest gospodarzem forum i ma prawo do ustalania zasad jakie na nim panująi to jest sprawiedliwe
hahaha ale śmieszne, aż padłem z krzesła. właśnie to jest najgorsze. znajdują się tacy z belka co uważają że są lepsi od pozostałych. pokazują swoją wyższość. przez co udowadniaj innych w swoim prostym myśleniu wziętego wprost z samych swoich. i ciągłych sporów kto jest lepszy/ma więcej.