MTB - Coś dla górali i nie tylko
Napisany 14 grudzień 2010 - 07:48
Kręcę nałogowo od 4-5lat. Dość intensywnie udzielam się na forumrowerowe.org które obecnie będzie bodajże jednym z największych forów tematycznych w naszym ojczystym języku. Przez dwa lata byłem na forum modem i organizatorem dwóch międzynarodowych zlotów FR.org.
Sprzęt ehhhh gdybym miał klasowo auto podobne do rowerka to jeździł bym obecnie czymś w okolicy Porsche GT a Pagani Zonda .
A oto i on http://www.pinkbike.com/photo/5862448/ Mój ten niebieski.
Ibis Mojo czyli konstrukcja monoque z czystego włókna. Pełno zawieszony rowerek o skoku 140/140. Przód to Minute MRD Absolute czyli najlżejszy z rodziny bo 1500g przy 140mm skoku. Cała masa smaczków. Ehhhh po prostu marzenie.
Ulubiona miejscówka hmmm chyba czeskie Nove Mesto pod Smrkem i ich Singletrack.
http://www.youtube.c....eature=related
Ktoś chętny? Zawsze możemy zorganizować jakąś ustawkę.
Pozdrawiam!
Marcin
Napisany 14 grudzień 2010 - 12:04

To jest już nas tutaj dwóch z podobną pasją. Mój rower jest w trakcie składania, więc na razie nie ma się czym pochwalić.
Co do miejscówki, to polecę czeski Jesenik i singiel Rychlebske Stezky, gdzie zresztą zawitamy na III-im zlocie fr.org

A z ustawką, to jak najbardziej, ale chyba dopiero wiosną...
pozdr
Przemek
Napisany 14 grudzień 2010 - 12:17

Widać Omega wymarzone auto bikera. 4osoby, full bagaży w kombi, że tylnej szyby nie widać, dwa rowery na tylnej klapie i dwa w środku a na autostradzie lecieliśmy 130-140km/h non stop

Napisany 15 grudzień 2010 - 17:39

Śmigam bo śmigam, ale niestety mój sprzęt nie jest jakiejś najlepsze klasy. Na wiosnę planuję coś zakupić i porządnego pod względem mechanicznym jak i wizualnym

Ale tyle tego jest, że nie wiadomo co lepsze

Napisany 16 grudzień 2010 - 14:50
No to jest nas trzech
. Jest jeszcze Konradbiker
.
Jest, a własciwie mozna powiedzieć był

I teraz jedynie składam rowery i sprzedaje troche czesci, gdyby ktoś potrzebował cos sie poradzic służe pomocą

No i jeszcze sie pochwale paroma zdjeciami

http://picasaweb.goo...55003265/Rower#
Napisany 16 grudzień 2010 - 15:23

Napisany 16 grudzień 2010 - 15:54

Napisany 16 grudzień 2010 - 16:01
Od podstaw składasz te cuda ?
Jaki jest szacunkowy koszt, powiedzmy, że może nie najlepszego, ale takiego średniej klasy rowerka ?
Tak składam od podstawy wszystko

Co do kosztów zależy czy chcesz cos nowego czy uzywanego (jak uzywanego wszystko składam na sprawdzonych czesciach które są w dobrym / b.dobrym stanie) wszystko jest do dogadania. Pojecie średniej klasy dla kazdego jest inne, zalezy kto jak jezdzi i do czego roweru uzywa dla jednego sredniej klasy wyjdzie za 10000zł drugiemu za 1500zł

Napisany 17 grudzień 2010 - 08:31
zajmuje sie rowerami zawodowo od jakis 10 lat, składanie rowerów na zamówienie, serwis łącznie z amortyzatorami, naprawami ram itp... no i sprzedaż części
Kiedyś jeżdziłem baaaardzo dużo a teraz... praca, dom, rodzina... OMEGA

Ale lubię sobie wyskoczyć w teren...
Chwilowo bez roweru- był Ostatnio Specialized Stumpjumper FSR na XT/XTR DT SWISS itp ale trzeba było w domu pare rzeczy zrobić...

Napisany 17 grudzień 2010 - 17:09
Ja obecnie też juz wyzbywam sie ostatniego roweru bo skończyła sie nadzieja że znów zaczne jezdzić. Jak to mówią SPORT TO ZDROWIE

Napisany 17 grudzień 2010 - 21:47

W sklepie pracuje do tej pory + do tego własna działalność...
Jezeli na Allegro masz taki sam nick jak tutaj to chyba nawet coś kupowałeś

Napisany 17 grudzień 2010 - 23:22
ścigać to nie bardzo zawsze ciagneło mnie raczej od Fr do AM
W sklepie pracuje do tej pory + do tego własna działalność...
Jezeli na Allegro masz taki sam nick jak tutaj to chyba nawet coś kupowałeś
Nick na allegro ten sam, wiec mozliwe ze cos kupowałem

Napisany 19 lipiec 2011 - 07:51
Mam pytanko do znawców, 90% trasy jeżdżę po drogach i mam notoryczny problem z przebitą tylną dętką.. średnio raz na tydzień mam kapcia.. o ile jestem gdzieś na miejscu to nie problem.. gorzej, jak jestem np. 20-30km od domu ;( wtedy trzeba kombinować z powrotem..
Po pierwszym kapciu doszedłem do wniosku, że pewnie dętka stara, bo stała trochę.. kupiłem nową na tył no i tą nową już kleiłem 4 razy

opona z tyłu (26''x1.90) jest lekko miękka, więc może temu, dętka z tyłu jakiejś czeskiej firmy (nie pamiętam nazwy).
Jakie powinno być optymalne ciśnienie.. Czy warto zainwestować w oponę zwijaną np. CONTINENTAL LEADER PRO 26x2.1 9 (170 TPI)?? Jaką dętkę do tego? A może opona bezdętkowa?
Napisany 19 lipiec 2011 - 12:06
Jak już to nie pomoże to zawsze możesz kupić dętkę do downhill'u która waży prawie pół kilo ale za to ciężko ją przebić.
Napisany 19 lipiec 2011 - 12:09
Napisany 19 lipiec 2011 - 13:20

Napisany 07 maj 2013 - 19:56
Mama z racji stanu błogosławionego nie mogła nam towarzyszyć .
Po spokojnej jeżdzie z synem ,dałem troszku sam po pedałach ,ludzi u nas na ścieżce od zarąbania ale góral daje rade i po trawie

Ogień był taki ,ze finalnie pękł mi pedał

Napisany 15 maj 2014 - 06:39

Napisany 02 wrzesień 2014 - 21:28