Kodowanie pilota
Napisany 25 sierpnia 2006 - 01:44
Napisany 25 sierpnia 2006 - 08:08
http://forum.omegakl...odowanie pilota
http://forum.omegakl...odowanie pilota
Napisany 25 sierpnia 2006 - 12:23
Napisany 02 grudnia 2006 - 08:10
Udało ci się przeprogramować pilota tak, żeby domykał okna z pozycji pilota?
Jak to zrobiłeś?
Może ktoś to opisze?
Napisany 02 grudnia 2006 - 08:31
wsiadasz do samochoduMoże ktoś to opisze?
zamykasz drzwi
wkładasz kluczyk do stacyjki
przekręczas zapłon (bez uruchamiania silnika tylko kontroli się palą)
naciskasz i trzymasz przycisk do zamykania samochodu
do czasu aż się zamknie centralny i spowrotem otworzy...
Napisany 06 grudnia 2006 - 19:27
Napisany 06 grudnia 2006 - 23:22
seńkswsiadasz do samochoduMoże ktoś to opisze?
zamykasz drzwi
opisywałeś już to w innymi poście i tak zrobiłem, lecz u mnie jak na razie takie czynności nie przyniosły żadnego z oczekiwanych efektów. Myślałem, że Elitek zna jakiś czarodziejski sposób. U mnie szyby mogę domknąć tylko przytrzymując kluczyk w zamku, a pilota w tym czasie mogę sobie wcisnąć w d.. pę.
Jednakoż będę próbował dalej.. :bigok:
Napisany 06 grudnia 2006 - 23:39
Ale ten sposob to jest do zaprogramowania centralnego z kluczyka.wsiadasz do samochoduMoże ktoś to opisze?
zamykasz drzwi
Napisany 08 grudnia 2006 - 11:31
No właśnie ! :shock:Ale ten sposob to jest do zaprogramowania centralnego z kluczyka.
Więc opiszę jeszcze raz o co mi biega.
Mój pilocik jest zsynchronizowany i z jego pozycji mogę zamknąć centralkę i otworzyć, równocześnie uzbrajając alarm. Mam do tego 2 czerwone przyciski (a pośrodku jest jeszcze jakiś czarny przycisk, ale nie wiem do czego sk***iel jest, bo po jego naciśnięciu reakcja równa się zero, czyli nic sie nie dzieje

Zaś moje pytanie dotyczy kwestii domykania szyb z pozycji pilota tzn.:
Gdy wysiadam z autka, a szyby mam pootwierane (bo mi się nie chciało zamykać przyciskiem w autku) to zapycham klucz do dziurki i se chwilkę niewielką ten klucz przytrzymywam w pozycji "zamykania" to szyby po chwili zaczynają się domykać aż do pełnego zamknięcia.
A więc pytanie następujące mam:
Czy można jakoś zrobić tak, żeby szyby domykać po wysiądnięciu z autka z pozycji pilota, czyli bez wpychania klucza do dziurki i przytrzymywania go w pozycji "zamykania". Po prostu np. przyciskając dłużej przycisk na pilocie do zamykania centralnego i uzbrajania alarmu lub jakoś inaczej ale z pilota.
No :looz: już dokładniej i dobitniej nie uda mi się opisać.
Więc jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę uprzejmie o instruktarz i wskazówki.
PS.
Moja kumpela może tak zamykać szyby z pilota w swojej gównianej Octavii (nawet nie musi przytrzymywać przycisku, wystarczy że kliknie na zamykanie centralki a szyby same sie domykają); więc jeśli ona tak ma w swojej gównianej Octavii to ja chciałbym tak mieć w swojej wspaniałej Omedze.
pozdro

Napisany 08 grudnia 2006 - 12:14
jesli dobrze widze jest to pilot od alarmu silicona musisz sprawdzić czy opcja domykania jest obsługiwana przez ten alarmNo właśnie ! :shock:Ale ten sposob to jest do zaprogramowania centralnego z kluczyka.
Więc opiszę jeszcze raz o co mi biega.
Mój pilocik jest zsynchronizowany i z jego pozycji mogę zamknąć centralkę i otworzyć, równocześnie uzbrajając alarm. Mam do tego 2 czerwone przyciski (a pośrodku jest jeszcze jakiś czarny przycisk, ale nie wiem do czego sk***iel jest, bo po jego naciśnięciu reakcja równa się zero, czyli nic sie nie dzieje). Pilot jest radiowy i ma zasięg chyba duży (z odległości ok. 30-40 m spokojnie sobie kilkam i zamykam i otwieram
??: ).
Zaś moje pytanie dotyczy kwestii domykania szyb z pozycji pilota tzn.:
Gdy wysiadam z autka, a szyby mam pootwierane (bo mi się nie chciało zamykać przyciskiem w autku) to zapycham klucz do dziurki i se chwilkę niewielką ten klucz przytrzymywam w pozycji "zamykania" to szyby po chwili zaczynają się domykać aż do pełnego zamknięcia.
A więc pytanie następujące mam:
Czy można jakoś zrobić tak, żeby szyby domykać po wysiądnięciu z autka z pozycji pilota, czyli bez wpychania klucza do dziurki i przytrzymywania go w pozycji "zamykania". Po prostu np. przyciskając dłużej przycisk na pilocie do zamykania centralnego i uzbrajania alarmu lub jakoś inaczej ale z pilota.
No :looz: już dokładniej i dobitniej nie uda mi się opisać.
Więc jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę uprzejmie o instruktarz i wskazówki.
PS.
Moja kumpela może tak zamykać szyby z pilota w swojej gównianej Octavii (nawet nie musi przytrzymywać przycisku, wystarczy że kliknie na zamykanie centralki a szyby same sie domykają); więc jeśli ona tak ma w swojej gównianej Octavii to ja chciałbym tak mieć w swojej wspaniałej Omedze.
pozdro
jeśli tak to konieczny jest dostep do czerwonego przycisku serwisowego który masz gdzieś ukryty i dopiero kombinacja serwisowego i pilota pozwala na programowanie funkcji alarmu
Napisany 08 grudnia 2006 - 12:19
aha... dzięki za jasną i fachową poradę..jesli dobrze widze jest to pilot od alarmu silicona musisz sprawdzić czy opcja domykania jest obsługiwana przez ten alarm
jeśli tak to konieczny jest dostep do czerwonego przycisku serwisowego który masz gdzieś ukryty i dopiero kombinacja serwisowego i pilota pozwala na programowanie funkcji alarmu

czyli najprawdopodobniej fachowiec, który grzebał mi w alarmie (zakładał) będzie wiedział jak to zrobić?
Napisany 23 grudnia 2006 - 19:42
pozdro
Napisany 26 grudnia 2006 - 09:26
Jeśli kluczyk jest nowszego typu ( radiowy) posiada immo transponderowe ( czip w kluczyku) trzeba miec taki zaprogramowany chip - podobno dobre zakłady elektroniczne programuja takie kluczyki o wiele taniej niz w serwisie - wystarczy dorobic jeszcze u ślusarza kluczyk i mamy tanszą opcje. Dodan że w tych autach nie da sie "wywalić" immo - jest zakodowane w sterowniku - i nie da sie go wyłaczyc.
Napisany 26 grudnia 2006 - 14:01
Napisany 26 grudnia 2006 - 14:44
Proponowałbym zapytac dokładnie w jakims punkcie gdzie cos dłubia z elektroniką samochodową.
Napisany 15 stycznia 2007 - 23:40
Napisany 17 stycznia 2007 - 20:51
Czy pozostaje mi tylko serwis? albo wymiana centralki i pilotów na inne/dobre/nowe lub dodatkowy alarm z pilotami????
Napisany 18 stycznia 2007 - 14:00
Napisany 18 stycznia 2007 - 14:04
nawet w polonezie nie ma tylu usterek