Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Allegro nic nie robi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
32 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   lapa

lapa
  • 239 postów

Napisany 29 maja 2011 - 23:26

ale typ szopke odstawia.napewno ktoś konkurencje chce powk...wiać.
dziwna sprawa,ze do tej pory allegro go nie zdjęło
ciekawe co planuje zrobić jak nie posluchacie ostrzeżeń

#22 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 29 maja 2011 - 23:48

dziwna sprawa,ze do tej pory allegro go nie zdjęło

Bo allegro ma to gdzies - taka prawda. Tak samo jak z ochrona kupujacych itp itd.

#23 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 30 maja 2011 - 09:43

Bo allegro ma to gdzies - taka prawda. Tak samo jak z ochrona kupujacych itp itd.

Jedna osoba z tych skradzionych kont zglosila na Policje. Przesłuchali mnie i do dzis cisza.

#24 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 30 maja 2011 - 09:57

Co do ochrony kupujących to mam jak pozytywne wspomnienia w ciągu 30dni dostałem kasę za telefon za który zapłaciłem a gość mi nie wysłał telefonu Ale żeby ją dostać musiałem po policji jeździć, wysyłać im kupę kasy itd... Strasznie dużo roboty miałem z tym ale kasę oddali, oczywiście bez kosztów wysyłki. Sama m wysyłka 40zł.
Ale ogólnie to totalna porażka wszystkie po kolei problemy jakiekolwiek prosby zastrzeżenia Allegro olewa z jak największą premedytacją, ktoś może Was w komentarzach sponiewierać od najgorszych wystawiać negatywy niesłusznie i można mieć na to niezbite dowody a Alledrogo umywa ręce od tego.

#25 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 31 maja 2011 - 09:11

Co do ochrony kupujących to mam jak pozytywne wspomnienia w ciągu 30dni dostałem kasę za telefon za który zapłaciłem a gość mi nie wysłał telefonu Ale żeby ją dostać musiałem po policji jeździć, wysyłać im kupę kasy itd... Strasznie dużo roboty miałem z tym ale kasę oddali, oczywiście bez kosztów wysyłki. Sama m wysyłka 40zł.
Ale ogólnie to totalna porażka wszystkie po kolei problemy jakiekolwiek prosby zastrzeżenia Allegro olewa z jak największą premedytacją, ktoś może Was w komentarzach sponiewierać od najgorszych wystawiać negatywy niesłusznie i można mieć na to niezbite dowody a Alledrogo umywa ręce od tego.

Ja też miałem starcie z gościem co mnie przez póltora miesiąca zwodził, że towar wysłał, że opóźnienie bo dostawca nie dostarczył itd.
Kwota 30 czy 35 zł więc mógłbym machnąć ręką, ale bez policji się obyło, a dzięki własnemu uporowi udało mi się dostać od gościa towar.
Allegro też pomogło. Powiedziałem, że s******* naciąga ludzi i nie daruję. Na szczęscie się udało, a wiem, że nie wszyscy otrzymali to za co zapłacili. Co ciekawe gość miał 100 % pozytywów, a po 2 tygodniach ludzie zaczęli negatywami sypać:masakra:

#26 OFFLINE   bula86

bula86
  • 487 postów

Napisany 31 maja 2011 - 12:24

Co ciekawe gość miał 100 % pozytywów, a po 2 tygodniach ludzie zaczęli negatywami sypać

No bo ludzie się boją wystawiać negatywy, bo dostaną zwrotnego - wiem chore, ale niestety tak jest. Często widzę komentarz pozytywny typu "Czekałem na towar pół roku, ale doszedł sprawny więc pozytyw" itp :)

#27 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 31 maja 2011 - 13:28

No bo ludzie się boją wystawiać negatywy, bo dostaną zwrotnego - wiem chore, ale niestety tak jest. Często widzę komentarz pozytywny typu "Czekałem na towar pół roku, ale doszedł sprawny więc pozytyw" itp :)

Niestety, ale tak jest i masz rację. Nawet jak wystawisz uzasadniony negatyw, to w zemście możesz też negatyw otryzmać mimo, że było wszystko z Twojej strony ok (tj zakup, przelew po chwili, przesłanie info na maila itd). A ludzie boją się mieć zszarganą opnię, bo później jak wytłumaczysz że to Ty jesteś tym pokrzywdzonym?

#28 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów

Napisany 31 maja 2011 - 13:41

No bo ludzie się boją wystawiać negatywy, bo dostaną zwrotnego - wiem chore, ale niestety tak jest.

Dokladnie... Ja wystawilem nega, bo koles sklamal w opisie aukcji - podal ze felgi proste na 1000% a wszystkie byly krzywe - dostalem w zamian negatywa z opisem, ze nie poleca w 100000% :p

#29 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 31 maja 2011 - 18:49

O tym właśnie tez pisałem, kupiłem kamerę przez Allegro, dawał gwarancję, kamerka padła po 2 tygodniach :( pisałem do niego, ale on miał to głęboko gdzieś napisałem do Allegro, zlewka totalna napisali mi, że jak chcę mogę sprawę cywilną mu wytoczyć :mad: No to mu negatywa, że pomimo wyraźnie napisanej gwarancji na aukcji nie mogłem już po kilku tygodniach skorzystać, to on mi na to negatywa że jestem naciągaczem że nie poleca że czarna lista, że chciałem wyłudzić pieniądze za niby nie sprawny sprzęt :pokoj::jump:
Wqrwiające jest to że Alledrogo umywa ręce zawsze.
Ale ten typ co mnie na telefon przekręcił-nie wysłał go pomimo moje wpłaty, poszedł siedzieć gówniarz 18lat, karany kilkadziesiąt osób oszukał, allegro zwróciło mi 400zł za telefon a 40zł za przesyłkę już nie.
Też nie wystawiam negatywnych komentarzy, ani nawet neutralnych ze strachu przed nieuniknionym rewanżem :masakra:

#30 OFFLINE   bula86

bula86
  • 487 postów

Napisany 31 maja 2011 - 19:25

Też nie wystawiam negatywnych komentarzy, ani nawet neutralnych ze strachu przed nieuniknionym rewanżem

Na samym początku też się bałem negatywów z racji małej ilości komentarzy, ale teraz po 9 latach i ponad 200 punktach negatywy mi nie straszne :)

#31 OFFLINE   bestb

bestb
  • 593 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 czerwca 2011 - 18:43

O tym właśnie tez pisałem, kupiłem kamerę przez Allegro, dawał gwarancję, kamerka padła po 2 tygodniach :( pisałem do niego, ale on miał to głęboko gdzieś napisałem do Allegro, zlewka totalna napisali mi, że jak chcę mogę sprawę cywilną mu wytoczyć :mad: No to mu negatywa, że pomimo wyraźnie napisanej gwarancji na aukcji nie mogłem już po kilku tygodniach skorzystać, to on mi na to negatywa że jestem naciągaczem że nie poleca że czarna lista, że chciałem wyłudzić pieniądze za niby nie sprawny sprzęt :pokoj::jump:
Wqrwiające jest to że Alledrogo umywa ręce zawsze.
Ale ten typ co mnie na telefon przekręcił-nie wysłał go pomimo moje wpłaty, poszedł siedzieć gówniarz 18lat, karany kilkadziesiąt osób oszukał, allegro zwróciło mi 400zł za telefon a 40zł za przesyłkę już nie.
Też nie wystawiam negatywnych komentarzy, ani nawet neutralnych ze strachu przed nieuniknionym rewanżem :masakra:

i pod tym względem ebay jest lepszy.. szkoda ze nie jest tak popularny jak w innych krajach, wtedy allegro musiałoby zejsc z cen za uslugi oraz poprawić swoje procedury..

#32 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 05 czerwca 2011 - 00:41

allegro jest do trzepania kasy.
serwery padają, non stop jakieś bugi, a im w głowie tylko kasa.

#33 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 05 czerwca 2011 - 01:04

allegro jest do trzepania kasy.
serwery padają, non stop jakieś bugi, a im w głowie tylko kasa.

Tu masz racje jak im place to az nie dobrze mi sie robi jak kupe kasy musze im oddac.A za zdjete mi aukcje nie zwrocili tylko sama prowizje.A zdjęto mi dokldnie 89aukcji. :mad:

I znowu wykupil mi aukcje,ale tylko jedna:http://allegro.pl/sh...item=1677277858 :mad:
I znowu:http://allegro.pl/sh...item=1683696210
To wiadomosc od klienta:Wiadomość od: oOMarcinowskiOo, wysłana z komputera o numerze IP: 115.186.119.242
Strona z przedmiotem: DUNGEONS CD KEY ONLINE OD FIRMY AUTOMAT 24/7
Treść wiadomości:
You want me to close all your Auctions ?
Please put 46.79zl Minimum Pirce of Minecraft
W ciągu ostatnich 2 miesięcy:
- nie kupiłeś żadnego przedmiotu od autora wiadomości
+ sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomości
Obecnie:
+ autor wiadomości licytuje w Twojej aukcji
- nie licytujesz w żadnej aukcji autora wiadomości
Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl.
Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ).
Transakcje "poza aukcją" nie są bezpieczne i nie dają możliwości wystawienia komentarza kontrahentowi oraz skorzystania z Programu Ochrony Kupujących.

Konto z ktorego wykupil:http://allegro.pl/sh...pe=fb_given_all