Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wyciek oleju spod auta na wysokości skrzyni

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
28 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 20 sierpnia 2013 - 20:18

Nie chciał bym się mądrzyć ale nie strasz kolegi panewkami!!
bo jak każdy z nas to słyszy to ma ciarki na plecach i za portfel się łapie!!
to nie panewka jest tylko wypełnienie bloku!! w tym miejscu nie ma obciążeń ani łożyskowania żadnego!! to zamyka tylko skrzynię korbową i trzyma uszczelniacz!!

Przecież napisałem panewkę-podpore bo nie wiedziałem jak to dokładnie się nazywa:dziura: Nie mam zamiaru nikogo straszyć;)

#22 OFFLINE   preses1

preses1
  • 193 postów

Napisany 20 sierpnia 2013 - 22:27

A jak zakleje klejem CX80(klej do bloków silnika itd.) bez ściągania misek, przejadę nim od zewnątrz to będzie dobrze? Gangster525 dzięki za profesjonalne podejście z wstawieniem fotki. Pewnie wielu ludkom się ta informacja przyda.

#23 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 06:22

A jak zakleje klejem CX80(klej do bloków silnika itd.) bez ściągania misek, przejadę nim od zewnątrz to będzie dobrze?

co do tego kleju to nie wiem i niech się inni wypowiedzą.Chciałem pójść na łatwiznę i zrobić tak samo jak ty i nie pomogło to wogule(daremna robota).skaczyło sie na rozbieraniu wszystkiego,porządnym wymyciu rozpuszczalnikiem i dokładnym uszczelnieniu.

#24 OFFLINE   adipaw

adipaw

WEBASTOi zima niestraszna

• 662 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 09:07

A jak zakleje klejem CX80(klej do bloków silnika itd.) bez ściągania misek, przejadę nim od zewnątrz to będzie dobrze?

i znów wyjdę na pieniacza!! ale takim manewrem to niemiał bym sumienia poloneza skaleczyć!
A i tak skrzynię musisz wyjąć i tak więc ile to więcej !? unosisz silnik zdejmujesz miskę i działasz! a po twoim sposobie to niewiadomo cowyjdzie!

#25 OFFLINE   preses1

preses1
  • 193 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 09:20

i znów wyjdę na pieniacza!! ale takim manewrem to niemiał bym sumienia poloneza skaleczyć!
A i tak skrzynię musisz wyjąć i tak więc ile to więcej !? unosisz silnik zdejmujesz miskę i działasz! a po twoim sposobie to niewiadomo cowyjdzie!

No spoko. Masz rację.To już tak z przemęczenia. Cztery razy w ciągu tygodnia skrzynkę zrzucałem, dwa razy miche zwalałem(micha dwuczęściowa) i mam już "fula", i dostaję głupawki:jump: dobra, to napiszcie jeszcze raz szczegółowo o tej podporze. Czy ją wyszarpać,czy podważyć? Nie chcę rozwalić do końca.

#26 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 09:25

w v6 masz na dole takie 2 śruby które to trzymają a w xev nie widziałem jak to wygląda ale chyba tak samo.

no w skrzyni to tylko tyle że waży bo wyjmowanie i wkładanie to nie jest problem powiedział bym że w stosunku do aut fwd to bajeczna robota :)

dasz radę!

#27 OFFLINE   preses1

preses1
  • 193 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 09:35

w v6 masz na dole takie 2 śruby które to trzymają a w xev nie widziałem jak to wygląda ale chyba tak samo.

no w skrzyni to tylko tyle że waży bo wyjmowanie i wkładanie to nie jest problem powiedział bym że w stosunku do aut fwd to bajeczna robota :)

dasz radę!

skrzynkę już wytargałem. myślę że te dwie długie szpilki przechodzące przez górną miskę trzymają podporę. chodzi mi o same wyciągnięcie elementu podpory do uszczelnienia.Czy to problem? P.s Pierwszy raz zawsze boli:D

#28 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 09:51

no musi się odezwać kolega gangster bo ja wymieniałem tylko uszczelniacz

#29 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów

Napisany 21 sierpnia 2013 - 15:36

z tym chyba nie było problemu żeby wyciągnąć.ale coś mi świta ze się odkręca od wału bo pamiętam ze kluczem dynamometrycznym skręcałem.ściągniesz michę to zobaczysz