Nowe konkurencje - propozycje
Napisany 07 lutego 2011 - 16:12
mnie sie podobały alkogogle w bochencu.
Napisany 07 lutego 2011 - 21:38

Napisany 08 lutego 2011 - 00:00
mamy juz rzut tarcza hamulcowa:D
mnie sie podobały alkogogle w bochencu.
Bylem pare razy na roznych duzych zlotach(Kkuczewo,Śniatowo) i tam byla zawsze konkurencja w rzucie opona(z braku tarczy ham).Jest to rowniez ciakawa propozycja.Mozna ja przemyslec.
Co do Alkogogli to sadze,ze jest to calkiem fajna zabawa,np.przejscie w jak najkrotszym czasie jakiegos tam odcinka,ew.slalom pomiedzy pacholkami.
Moglo by byc smiesznie

Napisany 08 lutego 2011 - 12:46
Co do Alkogogli to sadze,ze jest to calkiem fajna zabawa,np.przejscie w jak najkrotszym czasie jakiegos tam odcinka,ew.slalom pomiedzy pacholkami.
Moglo by byc smiesznie
Jak pamiętam, to niektórzy koledzy (i nawet ja sam nieraz) mogliby brać udział w takiej konkurencji bez alkogogli - byłby ten sam efekt

Napisany 08 lutego 2011 - 18:49

-bieg z łyżka w ustach a na niej piłeczka pingpongowa
- konkurs rysunkowy dla najmłodszych jak rysowanie omegi czy nawet zrobienie określonych dyplomów które później będą przyznawane dorosłym za określona konkurencję
- znajomość przepisów drogowych np, przejście przez ulice, bezpieczna droga do szkoły itp..
- na dyskotece taniec z rodzicami na gazecie i po jakimś czasie zmniejszanie gazety, wygrywa para co nie wyjdzie za obszar gazety. przynajmniej połączy rodziców z dziećmi, albo taniec z balonem przy czole wygrywa para która najdłużej utrzyma balon.
Tylko pytanie czy zarząd się zgadza i ile miało by być takich konkurencji, to mogę przygotować i tym się zająć

Pasażerowie się modlą, przechodnie - żegnają!
Napisany 08 lutego 2011 - 19:45
Napisany 08 lutego 2011 - 21:51
Toczenie, noszenie, rzucanie kołami itp. potem jazda samochodem wydaje mi się co najmniej idiotyczna. Musielibyscie osobno dla 1-3 kobiet zrobić osobną konkurencję.
No chyba , że dziewczyna będzie miała prawo do pomocy mężczyzne i będzie tylko jechać.
Ale , to jak zakładanie Małyszowi nart w trakcie zjazdu.
Napisany 09 lutego 2011 - 08:25
Bylem pare razy na roznych duzych zlotach(Kkuczewo,Śniatowo) i tam byla zawsze konkurencja w rzucie opona(z braku tarczy ham).Jest to rowniez ciakawa propozycja.Mozna ja przemyslec.
Moglo by byc smiesznie
Co do tarczy, to z nia raczej problemu nie bedzie zawsze ktos moze ze soba wziasc.
na alkogogle mam pomysl, zeby to wygladało tak:
Z miejsca A trzeba "dobiec" do samochodu, otworzyc go, odpalic przejechac do miejsca B, potem zamknac i wrócic spowrotem "biegiem" do pkt A. Oczywiscie na czas:D
Napisany 09 lutego 2011 - 09:31
na alkogogle mam pomysl, zeby to wygladało tak:
Z miejsca A trzeba "dobiec" do samochodu, otworzyc go, odpalic przejechac do miejsca B, potem zamknac i wrócic spowrotem "biegiem" do pkt A. Oczywiscie na czas:D
Tylko raczej na trawie to by trzeba bylo zrobic,bo podczas ew.wywrotki mozna sobie nieco face porysowac:D,a wtedy nikt nie uwierzy,ze to bylo na trzezwo:laugh:
Napisany 09 lutego 2011 - 13:51
Napisany 10 lutego 2011 - 14:06
Napisany 10 lutego 2011 - 17:11
Ale jest jeszcze grono osób które nie ma przyjemnosci z oszukiwania i lubi sie poprostu dobrze bawic.Juz wiadomo jak je oszukać wiec konkurencja mija sie z celem
a z takim podejscie trzebaby zlikwidowac jeszcze car audio, 1/4 mili , strzelanie i wiele jeszcze by sie znalazło, do czego mozna by sie przyczepic.
Powiem tylko tyle ze wtedy trzebaby zlikwidowac 3/4 konkurencji. jednym słowem prawie w kazdej konkurencji mozna oszukac......tylko po co????
Napisany 10 lutego 2011 - 17:43
Ale jest jeszcze grono osób które nie ma przyjemnosci z oszukiwania i lubi sie poprostu dobrze bawic.
a z takim podejscie trzebaby zlikwidowac jeszcze car audio, 1/4 mili , strzelanie i wiele jeszcze by sie znalazło, do czego mozna by sie przyczepic.
Powiem tylko tyle ze wtedy trzebaby zlikwidowac 3/4 konkurencji. jednym słowem prawie w kazdej konkurencji mozna oszukac......tylko po co????
I tu sie zgodze w 100%,trzeba umiec dobrze sie bawic,a oszukiwanie ? To moze poprostu te osoby,ktore chca oszukiwac,niech lepiej pozostana w domu .
Napisany 10 lutego 2011 - 18:27
Konkurencja sprawnościowa pokonanie placu manewrowego na czas (takiego jak był kiedyś: jazda po łuku przodem i tyłem, garaż przodem, tyłem, koperta, zawracanie) oczywiście z racji że te garaże były duże to je zmniejszyć.
Właśnie z ust mi to wydarłeś

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 17 lutego 2011 - 02:29
Napisany 18 lutego 2011 - 22:46
Napisany 19 lutego 2011 - 14:05

O CA się nie wypowiadam bo większość zna moje zdanie na ten temat.
Zlot nie jest dla dzieci ktoś to kiedyś pisał, ale mimo wszystko są na nim dzieciaki i zdałoby się również nimi zająć co by im się nie nudziło. Może jakiś hmm konkurs plastyczny? Mały nakład finansowy bo tylko blok i pare kompletów kredek

Całkowicie jestem za:
-zmianą koła na czas
-picie piwa na czas
Można pomyśleć nad grą w piłkę siatkową, do tego nie potrzebne jest przecież boisko, wystarczą dwa drzewa i sznurek

Napisany 19 lutego 2011 - 15:19

Napisany 19 lutego 2011 - 22:27

Pomysł: szukanie skarbów (wymaga niestety trochę czasu na przygotowanie i zależy jak będzie wyglądał ośrodek

Przemyślenia:
Nie podoba mi się pomysł likwidacji 1/4 jako że niby jest to bez sensu. Nie jest prawdą że wyścig automatem to pomyłka (co było widać na przykładzie moim i Damiana0708 - wygrałem automatem, a później zamieniliśmy się samochodami i wygrałem jego vs moja.) Tylko trzeba to zorganizować (pisałem o tym przed poprzednim zlotem) czyli odpowiednio wcześniej robimy zapisy (1 start w jednej klasie) i KONIEC. Nie ma dopisywania na lotnisku itp. Wszystko ustalone z góry, wywoływanie po liście, każdy będzie wiedział z kim startuje i w której rundzie, jak się nie stawi to drugi z pary leci sam i już. Jeśli ktoś się nie zapisał to przykro, jego strata. Wtedy pójdzie szybko i nie braknie czasu na inne konkurencje.
Sporo osób pisze że to bez sensu a zobaczcie ile było w Ślesinie chętnych. Skoro nikt nie chce to skąd się oni wzięli?
Ewentualnie w celu rozstrzygnięcia tej kwestii proponuje zrobić ankietę, jesli wyjdzie że nie robimy to się z decyzją większości zgodzę i po temacie.
Pytanie:
Czy ktoś z Zarządu jest w stanie udzielić odpowiedzi czy będzie organizowane car-audio na XI zlocie (wiem drażliwy temat ale chciałbym to wiedzieć

Napisany 20 lutego 2011 - 00:34
Co do skarbów - nie będzie problemu, w parku jest wiele zakamarków;)
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"