Nagły brak płynu w chłodnicy.
Rozpoczęte przez
janbak4
, 04 mar 2011, 12:24
26 odpowiedzi na ten temat
Napisany 08 marca 2011 - 19:46
witam podłacze sie mam problem znika mi płyn z chłodnicy po oypaleniu widac jak płyn ulatuje po karoseri koło sondy w wydechu moze ktos podpowie co to moze byc i skad leci i co musz wyminic zeby znowu było dobze
Napisany 08 marca 2011 - 20:54
witam podłacze sie mam problem znika mi płyn z chłodnicy po oypaleniu widac jak płyn ulatuje po karoseri koło sondy w wydechu moze ktos podpowie co to moze byc i skad leci i co musz wyminic zeby znowu było dobze
może to samo co mi ? W warsztacie mi powiedzieli że, to na pewno króciec który jest z tyłu - między głowicami. Nie wiem czy to się przypadkiem nie nazywa : mostek wodny albo magistrala wodna. Mechanik który tak twierdzi już miał kilka razy z tym doczynienia (naprawia kilka omeg - podobno częsty przypadek w nich). Swojego jeszcze nie naprawiłem bo nie wiem gdzie to dostać. On mówił że tylko jedynie na zamówienie w ASO.

Napisany 11 marca 2011 - 19:58
witam ucieka mi płyn koło a raczej pod alternatorem niewiem co to jest i czemu własnie ja mam takego pecha pomocy
dodam ze auto prawie rok lub dłuzej stało nawet nie otpalane teraz wszystko wychodzi
dodam ze auto prawie rok lub dłuzej stało nawet nie otpalane teraz wszystko wychodzi
Napisany 11 marca 2011 - 21:42
omegi chyba są znane z wycieków płynu chłodniczego. Ja właśnie kończę swoją robić. Mam nadzieje że już nie będzie ciekło.
Napisany 12 marca 2011 - 09:35
witam ucieka mi płyn koło a raczej pod alternatorem niewiem co to jest i czemu własnie ja mam takego pecha pomocy
Możesz mieć to samo co u mnie bo widzę że silnik 2.0.
Musisz odkręcić alternator z góry i lekko popuścić śrubę z dołu i go odchylić.Wtedy włożysz tam rękę i zobaczysz czy rura jest cała.Mi pękła przy samej pompie zaraz za alternatorem.W 16v wygląda to tak jak gość sprzedaje na aukcji :http://allegro.pl/ma...1504861241.html
Ale na pewno znajdziesz taniej.Ja swoją znalazłem za 80zł i teraz mam spokój.Znalazłem też tańsze ale nie mogłem czekać na przesyłkę.Zobacz czy u ciebie wygląda tak samo i jeśli tak to już wiesz czego szukać i nie szukaj tego pod nazwą magistrala wodna tylko normalnie jako przewód wodny i znajdziesz tam dużo taniej.
A jakie koszta z tym króciec.
Ceny od 20zł do nawet 250zł używane.W ASO cena około 300-400zł i do 2 tygodni czas oczekiwania
I ty możesz zostać Klubowiczem.
Jak?? => Tak!!
Jak?? => Tak!!