Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Diagnostyka Opla .AutoOpelscaner

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1532 odpowiedzi na ten temat

#361 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 27 stycznia 2009 - 17:28

dzięki Panowie za pomoc wszystko śmiga .....

a takie małe pytanie ostatnie pomocnicze w której zakładce koduje się nowe piloty

w alarmie albo w centralnym zamku. a masz pin code do samochodu ?

#362 OFFLINE   bomerpm

bomerpm
  • 43 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 27 stycznia 2009 - 19:37

w alarmie albo w centralnym zamku. a masz pin code do samochodu ?

Na szczęście mam kartę Car pass :looz:

20min później>>> oj chyba jednak w centralnym zamku ....wszystko bylo by dobrze ale nie chce mi się połączyć z tym sterownikiem znacie może jakiś sposób na to ....???

#363 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 stycznia 2009 - 20:53

additional functions w immo albo alarmie - juz kurde nie pamiętam - oczywiście masz car pass??

#364 OFFLINE   omegarules

omegarules
  • 712 postów

Napisany 27 stycznia 2009 - 21:01

Tak z ciekawości - co jeśli nie ma carpass ?

#365 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 27 stycznia 2009 - 21:13

Tak z ciekawości - co jeśli nie ma carpass ?

ASO i w zaleznosci od humoru od 80 do 250 pln za car pass

#366 OFFLINE   bomerpm

bomerpm
  • 43 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 00:19

w immo jest coś ale chyba kodowanie immobilizera w alarmie nie ma a do centralnego przez OS nie mogę wejść ale zwykłym techem zabawkowym wchodzi to dziwne

#367 OFFLINE   maxboss

maxboss
  • 46 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 09:55

Witam od roku jestem szczęśliwym posiadaczem omci i po kilku wizytach na diagnostyce postanowiłem kupić interfejs i tak uczyniłem, ale ze nie jestem zbyt dobry w te klocki to pozwolę sobie zadc pytanie, bo widzę ze koledzy w tym temacie jak ryba w wodzie kupiłem taki interfejs http://aukcja.interi...?item=504525818 z opcom i mam takie pytania czy tym sprzętem mogę na przykład ustawi wolne obroty i jak to zrobić mam tez drugi program op. com pl. zassany z Internetu program się uruchamia, ale pokazuje się komunikat, aby zainstalować sterowniki usb może ktoś pomorze mam tez autoopelscaner169 po angielsku jak by ktoś miał spolszczenie to byłbym wdzięczny i czy ten program da się zrobić żeby dzilal z interfejsem od opcom z góry dzięki za pomoc jak by ktoś był zainteresowany tymi programami to pisać na e mail

#368 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 10:12

Witam od roku jestem szczęśliwym posiadaczem omci i po kilku wizytach na diagnostyce postanowiłem kupić interfejs i tak uczyniłem, ale ze nie jestem zbyt dobry w te klocki to pozwolę sobie zadc pytanie, bo widzę ze koledzy w tym temacie jak ryba w wodzie kupiłem taki interfejs http://aukcja.interi...?item=504525818 z opcom i mam takie pytania czy tym sprzętem mogę na przykład ustawi wolne obroty i jak to zrobić mam tez drugi program op. com pl. zassany z Internetu program się uruchamia, ale pokazuje się komunikat, aby zainstalować sterowniki usb może ktoś pomorze mam tez autoopelscaner169 po angielsku jak by ktoś miał spolszczenie to byłbym wdzięczny i czy ten program da się zrobić żeby dzilal z interfejsem od opcom z góry dzięki za pomoc jak by ktoś był zainteresowany tymi programami to pisać na e mail

wolne obroty mozna regulowac na twoim sterowniku, co do opelscannera to nie bedzie z tym dzialal. co do opcoma to kwestia czy kupiles zablokowana chinszczyzne czy nie. bo wiekszosc w tej cenie jest zablokowana - jak chcesz to ci moge takie tez sprzedac

#369 OFFLINE   maxboss

maxboss
  • 46 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 10:36

dzieki za odpowiedz prosze cos wiecej na temat regulacji obrotow co znacz ze moge regulowac na moim sterowniku i co masz na mysli ze opcom jest zablokowany jak kupilem to gosc mi przyslal klucz ale po sciagnieciu z netu opcom pl widze ze sa rurznice u mnie dziala tylko kody bledów i bloki pomiarowe a testy elementow wykonawczych funkcje specjalne i programowanie jest nie aktywne

#370 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 10:38

dzieki za odpowiedz prosze cos wiecej na temat regulacji obrotow co znacz ze moge regulowac na moim sterowniku i co masz na mysli ze opcom jest zablokowany jak kupilem to gosc mi przyslal klucz ale po sciagnieciu z netu opcom pl widze ze sa rurznice u mnie dziala tylko kody bledów i bloki pomiarowe a testy elementow wykonawczych funkcje specjalne i programowanie jest nie aktywne

bo masz wersje demo opcoma. w pelnej wersji dziala.

#371 OFFLINE   maxboss

maxboss
  • 46 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 10:47

to znaczy ze gosc mnie wyrolowal da sie rozpracowac do pełnej wersji

a jak mozna to prosze jakies szczeguly na temat regulacji obrotow

przepraszam nie jestem dobrze obeznany w obsludze forum postaram sie poprawic:o

#372 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 12:02

maxboss - jak chcesz to wyslij mi go to moge go dać kumplowi moze go "odpali" (ten niby op-com)
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#373 OFFLINE   maxboss

maxboss
  • 46 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 12:53

jeden pobralem z tej strony http://www.op-com.pl/download.htm ten po podlaczeniu interfejsa pokazuje komunikat zainstaluj sterowniki usb a drugi wysle na mejla tylko musze poprosic o pomoc kolege bo ze mnie informatyk jak z koziej d... trąbka i nie bardzo wiem jak wysłać program który jest na płytce z góry dzięki widzę ze jesteś z tego samego województwa morze kiedyś uda się nam spodka na jakiś browarek;)

#374 OFFLINE   bomerpm

bomerpm
  • 43 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 20:07

może ktoś napisać szczegółowa instrukcje programowania pilota przez OS...
myślę ze najlepiej na forum aby każdy mógł skorzystać

#375 OFFLINE   omega 2

omega 2
  • 1 postów

Napisany 03 lutego 2009 - 21:49

witaj Tuptus,mam problem z moja omega kupilem interfrejs viakena i potrzebuje program 1.0.1.69.z mila checia odkupie go od ciebie.....co ty na to?

#376 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 03 lutego 2009 - 23:05

witaj Tuptus,mam problem z moja omega kupilem interfrejs viakena i potrzebuje program 1.0.1.69.z mila checia odkupie go od ciebie.....co ty na to?

to napisz do Viakena. pozatym jesli masz 1.0.1.65 to 69 nei bedzie na nim dzialal. potrzebna zmiana wsadu

#377 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 04 lutego 2009 - 19:36

program bierz od tego co dostałeś kabelek.
ja nie wysyłam programu gdyż nie uważam bym miał prawa do tego.

#378 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 12 lutego 2009 - 11:00

witam, zczytalem bledy autoopelscanerem gdzie wywalilo mi blad 38 i 98 za niskie napiecie sad labdy. przed skasowaniem bledow pierwsza lamda jeszcze cos reagowala teraz obydwie proste jak dechy, dodam jeszcze ze styki we wtyczkach przeczyszczone....roozgus cos mowiles ze cos trzeba jeszcze tam zrobic w CONTROL ECU....??

#379 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 11:07

Adaptacja sterownika - szukaj w control ECU bodajże 3 - są tam 2 komendy do wykonania na zapłonie jako EXECUTE - reset map coś tam i reset IAT coś tam. Wykonaj i sprawdź raz jeszcze błędy jak przejedziesz około 30 km

#380 OFFLINE   Exec

Exec

Pierwszy Drifter OKP

• 1 568 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 lutego 2009 - 15:29

Adaptacja sterownika - szukaj w control ECU bodajże 3 - są tam 2 komendy do wykonania na zapłonie jako EXECUTE - reset map coś tam i reset IAT coś tam. Wykonaj i sprawdź raz jeszcze błędy jak przejedziesz około 30 km

wlasnie jak u siebie robie te resety, to nic sie nie dzieje, tzn nie widze zadnej reakcji na ekranie, ani pozniej roznicy w pracy silnika...