Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

podświetlenie wskazówek

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
49 odpowiedzi na ten temat

#41 Guest_stasiek30_*

Guest_stasiek30_*

Napisany 25 lutego 2011 - 23:21

Już niebawem tez tak będę miał hehe a te twoje jakoś tak mocno świecą w porównaniu do reszty , no cbyba że tak na fotkach wyszło :)

To co twoim zdaniem za mocno świecą? Zawsze można przyciemnić pokrętłem przy włączniku świateł. Ale mi się tak podoba i w oczy mnie nie razi.:)

#42 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 26 lutego 2011 - 09:53

no ale jak przykręcasz podświetlenie to wszędzie ci przygasa :) nie tylko na wskazówkach :p możliwe ze na fotkach tak wyszło jakby mocno , ja w przyszłym tyg. będę coś kombinował,
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#43 OFFLINE   MALEŃSTWO

MALEŃSTWO
  • 275 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 lutego 2011 - 17:57

Stasiek a jak licznik ma się do podświetlenia klimatronika ,bo licznik jest zaje fajny a co z klimatronikiem

#44 OFFLINE   bazant 2

bazant 2
  • 13 postów

Napisany 26 lutego 2011 - 18:27

No właśnie koledzy jak to jest z klimatronikiem no i z radiem aby była taka sama barwa jak w zegarach czyli BIAŁA lub inny kolor. Bo opisaliście ładnie zmianę podświetlenia zegarów na biało a co z resztą , aby był wszędzie ten sam kolor. Chodzi mi oczywiście o b fl.

#45 Guest_stasiek30_*

Guest_stasiek30_*

Napisany 26 lutego 2011 - 19:16

Ja nie mam klimatronika tylko manual i podświetlenie białe tam też będe robił tylko muszę kupić te ledy http://moto.allegro....1474513041.html

#46 OFFLINE   zozo

zozo
  • 183 postów

Napisany 27 lutego 2011 - 21:48

hmmm juz wiem że zmieniając oświetlenie w desce i climatronicu najlepiej kupić u jednego sprzedawcy z kilkoma sztukami zapasowymi, u mnie diody na liczniku i na climatronicu są od innego sprzedawcy i barwa ( niebieska ) różni się od siebie :/
Poszukuje garażu, stodoły i ogólnie miejsca na wiosenną reanimacje blacharską mojej omegi.. ( mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego zrobić :( )
dokładniej chodzi o lakierowanko błotnika i paru innych części

do 15 km od Gliwic.
jak coś to atakować mnie na PW .

POMÓŻ ZOZKOWI I JEGO OMEDZE :D

#47 OFFLINE   Pablo91

Pablo91
  • 93 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.0 DTI 16v X20DTH

Napisany 27 lutego 2011 - 22:02

Wstawcie fotki zobaczymy jak to wygląda lepiej bylo by w barwie czerwonej....:D:jump:

#48 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 27 lutego 2011 - 22:14

hmmm juz wiem że zmieniając oświetlenie w desce i climatronicu najlepiej kupić u jednego sprzedawcy z kilkoma sztukami zapasowymi, u mnie diody na liczniku i na climatronicu są od innego sprzedawcy i barwa ( niebieska ) różni się od siebie :/

Nie koniecznie trzeba kupować wszystko i jednego sprzedawcy. Trzeba sprawdzić przy zakupie czy większość ma podobną barwę. W temacie ledów w omedze siedzę już ponad 3 lata, także przerobiłem sporo różnych typów, rodzajów i wiem, że u jednego sprzedawcy zdarzają się różne odcienie "zimnej bieli", od fioletowego do zielonego. Przecież to chińszczyzna :) Jeżeli macie w swoich okolicach sklep z ledami lub jakąś giełdę elektroniczną to przy sprzedaży sprawdzajcie każdą diodę

#49 OFFLINE   bazant 2

bazant 2
  • 13 postów

Napisany 27 lutego 2011 - 22:58

To w b fl w klimatroniku wystarczy pozmieniać żarówki , nie ma tyle <zabawy> co z zegarami. Mam na myśli to skrobanie z tarcz. A czy ktoś zmieniał już na inny kolor firmowe podświetlenie radia w b fl to zn. radio na kasety, Cd,i z telefonem, jak tak to czy to łatwo zrobić. Myślę że trzeba przelutować diody na wybrany kolor czy się mylę bo jeszcze nic nie rozbierałem do sprawdzenia jak tam jest.

#50 OFFLINE   2136342

2136342

pio

• 34 postów

Napisany 17 czerwca 2011 - 19:35

gdzieś, kiedyś widziałem zegary z białym podświetleniem i zielonymi wskazówkami. gdzies na forum to było i nie moge znaleść;/ może ktoś ma tą fote ?