Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Stukajace szklanki

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
22 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 02 lipca 2013 - 18:59

dobrze ze nie trafiles na sprzedajacego co olej wymienil na mineralny badz dodal motodoctora bo to znacznie wycisza szklanki. zalezy tez ile szklanek stuka, ile zaworow tyle szklanek, jezeli szklanki pokaja chwile po odpaleniu silnika to nie ma sie co martwic bo dostaja oleju i przestaja, jezeli do minuty pracy silnika dzwonia to zle, ogolnie da sie z tym zyc ale powinno sie wymienic szklanki i nie tylko te zuzyte bo jak sie wymienia to juz wszystkie, a potrafia markowe kosztowac od 23 do 25 zl firmy ina

#22 OFFLINE   Furious

Furious
  • 251 postów

Napisany 02 lipca 2013 - 19:04

jeśli to faktycznie popychacze to naprawa jeśli zrobisz to samemu, to ok. 25-35zł x24(bo tyle masz zaworów)no chyba że gdzieś jest taniej + uszczelki pokryw zaworów + najlepiej odrazu wymienić uszczelniacze wałków rozrządu. jeśli się mylę proszę o korektę

//zostałem uprzedzony;)

#23 OFFLINE   hunter266

hunter266
  • 108 postów

Napisany 14 lipca 2013 - 09:13

a ile szklanek stuka?? Mi stukało 12 wszystkie na jednej głowicy. Ściągnąłem głowice wszystko drożne. Patrze w kanały olejowe i widzę że wzdłuż śruby idzie olej na kasatory i że przy otworze gdzie kanał wchodzi w głowicę jest ślad gwintu. Moim zdaniem ktoś w złej kolejności przykręcał śruby głowicy i śruba przylegała do otworu i olej nie mógł przepływać. Przykręciłem jak należy i wszystkie popychacze się napompowały i jest cisza!! Inna sprawa że kupiłem też zestaw używanych od kolegi z forum...