Omega się zapaliła. Podgrzewane dysze spryskiwaczy ?
Napisany 29 grudnia 2010 - 00:22
Auto calkowity golodupiec, nawet el. szyb nie ma wiec nioe wiem pod czym tego szukac.
Napisany 29 grudnia 2010 - 00:47
Napisany 29 grudnia 2010 - 01:59
przypuszczam że bez zrzucenia zderzaka nie przekonasz się jakie jeszcze uszkodzenia są...
Yyyyy... ale koledze raczej chodzi o podgrzewanie dyszy tej w masce, a nie w zderzaku do lampy.
Oprócz podgrzewania dysz, niczego innego tam raczej nie ma. Może być czujnik od alarmu (od otwierania maski) ale on jest chyba umieszczony odwrotnie (wciska się w dół i instalacja też idzie od dołu)
Wydaje mi się, że to będzie podpięte pod bezpiecznik 34 (razem z tylną szybą ale pewien nie jestem). Podgrzewanie dysz można jeszcze rozpiąć kostką która znajduje się w tej komorze gdzie jest filtr kabinowy.
Napisany 29 grudnia 2010 - 03:34

to w takim razie fnd napisał wszystko co mogło tam być... Ale mimo wszystko bez włączenia ogrzewania szyby i lusterek to prądu tam nie powinno być :hmm:
za dnia zweryfikuj czy nie ma jakiś innych kabli nadpalonych poniżej

Napisany 30 grudnia 2010 - 12:56
Napisany 30 grudnia 2010 - 13:28
Auto calkowity golodupiec
Hmm czy we wszystkich omegach były podgrzewane spryski? U mnie nie ma, a wcale nie jest gołodupiec?
Napisany 30 grudnia 2010 - 14:06
Hmm czy we wszystkich omegach były podgrzewane spryski? U mnie nie ma, a wcale nie jest gołodupiec?
we wszystkich oprócz najprostszej "omega"
jeśli masz cd to już powinny być podgrzewane
jeśli nie masz podświetlanych kółek od nawiewu to raczej nie masz cd.
Może masz najprostszą omegę ale doposażoną ?
Napisany 30 grudnia 2010 - 14:30
we wszystkich oprócz najprostszej "omega"
jeśli masz cd to już powinny być podgrzewane
jeśli nie masz podświetlanych kółek od nawiewu to raczej nie masz cd.
Może masz najprostszą omegę ale doposażoną ?
No moja jest CD ale nie ma tego podswietlenia a podgrzewanie ma.
Napisany 30 grudnia 2010 - 14:50
podświetlane pokrętła, daszki słoneczne z lampkami do "mejkapu", lampki z tyłu nad głowami. W wersji bazowej ten pakiet kosztował 265 DM
(źródło: senatorman.de)
Napisany 30 grudnia 2010 - 15:11
Mam podświetlane kółka, orazjeśli nie masz podświetlanych kółek od nawiewu
ale dyszy nie, instalacja jest, bo jest kostka w prawym podszybiu ale od spryskiwaczy do kostki kabelków nie ma, może ktoś uciął albo po dzwonie założył bez podgrzewania:-Dpodświetlane pokrętła, daszki słoneczne z lampkami do "mejkapu", lampki z tyłu nad głowami.
Napisany 30 grudnia 2010 - 17:11
Polecam wszystkim co maja pare minut wolnego czasu aby zerknac na swoje przewody w okolicach spryskiwaczy czy izolacja jest cala. U mnie zakonczylo sie niegroznie, ale lepiej zapobiegac niz leczyc.
Napisany 01 stycznia 2011 - 21:31
Napisany 10 stycznia 2011 - 15:58
Napisany 10 stycznia 2011 - 16:07
Napisany 10 stycznia 2011 - 16:25
gdy włączasz podgrzewanie lusterek i tylnej szyby to powinno sie taksamo włączyć podgrzewanie sprysków
I to jest prawdziwa odpowiedz.Po włączeniu zapłonu na spryskach nie ma być napięcia.
Napisany 10 stycznia 2011 - 18:30
Napisany 10 stycznia 2011 - 20:52
I to jest prawdziwa odpowiedz.Po włączeniu zapłonu na spryskach nie ma być napięcia.
I tu się mylisz, przejrzyj dokładnie schemat.Podgrzewanie spryskiwaczy idzie po zapłonie, bezpiecznik F14.
Napisany 10 stycznia 2011 - 20:59
I tu się mylisz, przejrzyj dokładnie schemat.Podgrzewanie spryskiwaczy idzie po zapłonie, bezpiecznik F14.
to prawda - spryskiwacze są podgrzewane cały czas po włączeniu zapłonu
Napisany 10 stycznia 2011 - 21:11
to prawda - spryskiwacze są podgrzewane cały czas po włączeniu zapłonu
zgadza się- byłem sprawdzić , widać temperatura grzałek powinna być na tyle niska że nic nie powinno się stać
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 10 stycznia 2011 - 21:29
No to tu mnie zaskoczyłeś...