Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

silnik 2,0 16V omega vs Vectra

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
22 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   max8000

max8000
  • 42 postów

Napisany 19 maja 2010 - 23:16

Witam
mam pytanko mam vectre 2.0 16 V z 95 roku ostatnia z A z klima no i mam omege z 96 roku z zatartym silnikiem no i moje tytanie czy da sie ten silnik z vectry bez problemu przezucic do omegi a i jeszcze w tej omedze ten zatarty silnik ma skrzynie automat a vectra ma manualna .
Czy da sie to wogle przezucic bez problemu i jakie działania trzeba podiac zeby to sie udało czy te łapy misa skrzynia beda pasowały?????????????????

Dziekuje POZDRAWIAM

Pisałem o tym dość obszernie, wystarczy szukać bo są dziesiątki podobnych tematów.
http://forum.omegakl...1434#post451434

#22 OFFLINE   darekryc11

darekryc11
  • 2 postów

Napisany 20 maja 2010 - 18:57

Sory ze tak samo zapytałem jak w innych postach ale nie widziałem w nich odpiwiedzi na jedno moje pytanie.
Czy silnik z vectry z manualno skrzynia z 95 r. bedzie pasował do omegi z 96r.do skrzyni automatycznej bo głównie chodzi mi o ta skrzynie czy bedzie ok? Oczywiscie chodzi o silnik 2.0 16 zaworowy

#23 OFFLINE   siwy99

siwy99

=-=-=-=-=-=-=

• 349 postów

Napisany 26 maja 2010 - 01:10

Witam mam takie pytanko
Dlaczego nikt nic nie wspomniał o łożysku igiełkowym, którego w vectrze nie ma. Natomiast w omedze jest.
W Omedze łożysko jest osadzone w wale korbowym od strony skrzyni. Podobno montując silnik z vectry do pojazdu Omega ze skrzynią automatyczną tego łożyska nie trzeba.
Ale głównie mamy manuale i z tego co tu czytalem to nikt nie zamontowal tego łożyska. A montując skrzynie biegow wprowadzając wałek główny skrzyni przez sprzęgło wejdzie w wał. I niech ktoś napisze czy brak tego łożyska spowoduje jakies uszkodzenia?