Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Polskie drogi to masakra

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
40 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   izunia1113

izunia1113

MAŁA CZARNA :):):)

• 91 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 16 lipca 2011 - 13:42

Ja nie wiem co ci urzędnicy robią z kasą którą powinni przeznaczyć na naprawe dróg. W Łodz to jest jakaś katastrofa można zawieszenie stracić albo fele normalnie się jechać nie da i w dodatku jakie głębokie te dziurska są. A te palanty z urzędów jeżdźą i nic nie widzą?:masakra:

#2 OFFLINE   jarecky

jarecky

## za miedzą :-( ##

• 286 postów

Napisany 16 lipca 2011 - 14:01

Z kąt ja to znam:( co roku fele do prostowania!! a to tylko 16":o
Oddam 3,2 v6 w dobre ręce :D

#3 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 lipca 2011 - 14:09

e tam przesadzasz, nie jest tak źle.
W takim Sudanie Południowym, kraju o powierzchni dwukrotnie większej od Polski jest niecałe 200 km dróg utwardzonych.

#4 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 16 lipca 2011 - 18:34

nie jest tak źle.

Będzie gorzej

W takim Sudanie Południowym,

Równamy do lepszych:smiech::lol::smiech:

#5 OFFLINE   Monsteer

Monsteer
  • 101 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 19 lipca 2011 - 22:12

Ja nie wiem co ci urzędnicy robią z kasą którą powinni przeznaczyć na naprawe dróg.....

Nie wiesz co robią??? Żreją i srają ZŁODZIEJE i NIEROBY i WARCHOŁY!!! :masakra: . Szkoda gadać bo na tych darmozjadów trzeba tylko Kałacha, parę ton TNT i Napalm na koniec.
A tak poważnie to pompują forsę w kolej :jump:

#6 OFFLINE   Trawiasty1

Trawiasty1
  • 18 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 21 sierpnia 2011 - 23:04

Po łikendowych moich przygodach, stwierdziłem, że też muszę popsioczyć na to z czym mamy do czynienia na tych czarnych wstęgach od niechcenia zwanych "drogami", szczególnie w Łodzi. Z racji, iż zasady forum nie zalecają używania słów uznanych za obraźliwe, więc przeklinać nie będę. Nie wiem czy ktoś z Zarządu Dróg i Transportu w Łodzi ma świadomość w jakim stanie są niektóre ulice w mieście, jakie jest ich oznakowanie, a raczej brak jakichkolwiek znaków, czy barierek przed dziurami.
Wczoraj jechałem ulicą Łagiewnicką - wpadłem na pomysł że pojadę na Rynek Bałucki. Pomysł okazał się niedoskonały. Zjeźdżam z inflackiej w ową Łagiewnicką, a tam same łaty i dziury szersze niż samochód , nie ma szans ich wyminąć bo jakby było mało problemów, to po wykoślawionych torach zapychał tramwaj. Samochód podskakiwał na nierównościach jak opętany, czekałem kiedy coś odpadnie od mojego Opelka - nie odpadło nic.
Dzisiaj - wjazd na ul. Rokicińską ( od strony Andrespola) fajnie super, a tu zong - objazd, bo z Rokicińskiej sołtys zwinął asfalt. Żeby głupiemu ludowi za kierownicą, za bardzo się nie nudziło o objeździe dowiadujemy się, jak nie za bardzo można coś zrobić, albo dobrze skręcisz, albo **** ;) Okej wkońcu trafiłem w "dobrą" drogę, bo do jasnej ciasnej, chcę jakoś dojechać do centrum. Jadę przez osiedle na widzewie, skręcam w prawo, widzę Rondo Inwalidów i nagle ŁUUP, wpadam w dziurę, dziurę ogromną, szerszą niż samochód, dłuższą również i głęboką - jedna wielka niecka. Samochód z owej niekrytej radości obcowania z niedoskonałą inżynierią drogową ostatnich lat, ochoczo poszybował w górę. Drugie "łup" nadeszło gdy podwozie figlarnie tknęło asfalt -tak w tym miejscu był asfalt twardy czarny i złowrogi, ale już równy, gdyż faza lotu kończyła się poza tym cholernym wgłębieniem. Lot i przymusowe lądowanie poczuł samochód, poczułem i ja. Ot taka niespodzianka, by być czujnym i skoncentrowanym, czyli tym o czym trąbią w TiVi. Wk...łem się nieludzko, bo czy o objazdach decydują ******, a jak już coś na tych mapach nabazgrzą to niech ruszą swoje tłuste dupska i pojazdą tymi wspaniałymi drogami. W jakiej to ja nieświadomości żyłem, nie wiedząc, iż nawierzchnia bitumiczna może być twarda...tak bardzo twarda Niechlujstwo i tumisizm władz szybko mi to uświadomił. O tym co się dzieje na innych ulicach nawet nie wspomnę - Inflancka, Tuwima, Julianowska. Poprostu szkoda mi słów.

#7 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 06:28

co wy gadacie u nas są piekne drogi, dziury to na ukrainie mają u nas sa tylko niewielkie ubytki w asfalcie :D

#8 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 sierpnia 2011 - 08:49

u nas sa tylko niewielkie ubytki w asfalcie

lokalne w dodatku :D

#9 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 10:11

co wy gadacie u nas są piekne drogi

Taaaa.... Wyobraz sobie ze przejezdzasz przez skrzyzowanie w EL, ktore ma po 3 pasy w kazdym kierunku i zwalniasz do 10-15kmh zeby nic nie uszkodzic :masakra: Łodziaki sie ze mna pewnie zgodza, ze jak nagle robi sie rowna droga, to przewaznie znaczy ze wlasnie minelismy znak z przekreslonym napisem "Łódź" :lol:

#10 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 12:56

Przybek to naprade nic, w czerwcu byłam na ukrainie i tam to sa dziury dopiero, niektore to nawet poboczemu musielismy omijac, bo jakbys w nia wjechał to nepewno wyjechac juz nie byłoby czym:D

I dlatego twierdze ze u nas sa i tak ładne drogi.

dla potwierdzenia proponuje przejazdzke do Winnicy jadac od strony Przmysla:D

gwarantyje wrazenia niezapomniane beda hehe

P.S. ale fakt faktem Łodzkie ma ***** drogi:)

#11 OFFLINE   Martini

Martini
  • 558 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 22 sierpnia 2011 - 14:15

A ja wbrew pozorom wypowiem się pozytywnie - dużo się robi na polskich drogach, jest szerzej, równiej, szybciej. Może nie jest tak idealnie i szybko jak byśmy sobie tego życzyli ale...wbrew obiegowej opinii że jest źle i niedobrze - stan dróg się poprawia i to widać, i czuć.

P.S. fakt że Łódź omijam A2 i nie byłem ;)

#12 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 15:09

P.S. fakt że Łódź omijam A2 i nie byłem

Zapraszam* goraco :)

*Tylko proponowalbym zalozyc stalowki 15-tki :lol:

#13 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 22 sierpnia 2011 - 15:15

A ja wbrew pozorom wypowiem się pozytywnie - dużo się robi na polskich drogach, jest szerzej, równiej, szybciej. Może nie jest tak idealnie i szybko jak byśmy sobie tego życzyli ale...wbrew obiegowej opinii że jest źle i niedobrze - stan dróg się poprawia i to widać, i czuć.

zgadzam się :yes:

przez Łódź to ja najczęściej tylko przelatuje i nie pamiętam żeby na tej głównej były jakieś wielkie dziury. Chociaż z drugiej strony to już rok mnie tam nie było....

#14 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 15:37

nie pamiętam żeby na tej głównej

Masz zapewne na mysli jedynke ktora miala kapitalny remont (lacznie z nowa podbudowa na wiekszosci odcinkow) max 5-7 lat wstecz :p Sa ulice ktore nie widzialy ekipy remontowej 20 i wiecej lat :D
A tak troche offtopowo... Wyobrazcie sobie ze sa jeszcze w scislym centrum budynki w ktorych centralne ogrzewanie i ciepla woda z sieci miejskiej jest luksusem...

#15 OFFLINE   Trawiasty1

Trawiasty1
  • 18 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 22 sierpnia 2011 - 15:47

Oczywiście, że Łodziaki się zgodzą.

Taaaa.... Wyobraz sobie ze przejezdzasz przez skrzyzowanie w EL, ktore ma po 3 pasy w kazdym kierunku i zwalniasz do 10-15kmh zeby nic nie uszkodzic :masakra: Łodziaki sie ze mna pewnie zgodza, ze jak nagle robi sie rowna droga, to przewaznie znaczy ze wlasnie minelismy znak z przekreslonym napisem "Łódź" :lol:

#16 OFFLINE   matula

matula
  • 413 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 16:51

polecam również przejazd przez torowiska tramwajowe;) np jadąc Ogrodową, przecinając tory na Nowomiejskiej :) 20km/h to za dużo

#17 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 17:07

A w mojej okolicy są drogi eleganckie :D Jak by co to zapraszam na przejażdżkę.

#18 OFFLINE   izunia1113

izunia1113

• 91 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 19:58

Trawiasty oj popieram w łodzi jest tragedia taka ulica Rudzka albo Niciarka i wiele innych bo niestety nie ma dobrych dróg po których normalnie jechać można. A jak coś się stanie z samochodem to nikt się nie poczuwa do wypłaty odszkodowania:masakra:

#19 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 20:01

raz z niemcowni jak wracałem, nawigacja ( mapmap3 dzieki ) wyprowadziła mnie własnie w łodzi przez jakies bruki z torami... dziekuje.... srebrną waliłem michą cały czas... obecną to bym sie chyba zawiesiła na silniku i moscie :)

#20 OFFLINE   izunia1113

izunia1113

• 91 postów

Napisany 22 sierpnia 2011 - 20:15

Bartuś prawde:) gadasz że jak miniesz tabliczke koniec Łodzi drogi są idealne ,proste,bez dziur;)