Doposażenie auta
Napisany 25 maja 2007 - 16:55
Napisany 27 maja 2007 - 23:56
Podpinam się pod pytanko.
Co do Navi... hmm w Polsce i tak z niej nie skorzystasz bynajmniej narazie.
Napisany 28 maja 2007 - 12:23
Napisany 28 maja 2007 - 19:27
Napisany 12 czerwca 2007 - 18:38
Napisany 17 czerwca 2007 - 09:20
Macgregory
Napisany 26 czerwca 2007 - 21:28
1)Wtyczkę zasilającą lampki w osłonach przeciwsłonecznych udało mi się zlokalizować nad lampką oświetlenia kabiny (Ilość i kolory kabelków zgadzają się). Problem polega na tym, że przydałby się jakiś rozgałęźnik, czy coś, bo ta wtyczka jest jedna i na dodatek za krótka.
2)Po trwającej jakąś godzinę walce z tylną półką udało mi się ją zdemontować, ale znowu napotkałem przeszkode, na wtyczce która wydała mi się tą od zasilania rolety jest napisane SAAB i nie pasuje do tej z rolety na ktorej jest napisane OPEL, :bad: w bagażniku znalazłem jeszcze kilka innych wtyczek, nawet jedna pasuje do portu równoległego w komputerze, ale nie mogę podłączyć rolety. Dodam tylko, że roleta jest z omegi B, a ja mam "C".
Pomóżcie proszę, bo ja już zaczynam tracić cierpliwośc do tego auta :evil: Wyślijcie jakieś fotki na których jest pokazane jak to u was wygląda. Chodzi mi głównie o instalację elektryczną i przy okazji w jaki sposób jest zamontowany wzmacniacz i głośniki pod tylną półką (w sedanie)
P.S. W czwartek montuję głośniki. Pod wzmacniacz podpina się (1) tylko te głośniki pod półką, (2) pod półką i tylne, (3) czy może wszystkie?
Napisany 09 lipca 2007 - 22:27
1.a)Prawdopodobnie wtyczka od rolety w aucie (kolor i liczba kabelków zgadza się) na którym widnieje napis SAAB

1.b)a tu wtyczka, która jest przy rolecie (OPEL)

2.a)końcówka, która wychodzi z osłony przeciwsłonecznej

2.b)wtyczka, którą znalazłem nad lampką oświetlenia kabiny

3)no i w końcu tajemniczy kabel RS, który znajdował się we wnęce za kołem zapasowym

Jeżeli ktoś jest w temacie, albo mógłby sprawdzić u siebie jak to wygląda to prosił bym o pomoc. Aha i do czego służy ten kabel RS można go podłączyć do notebook-a i za pomocą programu diagnostycznego zczytać błedy, czy służy raczej do podłączenia zminiarki do radia :roll: ?
Napisany 13 lipca 2007 - 11:50
Napisany 15 lipca 2007 - 19:49
Napisany 17 lipca 2007 - 16:33
Dołączam fotki kostek i kabelków.
2.a)końcówka, która wychodzi z osłony przeciwsłonecznej
Obrazek
2.b)wtyczka, którą znalazłem nad lampką oświetlenia kabiny
Obrazek
Nie wiem czy to dalej aktualne, ale odnośnie punktu 2a i 2b to to jest wlasnie taka wtyczka wystarczy tylko ja rozdzielic na 2 strony (dwie oslony przeciwsloneczne) - wiem bo ostatnio wlasnie tam zmienialem przetarty przewod.
[edit lord_craven] poprawiłem cytowanie
Napisany 19 lipca 2007 - 18:17
Napisany 20 lipca 2007 - 17:24
Napisany 10 kwietnia 2008 - 23:14
Więc tak, ściągnąłem plastkiową zaślepke, która jest u mnie zamiast lampki i oczywiście wtyczki od lampki nie ma. Mam pytanie, czy wie ktoś może gdzie szukac wtyczki, czy ewentualniej jakiejś wiązki do tych lampek, bo jeżeli trzeba będzie ciągnąc od samych bezpieczników z progu, to chyba sobie odpuszczę montaż, bo nie będe rozbierał połowy auta dla takiej pierdoły. :neutral:
P.S. Nie długo biorę się za montaż zestawu HID H7 4300K do świateł drogowych.

Napisany 11 kwietnia 2008 - 10:04
możesz sie podłączyc pod lampkę przednią - w sumie 2 godzinki na luzie wystarcząWięc tak, ściągnąłem plastkiową zaślepke, która jest u mnie zamiast lampki i oczywiście wtyczki od lampki nie ma. Mam pytanie, czy wie ktoś może gdzie szukac wtyczki, czy ewentualniej jakiejś wiązki do tych lampek, bo jeżeli trzeba będzie ciągnąc od samych bezpieczników z progu, to chyba sobie odpuszczę montaż, bo nie będe rozbierał połowy auta dla takiej pierdoły. :neutral:
Napisany 13 kwietnia 2008 - 11:26
Gachu, Możesz jaśniej, a nie ma w środkowym słupku przewodu od lampek, przecież skądś musi iśc napięcie do lampek na dole w drzwiach?możesz sie podłączyc pod lampkę przednią - w sumie 2 godzinki na luzie wystarczą
Mam jeszcze pytanko odnośnie montażu HID. Próbowałem wczoraj założyc zestaw i niestety bez wyciągnięcia akumulatora i puszki z filtrem powietrza nie obejdzie się. Jak wyjąc aku i puszke od filtra?