Nie jest tragedia, ale blacharz wytnie nich tylko kawałek rantu, żeby nie ścinać całego błotnika i uniknąć ściągania płaskiej blach. Więc jak na kawałek blachy jest to sporo. Może lepiej zrobić tak jak wcześniej napisali, dorwać nadkola z b fl w ocynku i to spawać jako reparaturkę. Dobrze zakonserwować spawy, na to epoksyd i baranek dla pewnego efektu na baranek jeszcze akryl jakiś i od dołu wszystko będzie miodzio zakonserwowane.

reperaturka błotnika
Rozpoczęte przez
ZET
, 24 maj 2011, 16:03
26 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 lutego 2015 - 20:29
Napisany 24 lutego 2015 - 22:37
No to moze będę myślał żeby wstawic z b fl bo niechce znów mocno rzeźbić szpachlem bo idealnie się nie zrobi ranciku...
Napisany 25 lutego 2015 - 04:50
Kup normalne reparaturki a nie blotniki z bfl. Przy spawaniu ocynk i tak sie wypali a podczas czyszczenia blacharz ocynk i tak pewnie zedrze. Podstawa to dobrze zabezpieczyc blotnik od środka po takiej robocie bo tam zwykle rodzi sie rdza. A ze szpachli dobry fachowiec zrobi każdy rant czy inną pierdołe.
Napisany 25 lutego 2015 - 18:00
A gdzie jest ten ocynk w bfl ??
Ja bym wspawal nowe reparaturki a nie sie bawil w uzywke. Jak byla juz gdzies rdza to po zrobieniu i tak wyjdzie za jakis czas. Max daje 2 moze 3 lata

Ja bym wspawal nowe reparaturki a nie sie bawil w uzywke. Jak byla juz gdzies rdza to po zrobieniu i tak wyjdzie za jakis czas. Max daje 2 moze 3 lata

Napisany 25 lutego 2015 - 18:34
A gdzie jest ten ocynk w bfl ??
![]()
Na przednich błotnikach

Napisany 25 lutego 2015 - 18:48
Ogarnięty blacharz zrobi to dobrze, bo nowa reparaturka też ma niedociągnięcia bo jest inne kopyto niż fabryczne. Jeżeli masz tylko rant zgnity to najlepszą opcją jest cięcie na rancie gdzie zdrowa blacha i reparaturka z lekkim 2-3mm zapasem. Unikniesz ściągania blachy a na wysokości zapasu zaklepie leciutkim młotkiem, żeby nie wystawał po za obrys. Szkoda że nie robiłem zdjęć u siebie. Mniej więcej pokazałbym o co chodzi

Napisany 26 marca 2015 - 19:16
...no właśnieA gdzie jest ten ocynk w bfl ??