spot lublin
Rozpoczęte przez
Raffi
, 15 gru 2010, 19:41
769 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 czerwca 2011 - 11:35
Hmm myślę, że tak. Specjalnie w lublinie zostałem dzisiaj...
Napisany 03 czerwca 2011 - 15:56
No to może i ja swoją Złomegą wpadnę, ale proszę mi nie zaglądać w zakamarki i do bagażnika bo pewnie nie zdążę ogarnąć tego bajzlu 
No i po spocie, szkoda że nas tak mało, miejmy nadzieję że towarzystwo w końcu się zbierze
Gdzie są te dziesiątki jeżdżących forumowiczy??
Bo nas CieniasCluby przegonią w ilości osób na spotach hehehe

No i po spocie, szkoda że nas tak mało, miejmy nadzieję że towarzystwo w końcu się zbierze

Gdzie są te dziesiątki jeżdżących forumowiczy??
Bo nas CieniasCluby przegonią w ilości osób na spotach hehehe

Napisany 04 czerwca 2011 - 12:11
po spocie trzeba zacząć robić cykliczne może się trochę ludzi zacznie zjeżdzać
. Swoją drogą, Student wszystko masz ok z zaworami w silniku?

Napisany 04 czerwca 2011 - 12:30
Z zaworami tak, robiłem niedawno UPG i wszystko było OK z głowica, a to cykanie to kolektor chyba sadzi w jednym miejscu, czekam aż się trochę okopci od spalin żeby sprawdzić czy gdzieś źle skręciłem, czy po prostu gdzieś pękł. Miałem takie cykanie już w ziemie tylko ciszej i po kilku sekundach ustawało, myślałem że to może gdzieś samoregulator olej wypuszcza i po napełnieniu się olejem przestaje cykać, ale chyba było gdzieś małe peknięcie na kolektorze które po prostu pod wpływem temperatury się zasklepiało, teraz przy robocie musiało pęknąć dalej i już temperatura nie jest w stanie tego zasklepić
Trzeba będzie albo jakoś pospawać, albo wymienić kolektor, ale to jak zbierze się złotówkę żeby wydech zrobić
Musze wywalić Kata bo mi wali zgniłymi jajami jak go trochę poduszę, i nad półośką jest rozwalona róra, ja już tam spawałem róry wydechowe ze 3 razy ale ciagle gdzieś puszcza, a szkoda mi wywalac na razie wydech bo tłumiki jeszcze całe ale chyba zrobię samą rurę do ostatniego wydechu i bedzie z głowy
Może zamiast Kata wstawię strumiennicę 
No i już wiem czemu mi tak pyrka, wczoraj zajrzałem pod maske i sobie przypomniałem przy kolektorze od przodu silnika jednej śruby na kolektorze nie było w ogóle a zamiast drugiej był wkręcony wkręt którego zapomniałem wkręcić jak robiłem UPG, wszystko od strony termostatu, dolna i górna śruba (ktoś kiedyś popsuł i nie naprawił
) Wkręciłem jakiegos wkreta i troche docisnęło kolektor ale dalej pyrczy, ma ktoś pomysł jak to naprawić?? Najlepiej było by wywiercic otwór, nagwintować i dać nowe śruby, tylko potrzeba by wiertarki z łamanym łbem bo zwykła nie wejdzie, nie chce mi się wyciągać głowicy, lub rozkręcać wszystkiego po prawej stronie
Szkoda że nie zrobiłem jak miałem głowicę na wierzchu, jak rozkręcałem to na szybko to nie zauważyłem, tylko przy składaniu, ale przez krótki czas było OK, a jak zaczęło pyrkać to juz troche puźno o tym mysleć, ale dałem ciała

No i już wiem czemu mi tak pyrka, wczoraj zajrzałem pod maske i sobie przypomniałem przy kolektorze od przodu silnika jednej śruby na kolektorze nie było w ogóle a zamiast drugiej był wkręcony wkręt którego zapomniałem wkręcić jak robiłem UPG, wszystko od strony termostatu, dolna i górna śruba (ktoś kiedyś popsuł i nie naprawił

Napisany 04 czerwca 2011 - 12:45
wstawiaj przelotowy tłumik a kata do żyda póki cały
. W xevach kolektory lubią pękać więc bardzo możliwe że to to

Napisany 04 czerwca 2011 - 16:21
Ja pisałem Bule sms'a, że nie wpadnę. Siła wyższa mnie do tego zmusiła

Napisany 16 czerwca 2011 - 22:49
Adrian masz może wąż do chłodnicy na sprzedaż o taki o http://img15.allegro...3/08/1638530827 
Dopiero zobaczyłem Lubelskiego offtopa, może ktoś to przenieść ?
Sory za problemy
%%%

Dopiero zobaczyłem Lubelskiego offtopa, może ktoś to przenieść ?

Sory za problemy

Napisany 19 czerwca 2011 - 08:59
Pogoda trochę nie pewna, więc może Leclerc na Zana albo Olimp?
Napisany 19 czerwca 2011 - 09:50
może olimp przy kartach? Może znowu będziemy mogli popatrzeć jak się piszczy zimnym dieslem

Napisany 19 czerwca 2011 - 10:09
yyyyyyyyyyyyyyy, nieoczekiwana zmiana planów, mam kurs do Radomia, jeśli dobrze pójdzie to będę z powrotem w Lublinie koło 20... jeśli dobrze pójdzie.