witam zauwazylem wyciek plynu do wspomagania po stronie kierowcy tam gdzie jest kolumna kierownicza. imam pytanie czy kolumna do wymiany czy jakis waz mogl strzelic

Wyciek płynu ze wspomagania
Rozpoczęte przez
konik40i4
, 29 cze 2007, 22:25
28 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 marca 2011 - 12:23
Napisany 06 marca 2011 - 19:42
najczęściej cieknie na dole spod wąsa, gdyż koroduje końcówka wałka przekładni i uszkadza uszczelniacz.. sprawdź to miejsce.. miałem to samo..
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisany 06 marca 2011 - 20:03
sprawdz od gory, spod maski czy nie widac widocznych wyciekow z pompy, z przewodów od zbiorniczka do pompy, jesli nie ma nic to tylko i wylacznie przekladnia. Ja wlewalem uszczelniacze itp ale przy moim wycieku jedyne sluszne to byla wymiana przekladni. Kupilem od kolegi z forum za 100zł z przesylka. Wymiana 150 zł. 1 litr plynu nie starczal mi nawet na tydzien jazdy a koszt plynu to bylo 17 zł. Ale wymienilem dopiero po 5-6 butelce wiec latwo policzyc ile nie potrzbnie wydalem na plyn.
Napisany 06 marca 2011 - 23:09
nie to na bank nie leci z wezy .tylko po stronie kierowcy tam na dole chyba wlasnie z przekladni
Napisany 07 marca 2011 - 13:56
jesli ci leci z dołu przekładni to jest sposób na zrobienie tego.. trzeba wymienić jeden oring i pierscień zbierający, przeszlifować wałek.. ktoś na forum opisywał.. i znalazlem fajna porade w necie jak uszczelnić..
zrobiłem tak ze swoja stara przekładnią, która leżała w piwnicy.. tak dla sprawdzenia.. wymieniłem co trzeba i zawiozłem do gości co regeneruja przekładnie zeby sprawdzili czy szczelne.. i okazalo sie ze szczelna..
wpisz w google
przekładnia kierownicza omega b wyciek oleju
zrobiłem tak ze swoja stara przekładnią, która leżała w piwnicy.. tak dla sprawdzenia.. wymieniłem co trzeba i zawiozłem do gości co regeneruja przekładnie zeby sprawdzili czy szczelne.. i okazalo sie ze szczelna..
wpisz w google
przekładnia kierownicza omega b wyciek oleju
Napisany 11 marca 2011 - 12:58
Koledzy jesli cieknie u góry przekładni cały ten dekielek jest mokry tak jak by ciekło przy te śrubie u góry na srubokręt zakątrowaniej na dole nakretką. Jest sposób żeby cos zrobic moze pod tą nakrętką jest jakaś uszczelka?
tomek14829
Napisany 12 marca 2011 - 21:15
pod dekielkiem wchodzi oring (1,30 zł).. nie paietam wymiaru
Napisany 22 marca 2011 - 16:23
Jeżeli cieknie Ci z pod wałka na dole to miałem to samo jak Ci pomoże to w tym poście napisałem co i jak robiłem http://forum.omegakl...ead.php?t=16626 pisałem na #40
Napisany 31 marca 2011 - 21:09
czy ktos z okolic slaska robi takie naprawy jak dede85 pisal??