jak zdemontować fotel kierowcy
Napisany 05 lutego 2014 - 17:33
To są takie prowadnice http://img03.allegro...6/95/3878269544
e: problem rozwiązany, użyłem trochę więcej siły i poszło. Trzeba wsadzić dwa śrubokręty po bokach, wcisnąć takie zapadki (trzeba patrzeć do środka i zobaczyć, czy już się odgięły) i pociągnąć - tu przydaje się druga osoba.
Napisany 03 lipca 2014 - 23:31
jak można wyjąć guziczek od podnoszenia/opuszczania foteli w celu wymienienia go? Mam nadzieję, że nie muszę do tej operacji wyjmować fotela

Pozdrawiam
Napisany 04 lipca 2014 - 00:38
ja mialem fotel wyjety ale zdejmowalismy panel bo ten caly wlacznik mi piardnol tez .
przyznaje sie bez bicia ze moj kolega to robil bo ja mialem mlotek 0.5 kg w reku
Napisany 04 lipca 2014 - 08:42
to je mikrostyk i musisz zdjac panel boczny plastikowy i ''przycisk'' inaczej zaslepke jakby to powiedziec .
ja mialem fotel wyjety ale zdejmowalismy panel bo ten caly wlacznik mi piardnol tez .
przyznaje sie bez bicia ze moj kolega to robil bo ja mialem mlotek 0.5 kg w reku
Albo możesz go wypchnąć od spodu jak ja to robie...
Napisany 05 lipca 2014 - 23:13
to je mikrostyk i musisz zdjac panel boczny plastikowy i ''przycisk'' inaczej zaslepke jakby to powiedziec .
Dzięki, chociaż nic nie rozumiem

Pozdrawiam
Napisany 06 lipca 2014 - 12:22
To masz krzepęłamiąc takie łapki które trzymały go do fotela.

Popatrz z boków,weź dwa cienkie wkrętaki i wyjmij przyciskPóki co nie udało mi sie jeszcze rozdzielić części przyciskowej do miziania od części gdzie są przylutowane kable
:hihi:do miziania
Napisany 06 lipca 2014 - 16:04

Pozdrawiam
Napisany 06 lipca 2014 - 16:37
Wymień z wiązką,jest spięta opaskami do sprężyn siedzenia.Wylutowac i wstawić całość
Z tym to dopiero był "bal"A mielismy kiedyś w rodzinie Poloneza, co nas na zmianę podkusiło
Napisany 06 lipca 2014 - 16:40
Napisany 07 lipca 2014 - 00:11
Jeżeli chodzi o demontaż foteli to mam kolege z Bledzewa wyrywa fotel wraz z kierowcą jakby co to zapraszam
Z kierowcą powiadasz... wyzwanie przyjęte, dołożę do tego kawał podgłogi

Zobaczę jeszcze, jak z demontażem tej wiązki. Mam małą dłoń, a nawet pod podniesiony fotel nie mogę jej wcisnąć.
Pozdrawiam
Napisany 07 lipca 2014 - 07:41
Napisany 24 lipca 2014 - 15:20

Chce kupić siedzenia skórzane z pamięcią i z grzaniem. Wiadomo siedzenia są sterowane elektryką i jest problem żeby odkręsić 4 śruby siedzenie trzeba przesuwać a tu zonk auto jest na złomie i nie idze odkręsić póki nie przestawi się siedzeń bo prądu już nie ma i jak to zrobić bez uszkodzeń??
Napisany 24 lipca 2014 - 15:35
A ja proszę o pomoc
nie chce tematu zakładać nowego.
Chce kupić siedzenia skórzane z pamięcią i z grzaniem. Wiadomo siedzenia są sterowane elektryką i jest problem żeby odkręsić 4 śruby siedzenie trzeba przesuwać a tu zonk auto jest na złomie i nie idze odkręsić póki nie przestawi się siedzeń bo prądu już nie ma i jak to zrobić bez uszkodzeń??
Wziąć sprawny aku i podłączyć go tej omy na złomie co stoi a jak nie pomoże to z niewyjaśnionych przyczyn to podłączyc go na krótko do foteli
Napisany 24 lipca 2014 - 15:41
Wziąć sprawny aku i podłączyć go tej omy na złomie co stoi a jak nie pomoże to z niewyjaśnionych przyczyn to podłączyc go na krótko do foteli
Problem taki ze już nie podłączę akumulatora i są wtyczki tylko nie wiem które żeby ruszyć

Napisany 24 lipca 2014 - 15:46
Problem taki ze już nie podłączę akumulatora i są wtyczki tylko nie wiem które żeby ruszyć
http://forum.omegakl...ead.php?t=25068
To może pomóc
Napisany 24 lipca 2014 - 21:51
Napisany 25 lipca 2014 - 12:52
silniczek odpowiedzialny za ruch przód-tył ma w ośce gniazdo na imbusa. Bierzesz wkrętarkę, zakładasz odpowiednią końcówkę i fotel jeździ. Albo kręcisz ręką - trochę dłużej to potrwa, ale też dasz radę
Dzieki kolego już będę wiedział jak to zrobić

Napisany 25 lipca 2014 - 15:00
Skory z B do Bfl dla jasnosci
Dzieki za pomoc
Napisany 25 lipca 2014 - 15:09
Napisany 25 lipca 2014 - 16:00
W B nie było przekaźnika jakiegoś, czy cuś takiego chyba :hmmm: W BFl jest stopniowa regulacja siły grzania, a w B tylko 0/1 :tak:
Jo!! Racja,to moze byc powodem maniany,ale poprosze cumpla to ogarnie
Thx sypus!!:hihi: