Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

dociaganie drzwi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 05 października 2011 - 19:49

z klapa nie moze byc az tak zle

jak chcesz porżnąć auto to wtedy nie jest takie trudne, ale jak chcesz to wpasować bez rozcinania to sam spróbuj pokombinować
natomiast drzwi bym odpuscił na Twoim miejscu, będzie Cię w końcu denerwowało że się za długo zamykają a jak wpuścisz osła do samochodu to i tak Ci ten system rozwali i walnie drzwiami :D

#22 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 05 października 2011 - 20:33

przeciez to dziala w ten sposob, ze tylko zalapujesz rygle, i wtedy sie zalacza i samo dociaga.
a nie, ze otworze, i cale 100% procesu sie samo dociaga:D
dobra, cos sie poprobuje, jak nie, to szukam uszczelek. bo to metaliczne brzmienie doprowadza mnie do szalu:mad:. pozdro.

#23 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 05 października 2011 - 20:42

Myślałem kiedyś żeby przeciągnąć przez wnętrze uszczelki inną uszczelkę najlepiej o małej średnicy i okrągłym przekroju aby naprostować to co się zagniata. Nie znalazłem odpowiedniego materiału, plan poległ ale udało mi się wygłuszyć porządnie drzwi pod CA i jest póki co miód - malina.
Czasem tak sobie kilka razy otwieram drzwi, zamykam drzwi. I podoba mi się jak się zamykają. BzQ ma takie samo zdanie. Sam zamykał i otwierał w drodze na zlot do Żagania :D:D

#24 OFFLINE   BzQ

BzQ

Duszna KIA

• 1 184 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 października 2011 - 21:09

Zajcew dobrze prawi :) Odgłos zamykania jego wrót wprawił mnie w takie osłupienie że stałem jak ten głupi otwierając i zamykając drzwi :D Zero tego metalicznego badziewnego dźwięku :D Wtedy chciałem od niego wydusić jak to zrobił ale nie zdradził :p Może teraz sie podzieli bo tez chętnie bym sobie tak zrobił :D

Z dociąganiem bym sie nie bawił - jedne zamek za 250 zela plus masa roboty i nie wiadomo jak to wyjdzie. Jeśli da się to zniwelować tylko wytłumieniem to jest to zdecydowanie lepsze rozwiązanie, które zaowocuje nie tylko brakiem metalicznego odgłosu zamykania wrót ale też wyciszeniem wnętrza i od razu mamy baze pod CA :D Jeszcze raz - u Zająca jest pięknie i tak jak być powinno :D

#25 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 05 października 2011 - 21:15

Nowe sworznie w drzwiach, wyregulowany zamek, wygłuszenie drzwi porządnie pod CA. Tyle w temacie :) Może jeszcze doszedł fakt, że do malowania budy były zdjęte uszczelki i trafiły delikatnie inaczej tzn lekko przesunięte po obwodzie.

#26 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 05 października 2011 - 21:32

a zamek regulowales przez to, ze maty takie ciezkie te do wygluszenia?
bo taka teorie tez kiedys gdzies przeczytalem, ze od ciezaru tych mat, drzwi potrafia sie osunac troche w dol.. musialbym tez uslyszc ten dzwiek, czekam na filma:lol: :D

ewentualnie jeszcze jakies foto zapodaj, jesli łaska:D prosze?? :D

#27 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 05 października 2011 - 21:56

Nie ma co focić. Zamek regulowałem pod nowe sworznie w zawiasach.