czyżby coś drgnęło ncdc 2013??
Napisany 25 lutego 2008 - 19:59
Napisany 26 lutego 2008 - 11:48
tak sciągnalem i smiga bez problemu.pozdro
No tak ale tam jest ponad 3 GB czy to są wszystkie mapy do kupy i trzeba je porozdzielać i nagrać.Np. u mnie jest navi na CD czyli musowo A może jest ? muszę to jakoś poprzedzielać , na poszczególne państwa ! Widzę , że właśnie są pojedyńcze państwa np Niemcy i oznaczone na CD , czy tak właśnie ?
Mówisz , że śmiga - rozumiem że jeździsz po Europie bo chyba Polskiej mapki to jednak nie ma ?
Napisany 27 lutego 2008 - 21:43
Napisany 03 marca 2008 - 09:38
nawet jeżeli to byłoby 1czy 2tyś.
jeżeli to rozłożyć na kilkanaście ,czy kilkadzieścia osób to wyjdzie symboliczna kwota, a wszyscy bedą zadowoleni
Teraz tylko znaleźć chętnego który by się tego podjołi za ile?
Co wy na to???
Napisany 03 marca 2008 - 11:38
Dear Mr. Radosz,
Thank you for your enquiry about the availability of the map for Poland.
.
NAVTEQ is working on the development of coverage in Poland starting with Warsaw.
We intend to continue the expansion of our coverage of Poland over time, as we do with all our database products. Due to the highly complex process involved in compiling and integrating NAVTEQ Maps into navigation systems, it may take up to one year for consumers to have access to these new maps. It is also depending on the navigation system manufacturers and car manufacturers to make it available to their system.
więc może warto zaczekać
Napisany 03 marca 2008 - 20:11
Napisany 03 marca 2008 - 20:26

Napisany 04 marca 2008 - 00:21
W skrócie to mniej więcej znaczy tyle, że pracują nad pokryciem polski początkowo wystartują z mapą Warszawy i że zależy im na ekspansji w całej polsce, zaznaczają jednak, że proces kompilacji i integracji tych map jest złożony i czasochłonny. Więc dostęp do nowych map końcowi odbiorcy będą mieć za rok. Dostepna bedzie u dealerów samochodowych oraz sprzedawców systemów nawigacyjnych
:yes_yes:
W koncu ktos sie za to wzial :piwo:
Napisany 04 marca 2008 - 19:21
Napisany 04 marca 2008 - 19:56
Skoro mają mapę w innym systemie, to bez jaj gdyby chcieli, to dla nich byłby to pryszcz, żeby ja przerobić na "nasz" system.
Zobaczycie nic z tego nie bedzie

Napisany 05 marca 2008 - 23:02
Napisany 06 marca 2008 - 10:59
To odswieże propozycje kolegi Norbertp83 i mgboczna wyznaczmy nagrode pieniężna ,bo to jest moblilizujące jeżeli ktoś wie o co chodzi to nie bedzie dla nigo problem żeby to zrobić a koszty rozłożą sie na wszystkich
nawet jeżeli to byłoby 1czy 2tyś.
jeżeli to rozłożyć na kilkanaście ,czy kilkadzieścia osób to wyjdzie symboliczna kwota, a wszyscy bedą zadowoleni
Teraz tylko znaleźć chętnego który by się tego podjołi za ile?
Co wy na to???
Podejrzewam, że znajdzie się też kilka osób z VKP i VU chętnych na mapę Polski do NCDC.

Zapraszam do obejrzenia i komentowania mojej furmanki.[/center:db611e8b6e]
Napisany 30 marca 2008 - 15:24
Pozwoliłem sobie napisać do Navteq'a zapytanie kiedy to planują wydanie mapy na europę wschodnią zawierającą polskę do Siemensów NCDC. I otrzymałem taką odpowiedź:
Dear Mr. Radosz,
.
NAVTEQ is working on the development of coverage in Poland starting with Warsaw.
etc.ble,ble,ble
Na elektrodzie jest taki post:
11 od góry napisany przez BOOFI
http://www.elektroda...54563acd5daeb1d
Od wielu lat ta sama śpiewka. Mają przygotowanego maila,dla zainteresowanych.
NAVTEQ robi nas poprostu w

Napisany 31 marca 2008 - 22:55
Rzeczywiście ... :bad:Na elektrodzie jest taki post:
11 od góry napisany przez BOOFI
http://www.elektroda...54563acd5daeb1d
Od wielu lat ta sama śpiewka. Mają przygotowanego maila,dla zainteresowanych.
NAVTEQ robi nas poprostu w
Mają nas w

Trzeba dać sobie spokój z tą super firmą od nawigacji
i kupić sobie sprzęt z Biedronki za 300 zł

Napisany 01 kwietnia 2008 - 00:31

Napisany 01 kwietnia 2008 - 06:58
Pozwoliłem sobie napisać do Navteq'a zapytanie kiedy to planują wydanie mapy na europę wschodnią zawierającą polskę do Siemensów NCDC. I otrzymałem taką odpowiedź:
Dear Mr. Radosz,
.
etc.ble,ble,ble

Napisany 01 kwietnia 2008 - 09:44
Napisany 03 kwietnia 2008 - 17:45