Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Malowanie spoilera IRMSCHER w domowych warunkach

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
35 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 06 stycznia 2011 - 22:18

technologia idzie do przodu.

Niezbyt rozumiem te słowa - co tu idzie do przodu? Ja tu widzę uwstecznienie i nic poza tym.Fucha i tyle - jednokomponentowym sprayem to sobie można...
Spróbuj później sprzedać komuś auto jako nie bite z takim fajansem...
Takich malowidełek poprawiałem już sporo, bo po czasie jak autko postoi trochę na słońcu to klar płatami odchodzi - a co nie odejdzie - to myjka załatwi.
Tyle w temacie fajansu.

A może zrobimy małą zgaduj zgadulę - w którym momencie ten fajansiarz z drugiego filmiku odwalił największą fuchę, po której nawet dziecko z pierwszej klasy znajdzie miejsce lakierowane?

#22 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 07 stycznia 2011 - 10:57

dla mnie to co na tym drugim filmiku to cała fuszerka..przygotował się do tego kombinezon maska i całe oklejanie jakby pół auta malował...zapylenie pewno było masakryczne..a najlepsze robił to na zewnątrz wiatr i piasek i muszki poprawią wygład malunku.
a co do tematu lotkę można pomalować sprayem ale...lepiej kupić nie drogi mały pistolecik i wtedy już jest co innego..

#23 OFFLINE   zYx

zYx

Member of Mayday

• 209 postów

Napisany 07 stycznia 2011 - 12:04

dla mnie to co na tym drugim filmiku to cała fuszerka..przygotował się do tego kombinezon maska i całe oklejanie jakby pół auta malował...zapylenie pewno było masakryczne..a najlepsze robił to na zewnątrz wiatr i piasek i muszki poprawią wygład malunku.
a co do tematu lotkę można pomalować sprayem ale...lepiej kupić nie drogi mały pistolecik i wtedy już jest co innego..

No własnie o takim pistoleciku mówiłem. Są niby na eBay za £20 - 80W i o takim czymś pisałem w pierwszym poście.
Sam już nie wiem :>

#24 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 stycznia 2011 - 16:26

takim pistolecikiem to nawet traktora szkoda malować bo zrobi gorszą morke jak spray a w dodatku jak będziesz miał jakis siakiś kompresor to będzie gubił ciśnienie i co wtedy? pozlewasz, niedomalujesz i kapa..

spraye, które teraz robią w lakierniach są chemoutwardzalne, np. bezbarwny, są dwie komory w tym sprayu po naciśnieciu dyszy iglica przebija dolną komore, w której znajduje się utwardzacz a dysza rozpyla jak pistolet.
Nie mówie tu o tych z nomi po 15zl które zlewają i plują bo mają zwykłą główkę i są bez utwardzacza.

Każdy robi w miare swoich możliwości.

#25 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 07 stycznia 2011 - 23:05

takim pistolecikiem to nawet traktora szkoda malować bo zrobi gorszą morke jak spray a w dodatku jak będziesz miał jakis siakiś kompresor to będzie gubił ciśnienie i co wtedy? pozlewasz, niedomalujesz i kapa..

Tak twierdzisz???

No to popatrz:

Dodany obrazek

A akurat to nadkole lakierowałem tym oto pistoletem :

http://allegro.pl/pi...1396722114.html

To też:

Dodany obrazek

Kosztuje dokładnie 64 zł za sztukę.Czyli jednak można...Dodam tylko, że srebrny metalik jest jednym z bardziej wrednych do lakierowania kolorów, szczególnie gdy robi się kawałek auta.

A swoją drogą to jestem ciekawy ile w życiu aut wylakierowałeś , że masz taką właśnie opinię. A może wcale nie lakierowałeś , a to co wiesz to tylko ze słyszenia, bo w/g mnie to najbardziej prawdopodobne.

#26 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 08 stycznia 2011 - 11:31

spraye, które teraz robią w lakierniach są chemoutwardzalne, np. bezbarwny, są dwie komory

nie pisz głupot pistolety są max do 3,5 bar ciśnienia roboczego i jeden element pomaluję kompresorkem takim dla przykładu choc ten drogi http://www.skapiec.p...521/comp/350536
i dla mnie żaden spraj nie wytworzy odpowiedniego ciśnienia i brak regulacji ,,tylko pistolet..a spray to tylko płoty malować i ściany.. taka prawda..

i Benedykt co podał linka do pistoletu wystarczy aż cho.. cho.. nie potrzeba lepszego.

#27 OFFLINE   MarekFKLD

MarekFKLD
  • 1 119 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 08 stycznia 2011 - 15:07

jak na ho,ho to powodzenia :rolleyes:

Każdy zrobi tak jak będzie umiał.

:szpital:

#28 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 08 stycznia 2011 - 16:16

Wiecie co raz malowałem sprayem felgi i kurna wkurzało mnie to ze już kończyłem malunek a tu nagle koniec i spadek ciśnienia i wtajemniczeni wiedza co wychodzi inny odcień wychodzi ciemniejszy pluje a nie maluje:mad::mad: i aby dobrze pokryło to musiałem na felgę jedna 2 spraye ...odpowiednie ciśnienie i ilość lakieru to podstawa aby cokolwiek malnąć.

#29 OFFLINE   zYx

zYx

Member of Mayday

• 209 postów

Napisany 11 marca 2011 - 19:21

Właśnie miałem się za to zabierać, a że wcześniej nawet ine sprawdzałem czy pasuje to dziś to zrobiłem i coś mi nie pasuje. Sprzedawca mówił, że spoiler był ściągnięty z Omegi B FL a jak przyłożyłem do klapy mojej omegi coś nie do końca pasowało. Na dwóch końcach są otwory na śruby do zamocowania to może wtedy zacznie pasować, ale jak szukałem po numerze produktu wszędzie mi pokazuje Omega B (pre facelift).

Czy ktoś wie coś na ten temat? Możliwe, że jest jeden spoiler dla obydwu omeg B i B FL?

Będę wdzęczny za info.

Pozdro

#30 OFFLINE   TOMIX

TOMIX

-=TOMEK=-

• 661 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 11 marca 2011 - 22:07

Dodany obrazek
ze zdjecia wychodzi ze jest z klapy omegi B otwory tez sie zgadzaja
z reszta jutro bede przykiał tez lotkę na klape do BE to moge ci przeslac pare foczerasów to se porównasz

#31 OFFLINE   zYx

zYx

Member of Mayday

• 209 postów

Napisany 11 marca 2011 - 22:17

K****.

W takim razie idzie zlom na sprzedaż k****

#32 OFFLINE   Gregigregi

Gregigregi

Szukam Omegi

• 227 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 marca 2011 - 01:27

K****.

W takim razie idzie zlom na sprzedaż k****

Stary spokojnie.Auta chcesz się pozbyć bo lotka nie pasuje :masakra:...
Wystaw na Allegro i po sprawie.Kupiec się moment znajdzie.

#33 OFFLINE   zYx

zYx

Member of Mayday

• 209 postów

Napisany 12 marca 2011 - 02:25

Nie auta, a lotki. Wkurzylem sie, bo przez cały ten czas żyłem z przekonaniem ze będę miał spoiler, a tak lipa. Nie będę się bawił z dopasowywaniem. Odechciało mi się. Biorę się za resztę (silnik, zawieszenie itp).

#34 OFFLINE   TOMIX

TOMIX

-=TOMEK=-

• 661 postów

Napisany 12 marca 2011 - 15:01

Nie auta
, a lotki. Wkurzylem sie, bo przez cały ten czas żyłem z przekonaniem ze będę miał spoiler, a tak lipa. Nie będę się bawił z dopasowywaniem. Odechciało mi się. Biorę się za resztę (silnik, zawieszenie itp).

przyklejałem dzisiaj lotkę i spr. po nr. że masz do BE nie do klapy B-FL..... tak że do żyda z nią śmiało;)

#35 OFFLINE   zYx

zYx

Member of Mayday

• 209 postów

Napisany 12 marca 2011 - 16:10

przyklejałem dzisiaj lotkę i spr. po nr. że masz do BE nie do klapy B-FL..... tak że do żyda z nią śmiało;)

Jaki numer ma lotka do B FL?

#36 OFFLINE   TOMIX

TOMIX

-=TOMEK=-

• 661 postów

Napisany 12 marca 2011 - 22:05

Jaki numer ma lotka do B FL?

na pewno będzie już inne oznaczenie 40 01 431