A po co wymieniać siłwonik? Gdyby siłownik był zpsuty to kluczykiem też byś nie zamknął. Szukaj winnego na przewodach na pzejściu ze słupka do drzwi, ewentualnie mikrołącznik na zamku, (taka mała kosteczka obok cylinderka zamka) ale to mało prawdopodobne bo z klucza piszesz że działa.Więc pozostała wymiana na nowy

centralny na pilota nie dziala
Napisany 16 listopada 2014 - 21:42
Napisany 17 listopada 2014 - 10:39

Napisany 17 listopada 2014 - 11:31
Właśnie tylko nie działa z pilota
z kluczyka jest ok.
A podłączony jest? U mnie było tak samo ale po prostu odpięła się wtyczka od siłownika
Napisany 17 listopada 2014 - 16:47
A podłączony jest? U mnie było tak samo ale po prostu odpięła się wtyczka od siłownika
Tzn z pilota zamyka, ale zaraz się otwierają wszystkie drzwi, tak jak by coś blokowało w drzwiach kierowcy, a z kluczyka wsio ok.
Napisany 16 stycznia 2015 - 19:56
00041 - Niezadziałanie wyłącznika blokady drzwi kierowcy
Obecny
00042 - Niezadziałanie przełącznika zamknięcia drzwi kierowcy
Obecny
Mam takie pytanko o który czujnik może chodzić?
Wymieniłem już na próbę sterownik zamka, siłownik zamka,wyłączniki zamknięcia drzwi i dalej nic. Dodam że z kluczyka zamyka i otwiera bez problemu wszystkie drzwi a z pilota tylko otwiera. Sygnał zamknięcia i otwarcia na kompie pokazuje prawidłowo.
Podejrzewam że może jakiś kabelek być przerwany lub zwarty ale nie wiem który to może być.
Napisany 16 stycznia 2015 - 20:36
Napisany 19 stycznia 2015 - 14:28
Auto: Opel Omega B 99'.
Problem: niedziałający centralny zamek - nie zamyka / nie otwiera, ani z pilota, ani z kluczyka.
Bezpiecznik nr 20 sprawdzony miernikiem - jest na 100% ok.
Lampka we wnętrzu świeci.
Jeśli przy otwartych drzwiach wcisnę przycisk na pilocie, lampka we wnętrzu na chwilę przygasa.
Po naciśnięciu przycisku na pilocie, słychać "cyknięcie" przekaźnika, z lewej strony, jednak nic poza tym się nie dzieje. Kierunkowskazy nie zapalają się.
Próba zaprogramowania pilota nic nie wniosła (z resztą w tym przypadku, kiedy centralny nie działa nawet z kluczyka, problem musi leżeć gdzieś indziej).
Proszę serdecznie o wskazówki, co sprawdzić w następnej kolejności.
Dodam, że miernik, itp. narzędzia, nie są mi obce.
P.S.
Czy mógłbym prosić o opis pinów sterownika C.Z, abym mógł posprawdzać, które napięcia dochodzą i czy jest impuls po wciśnięciu przycisku na pilocie?
Napisany 19 stycznia 2015 - 15:29
Napisany 20 stycznia 2015 - 11:01
Zapomniałem wcześniej dodać, że sprawdziłem też wtyczkę: drzwi kierowcy - słupek, wyczyściłem, + spray, ale bez zmian.
Idę właśnie zaraz obadać centralkę i pomierzyć coś.
Panowie!
Dziś udało mi się zdobyć na próbę drugi sterownik C.Z, o takim samym oznaczeniu jak stary. Podłączyłem, niestety bez żadnych zmian. Centralny nie działa. Nawet z kluczyka...
Pomóżcie...
Edit:
znalazłem zwarcie między przewodami czerwono-czarnym i żółto-czarnym - to jest za pewne przyczyną mojego problemu... Czytałem, że często występuje też zwarcie tych przewodów do masy, jednak w moim przypadku do masy żaden z nich nie zwiera.
Nie pozostało nic innego, jak przejść do żmudnej pracy i zacząć sprawdzać wiązki..
Napisany 23 stycznia 2015 - 13:59
Napisany 30 stycznia 2015 - 12:06
Nadal nie rozwiązałem problemu z brakiem centralnego; instalacja w 100% jest w porządku, wszystkie drzwi otwierają / zamykają po podaniu niezależnego napięcia na odpowiednie przewody.
Jednak Tech nie łączy mi się z modułem; po konsultacji ze znajomym elektrykiem stwierdziliśmy, że być może centralka którą posiadam, nie jest właściwa.
Napisany 30 stycznia 2015 - 15:34
Skoro w profilu masz taki, to może być centralka z oznaczeniem SW od wersji sedan oma b-fl?Koledzy, czy jest wśród Was ktoś, kto po nr VIN mógłby mi sprawdzić, jaki sterownik c.z. / moduł komfortu, powinienem mieć w swoim aucie
Edit:
Widze że uaktualniłeś profil skoro 99 to: z alarmem oznaczenie "GA" i bez alarmu "CG"
http://sechsender.co...-steuergeraete/
http://www.motor-tal...n-t3513688.html
Napisany 03 lutego 2015 - 21:10
kierownicą zamykam drzwi włączam zapłon i zamykam omsie z pilota ,wyłączam zapłon
otwieram auto pilotem i przez dłuższy czas cieszę się ze sprawnego zamka centralnego.
Napisany 12 marca 2016 - 20:00
Dzięki za odpowiedź.
Zapomniałem wcześniej dodać, że sprawdziłem też wtyczkę: drzwi kierowcy - słupek, wyczyściłem, + spray, ale bez zmian.
Idę właśnie zaraz obadać centralkę i pomierzyć coś.
Panowie!
Dziś udało mi się zdobyć na próbę drugi sterownik C.Z, o takim samym oznaczeniu jak stary. Podłączyłem, niestety bez żadnych zmian. Centralny nie działa. Nawet z kluczyka...
Pomóżcie...
Edit:
znalazłem zwarcie między przewodami czerwono-czarnym i żółto-czarnym - to jest za pewne przyczyną mojego problemu... Czytałem, że często występuje też zwarcie tych przewodów do masy, jednak w moim przypadku do masy żaden z nich nie zwiera.
Nie pozostało nic innego, jak przejść do żmudnej pracy i zacząć sprawdzać wiązki..
a od czego te kable były co miały zwarcie ?
bo ja mam to samo , nie da sie zamknac kluczem centralnego zamka, orginalnym pilotem, ryglem to nie za kazdym razem od srodka , czasami słychac ze silownik w bagazniku sie odzywa, mam zamontowany od dawna dodatkowy alarm i on tez nie zamyka , chyba sterownik siadł , lampka pod sufitki tez szaleje .
Napisany 15 marca 2016 - 20:21
a co to moze byc za kod błedu 22 w centralnym zamku opelscaner ??