a nie lepiej oddać do regerancji? naprawią i wiesz co masz.No mam zamiar kupic uzywke "sprawna" mam nadzieje. Ale od kogos pewnego heh

Źle działająca sprężarka klimatyzacji
Napisany 02 lipca 2012 - 13:14
Napisany 02 lipca 2012 - 13:25
Napisany 02 lipca 2012 - 15:54
Niekazda sprezarke da sie zregenerowac.a nie lepiej oddać do regerancji? naprawią i wiesz co masz
Co wymieniaja dokladnie a czego nie?ok 150zł

Napisany 02 lipca 2012 - 16:09
a jeszcze pytanie bo nie chce już nowego pisać tematu. Jakie elementy składają się na klimatyzacje? Co może ulec uszkodzeniu i co naprawia się?
Napisany 29 czerwca 2014 - 21:22
Napisany 02 lipca 2014 - 06:43
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 04 października 2014 - 16:04
Niedawno była wymiana łożyska i po tym przez 2-3 dni , po rozgrzaniu autka i zgaszeniu , sprężarka nie chciała się włączyć.Wyglądało to tak , jakby chciała zaskoczyć , ale nie było pełnego docisku - lekko się obracała tarczka i się grzała.
Obecnie sprężarka włącza się przy każdym uruchomieniu nawiewu ( czy zimne czy gorące powietrze - kręci się i żre paliwo). Jak ustawię klimatronic na zimne ( tak do 22 ' C) chłodzi elegancko .
Po ok 2 tys km odniosłem wrażenie ,że nowe łożysko ( to japońskie) zaczyna wyć.
Dziś próbowałem poluzować nakrętkę na osi sprężarki i wyglądała na zbyt mocno dokręconą - kiedyś próbowałem się do tego dobrać i było luźniej.
Czy przy wymianie mechanik coś pomerdał , że tak dziwacznie teraz działa??
Napisany 04 października 2014 - 17:13
Napisany 04 października 2014 - 18:05
Ale co działa dziwacznie skoro piszesz, że zawsze się włącza?
Sprężarka powinna się włączyć tylko kiedy włączam klimatyzację , a nie nawiew.
Teraz włącza się od razu po włączeniu nawiewu bez klimy.
Napisany 04 października 2014 - 18:10
ECO nie używam ,bo żaróweczki są spalone - jak chcę włączyć klimę używam trybu AUTO.
Nie mam włączonej klimy , a sprężarka śmiga.
Napisany 04 października 2014 - 18:14
Jak pisałem wcześniej.Kompresor się wyłacza przyciskiem ECO.Skoro masz spalona żarówkę to nie widzisz kiedy masz właczoną czy wyłaczona klimatyzację.
Napisany 04 października 2014 - 18:20
Skoro masz spalona żarówkę to nie widzisz kiedy masz właczoną czy wyłaczona klimatyzację.
No nie do końca , bo każdorazowe wyłączenie nawiewu /zgaszenie silnika rozłącza sprzęgło i po ponownym włączeniu trzeba klimę znowu włączać - więc włączenie samego nawiewu nie ma prawa włączyć sprężarki klimy.
Jedyny wyjątek to tryb AUTO - tylko wtedy sprężarka włącza się samoczynnie
Spróbuje dla pewności pomajstrować przy ECO , ale wątpie , żeby coś to dało
Napisany 04 października 2014 - 18:22
jeśli gasisz auto na właczonej klimie to ponownym zapaleniu ona jest dalej włączona.każdorazowe wyłączenie nawiewu /zgaszenie silnika rozłącza sprzęgło i po ponownym włączeniu trzeba klimę znowu włączać
Napisany 04 października 2014 - 18:29
jeśli gasisz auto na właczonej klimie to ponownym zapaleniu ona jest dalej włączona.
Prawda , przycisk ECO jednak pamięta ustawienia , a byłem pewien , że resetuje pamięć - nie był wyłączony.
Przepraszam za narobienie zbędnego hałasu :confused: