Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przedzlotowy spam

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
1783 odpowiedzi na ten temat

#301 OFFLINE   Kiciek

Kiciek
  • 237 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 sierpnia 2011 - 23:39

slyszalem, że mozna sobie wpisac konkurencje. Wpisalem. Czekam na odzew do 1 wresnia jak znowu usuniecie temata to nie jade. O skladce nie wspominam z uwagi na moje szlahhhhhetne pohhhhodzenie:)

#302 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 sierpnia 2011 - 00:20

slyszalem, że mozna sobie wpisac konkurencje. Wpisalem

to jeszcze poprawnie zacytuj, bo z tego wyszło masło maślane...

#303 OFFLINE   miszung

miszung
  • 291 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 22 sierpnia 2011 - 06:35

, ale Polak i tak znajdzie sposób żeby to ominąć :lol: konkurencją zajmie się kto inny a on i tak wystartuje zgarniając nagrodę :lol:

i tak własnie jest z Jazda precyzyjną :D

#304 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 22 sierpnia 2011 - 06:48

Dyplomatycznie mówiąc chodzi o to żeby prowadzący konkurencje wymagające użycia specjalistycznych przyrządów nie prowadzili tych konkurencji gdyż są w posiadaniu rzeczowych przyrządów przez cały rok i mogą trenując do bólu opanować konkurencję do perfekcji rozkładając wszystkich na łopatki co jest poprostu NIESPRAWIEDLIWE i nie fair wobec innych.

Ale chyba tak nie jest. Ktoś kto prowadzi konkurencję nie może w niej startować. Ale co przeszkadza w prowadzeniu np. strzelania, jak ktoś dobrze strzela?

Jakby prowadził i sam w niej startował to uważam, że byłoby nie fair.

#305 OFFLINE   zielona

zielona

Sylwiosława

• 150 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 06:48

Proszę się jeszcze wstrzymać z wpisywaniem do konkurencji strzeleckiej. Kiełkuje się pomysł i ten tydzień będzie poświęcony na jego dopracowanie. Cierpliwości:)

Gdyby ktoś wymyślił coś sensownego, co do konstrukcji mocowania tarcz/kulochwytu itp, to proszę o kontakt.

Mam ciało modelki! *
*ukryłam ją w szafie

Dodany obrazek

#306 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 06:53

mam pomysla na mocowanie tarcz:D

#307 OFFLINE   Kornik

Kornik

.....................

• 2 143 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 22 sierpnia 2011 - 07:13

Wypływa temat, który powinien był wypłynąć już dawno... Nareszcie...
Dyplomatycznie mówiąc chodzi o to żeby prowadzący konkurencje wymagające użycia specjalistycznych przyrządów nie prowadzili tych konkurencji gdyż są w posiadaniu rzeczowych przyrządów przez cały rok i mogą trenując do bólu opanować konkurencję do perfekcji rozkładając wszystkich na łopatki co jest poprostu NIESPRAWIEDLIWE i nie fair wobec innych.
Reasumując uważam, iż chcąc być fiar wobec konkurentów osoby prowadzące powinny zrezygnować ze startów w odpowiednich konkurencjach !
Co Wy na to?

Boomirku :D wal śmiało moim nickiem dla tegoż właśnie przykładu. Owszem, robiłem ten talerz by była nowa konkurencja.
Ale co śmieszniejsze nie trenuję "do bólu" by "zgarnąć nagrody" Po powrocie ze zlotu rozbieram talerz na części i leży on w piwnicy do następnego zlotu.
Wystarczyło jasno napisać że tu tkwi problem a nie robić z tego problem. :D

A teraz tak żeby było śmieszniej :D Kolega Nexus tez co zlot jest najlepszy w rzucie tarczą, na pewno ma tarcze hamulcową i trenuje "do bólu" :lol:

#308 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 07:21

Boomir to w takim razie zlikwidujmy rzut tarcza bo przecie kazdy ma tarcze hamulcowa i moze sobie ja wyjac i porzucac w niecnych celach co by pokonac konkurencje, tak samo 1/4 mili bo tez mozna sobie w domu trenowac czy strzelanie :masakra:

I o jakim sprzecie specjalistycznym ty gadasz?

mam wrazenie ze kogos bardzo boli ze nie moze jakies konkurencjy wygrac:/

Kornelius heheh Nexus to ma nawet tarcze od Tira wiec jego to za doping mozna wywalic z konkurencji:D:D:D

#309 OFFLINE   mariush

mariush

Było mineło...

• 648 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 07:29

A moze zagarnąc do obslugi konkurencji wolontariuszy lub wolontariuszki to kazdy bedzie mógł wziąć udział?
Lub niech sie kazdy zglosi do pomocy to przynajmniej nie będzie problemu bo nikt nie bedzie mógł wystartowac.

I tak włąsnie w tej naszej ojczyżnie powstaja niepotrzebne spory czy problemy.
Dziadek powtarzał "nie chcesz mieć problemów ,to sobie ich nie stwarzaj "

#310 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 07:35

Świete słowa :D

#311 OFFLINE   mariush

mariush

Było mineło...

• 648 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 07:50

Świete słowa :D

te dziadka? :jump:
miał jeszcze kilka takich mądrości :D

#312 OFFLINE   Kornik

Kornik

.....................

• 2 143 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 08:08

A moze zagarnąc do obslugi konkurencji wolontariuszy lub wolontariuszki to kazdy bedzie mógł wziąć udział?
Lub niech sie kazdy zglosi do pomocy to przynajmniej nie będzie problemu bo nikt nie bedzie mógł wystartowac.

I tak włąsnie w tej naszej ojczyżnie powstaja niepotrzebne spory czy problemy.
Dziadek powtarzał "nie chcesz mieć problemów ,to sobie ich nie stwarzaj "

Maniek, nie ma co tu dyskutować. Dla przykładu podam listę chętnych do pomocy przy konkurencjach w Żaganiu.
Lista chętnych do pomocy dość obfita a i tak zarząd uciachał parę konkurencji z powodu braku chętnych do ich prowadzenia.
A co ważniejsze, to to że większość wpisała przy swoim nicku " przy czymkolwiek lub gdzie będzie potrzeba" :D

#313 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 22 sierpnia 2011 - 08:39

Nexus to ma nawet tarcze od Tira wiec jego to za doping mozna wywalic z konkurencji

Dobre :lol::lol::lol:

A poważnie to jeżeli chodzi o jazdę precyzyjną nie raz się zastanawialiśmy że pewnie jest gadane że coś knujemy. A tak jak Korneliusz powiedział tarcza całym rokiem leży w piwnicy.

Podobnie jest z innymi konkurencjami zawsze jest jakaś osoba lub kilka co są w czołówce , po prostu każdemu natura dała do czego innego predyspozycję . :) .

Co do "jazdy precyzyjnej" to po prostu zamiast w piątek pić , brać talerz na jakiś placyk i jazda do bólu. Tylko proszę się nie przetrenować ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#314 OFFLINE   Kornik

Kornik

.....................

• 2 143 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 08:51

Co do "jazdy precyzyjnej" to po prostu zamiast w piątek pić , brać talerz na jakiś placyk i jazda do bólu. Tylko proszę się nie przetrenować ;)

O to chozzi o to chozzi :D

Już kiedyś proponowałem że możemy (dolnośląskie) pożyczyć w inny region talerz.
Ale chętnych nie było.

#315 OFFLINE   Boomir

Boomir

Wyborowa Fighter

• 248 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 09:04

Bomirku wal śmiało moim nickiem dla tegoż właśnie przykładu.

Cieszę się że poczuwasz się sam, ja nic o Tobie nie wspomniałem na forum (choć przyznam że miałem na myśli)...

Boomir to w takim razie zlikwidujmy rzut tarcza bo przecie kazdy ma tarcze hamulcowa i moze sobie ja wyjac i porzucac w niecnych celach co by pokonac konkurencje, tak samo 1/4 mili bo tez mozna sobie w domu trenowac czy strzelanie :masakra:

I o jakim sprzecie specjalistycznym ty gadasz?

mam wrazenie ze kogos bardzo boli ze nie moze jakies konkurencjy wygrac:/

Otóż kochani oczywiście pisząc mojego posta o honorowym wycofywaniu się liczyłem się z idiotycznymi zarzutami typu w/w tarcza hamulcowa lub wiatrówka.

Kochani, przecież to nie piaskownica, nikt nie wali focha bo przegrał, poprostu są pewne zasady (a raczej w "tym" praniu właśnie powstają), które pozwalają na przeprowadzenie konkurencji w sposób sprawiedliwy (np. kategoryzacja wg silników na 1/4 mili).

Przyrządy specjalne, jak sama nazwa wskazuje, to takie których NIE MA KAŻDY (wykonane specjalnie z myślą o jakiejś konkurencji - np talerz).
Nie utrudniajmy sobie nawzajem, przecież wszyscy wiecie o co chodzi a się przypie....lacie. Chodzi aby było lepiej, nikt Wam niczego nie zabiera ani nie utrudnia. Tarczę może mieć każdy kto ją skitrał po wymianie, nie o nią chodzi.

Nie chodzi też abyśmy się tu kłócili, tylko aby wszyscy chętni, nowi i kobiety mogli wziąć udział w konkursach mając równe szanse !!

Z mojej strony EOT bo wiem że wiecie o co kaman...

P.S. Nigdy nie startowałem w precyzyjce i nic mnie nie boli
Boomir, Omega Caravan X20XEV
Food&Fire Manager

#316 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 09:21

Boomir ale to TY utrudniasz, ja nie widze zadnego problemu w tym aby osoby prowadzace brały udzial w konkurencjach, zwłaszcza ze i tak jest nas mało i nie ma kto ty konkurencji prowadzic!

Moze jeszcze mnie posadzisz ze w domu tarcza rzucam bo dwa razy z rzedu wygrałam?????????????? a moj maz czyli Kiciek pomagał przy konkurencji, bo miał sprzet specjalistyczny w postaci dalmierza laserowego:smiech::smiech::smiech::smiech: a on sam byl 3
to jakas paranoja normalnie:masakra::masakra:

Patrzac tym torem ciekawe czemu nie wygrałam 1/4 mili skoro kiciek ja prowadził:D:D:D

Powiedz mi co jest niesprawiedliwego w tym ze osoba prowadzaca bierze udzial w konkurencji?
tylko podaj jakas sensowna odpowiedz a nie sprzet specjalistyczny hehe.

wiec naprawde przestan na siłe szukac problemów.

Bo naprawe ludzie nie maja co robic w domu tylko po nocach trenuja konkurencje zlotowe zeby wygrac:szpital:

a skoro nie brałes nigdy udziału w precyzyjce to po co sie wypowiadasz??????????

ja nie mam zadnych zastrzezen co do tego jak ta konkurencja byla poprowadzona ani kto ja wygrał.

Dlaczego niektorzy wszedzie szukaja afery?

#317 OFFLINE   Kornik

Kornik

.....................

• 2 143 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 09:23

:D ślepy by się dopatrzył że pijesz do mnie konkretnie :D

A tak dla przykład podam ostatnie starty z talerzem.
Kolega Nexus brał udział w precyzyjce pierwszy raz, co śmieszniejsze na furce Kasiaczka i to w automacie i zajął 4 miejsce.

ps. mam propozycję. Zostało do zlotu jeszcze troszkę. Więc jeśli jest ktoś chętny potrenować z talerzem to z wielka chęcią wyślę kurierem (na mój koszt) talerz by mógł potrenować przed zlotem jesiennym.
Propozycje na PW proszę :D

#318 OFFLINE   Boomir

Boomir

Wyborowa Fighter

• 248 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 10:21

Boomir ale to TY utrudniasz, ja nie widze zadnego problemu w tym aby osoby prowadzace brały udzial w konkurencjach, zwłaszcza ze i tak jest nas mało i nie ma kto ty konkurencji prowadzic!

Moze jeszcze mnie posadzisz ze w domu tarcza rzucam bo dwa razy z rzedu wygrałam??????????????

O nic nikogo nie posądzam !!

a moj maz czyli Kiciek pomagał przy konkurencji, bo miał sprzet specjalistyczny w postaci dalmierza laserowego:smiech::smiech::smiech::smiech: a on sam byl 3
to jakas paranoja normalnie:masakra::masakra:

Sama popadasz w paranoję "posądzając mnie o posądzanie" oraz jeśli sądzisz że chodziło mi o takie goowna-farmazony jakie tu odstawiasz o dalmierzach...

Patrzac tym torem ciekawe czemu nie wygrałam 1/4 mili skoro kiciek ja prowadził:D:D:D

Bo widocznie kiepsko:
a) jechałaś lub
b) kiepsko się dogadałaś z prowadzącym lub/i
c) jesteś mocna tylko w gębie/klawiaturze na forum a nie za fajerką :smiech::smiech::smiech::smiech:

Powiedz mi co jest niesprawiedliwego w tym ze osoba prowadzaca bierze udzial w konkurencji?
tylko podaj jakas sensowna odpowiedz a nie sprzet specjalistyczny hehe.

Sensowna odpowiedź jest tylko jedna, podana w moim poprzednim poście, pierwsza klasa podstawówki się kłania - CZYTANIE ze zrozumieniem a nie PIENIACTWO !!

wiec naprawde przestan na siłe szukac problemów.

Sama spójrz tylko - to TY ich szukasz

Bo naprawe ludzie nie maja co robic w domu tylko po nocach trenuja konkurencje zlotowe zeby wygrac:szpital:

To Ty powiedziałaś (kolejny dowód na to kto popada w paranoję)

a skoro nie brałes nigdy udziału w precyzyjce to po co sie wypowiadasz??????????

Bo mam :censored: takie prawo BABO

ja nie mam zadnych zastrzezen co do tego jak ta konkurencja byla poprowadzona ani kto ja wygrał.

Ja też nie mam, mam natomiast prawo do własnego zdania i właśnie je wyraziłem

Dlaczego niektorzy wszedzie szukaja afery?

No właśnie...., też ubolewam...
Boomir, Omega Caravan X20XEV
Food&Fire Manager

#319 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 10:30

Boomir ja ci nie ublizam w postach, wiec nie zycze sobie abys ty mi ublizał w jaki kolwiek sposób.

Czyzby brakło ci argumentów ze zaczynasz stosowac taki ton wypowiedzi?

#320 OFFLINE   schak

schak
  • 651 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 22 sierpnia 2011 - 10:33

Gdyby ktoś wymyślił coś sensownego, co do konstrukcji mocowania tarcz/kulochwytu itp, to proszę o kontakt.

Ja mam coś takiego
http://allegro.pl/ku...1761082141.html
ale to chyba się nie bardzo nadaje na konkurencję punktowaną. A poza tym na dzień dzisiejszy nie mieści się do bagażnika w omedze :dziura: