Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jaki Telefon Wybrać (proszę o pomoc w wyborze)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
132 odpowiedzi na ten temat

#81 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 06 marca 2011 - 10:29

Czyli według ciebie to że telefon sie zaktualizował to zle??? Wow to w takim razie po co uaktualniasz system windows??? No powodzenia przy takim podejściu do sprawy...Na tym filmie koleś pokazuje co ten telefon ma a nie jakiś błędy.,,,Oglądałeś???

#82 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 07 marca 2011 - 13:22

pooglądałem trochę filmików z N8 i rzeczywiście telefon fajny, dosyć fajna jest też C7

dla mnie ważne też to, że po zmianie z E61i będę czuł się "jak w domu"

teraz muszę dokładnie posprawdzać ceny z eferty Plusa na te modele
najpiękniejsze i najprzyjemniejsze jest chwytanie chwil,
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;

#83 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 07 marca 2011 - 17:34

Zatem życzę udanego wyboru.....

#84 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 07 marca 2011 - 18:05

Na ten moment jestem raczej zdecydowany na N8.
Ja po prostu jednak lubię Nokie i inne telefony jakoś mi nie leżą.
Menu w N8 jest podobne do tego co mam w E61i a to mi pasuje.
Tylko chyba jeszcze chwilę poczekam bo teraz ceny trochę spore na nią jak na abonament.

#85 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 08 marca 2011 - 13:45

Nową N8 kupisz za 1000 pln i prepaid np. mBank po 19 gr. do wszystkich. Po co pakować się w "abo" ;)

#86 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 08 marca 2011 - 16:10

najtańsza N8 z polskiej dystrybucji, z dowodem zakupu, nieruszana w celu jak to piszą w opisach aukcji "sprawdzenia" i z gwarancją producenta (tylko taka mnie interesuje) na allegro to 1200-1300 zł

do tego pozostaje miesięczny koszt rozmów (165 minut do wszystkich-wymienne na sms/mms, nielimitowane połączenia z 5 numerami w plusie) - abonament 60 zł

chyba za taką kwotę na kartę nie da rady mieć tyle minut do wszystkich, smsów i tych wybranych numerów i jeszcze za telefon zapłacić trzeba kwotę z allegro

u operatora z 500 zł mniej za aparat a na usługi i tak będę musiał wydawać tak czy inaczej

zresztą abonament dla mnie wygodniejszy, nie muszę pilnować czy mam na koncie czy nie, dzwonię , płacę i spokój ...

ja wybieram zdecydowanie abonament i myślę, że to nie wyjdzie drożej w ogólnym podsumowaniu kosztów
jedyny minus taki, że trzeba się związać umową na 2 lata i nie można zrezygnować czy zmienić operatora przez ten czas chociaż jak oferta pasuje to i po co zmieniać, ja mam już plusa chyba z 5-6 lat i dla mnie jest ok

#87 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów

Napisany 08 marca 2011 - 18:44

165 min. razy 0.19 groszy to jest 31.35 pln. Do tego za resztę sumy do 60 pln można coś dobrać, darmowe po sieci albo tyle internetu że nie przerobisz telefonem. Ale spoko, jak jesteś świadomy tego to już Twój wybór. Każdy robi jak chce. Mówiąc o mnie to muszę mieć "kartę" bo nie mogę wytrzymać z jednym telefonem dużej niż trzy miesiące, takie hobby mam :D

#88 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 08 marca 2011 - 23:16

też tak kiedyś miałem, że bardzo często zmieniałem telefony-do czasu aż kupiłem E61i i mam ją już prawie 3 lata bo jest jak dla mnie super

teraz jednak postanowiłem "przesiąść się" na dotykowca i jak pisałem wybór padł na N8 bo dla mnie Nokia jest jakaś taka w sam raz :-)

fakt, że można na kartę ale problem jest w tym, że wszyscy, z którymi rozmawiam dużo przez telefon mają Plusa i z nimi mam darmowe połaczenia bez limitu stąd zmiana sieci raczej odpada

pozostaje mi więc albo abonament albo prepaid ale zawsze Plus

#89 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 10 marca 2011 - 17:06

Ja tez od 13 lat jestem w plusie...A dokładniej w simplusie....Najgorsze jest to że za tak długi czas nie mam od nich żadnej promocji itp.Proponują tylko przejscie na mixa co mnie nie urządza bo nie lubię być podporządkowany temu iz musze płacić..Teraz posiadam Nokie 5230 na N8 mnie nie stać,ale za jakiś czas .....

#90 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 10 marca 2011 - 20:08

Przy abanamencie dodają do nowej umowy dodatkowe minuty. Jeżeli z telefonem to mniej, jak bez to więcej.

#91 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 12 marca 2011 - 18:31

byłem dzisiaj w Plusie i obejrzałem sobie kilka telefonów

przyznam, że Samsung Galaxy też zrobił na mnie niezłe wrażenie - zwłaszcza wyświetlacz
tylko sie tak zastanawiam, czy przejście z Nokii na Samsunga nie byłoby zbyt bolesne - ktoś to przerobił? ;-)

mówię o Galaxy S i9000 Samsung

#92 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów

Napisany 12 marca 2011 - 18:39

Bez porównania i się nie zastanawiaj, tzn. Galaxy S to inna bajka, Nokia tu poległa.

#93 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 12 marca 2011 - 21:12

Czytaj kolego........

http://www.goldenlin...amiast-galaxy-s

#94 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów

Napisany 12 marca 2011 - 21:29

No ja nie muszę czytać bo wiem jak jest, miałem oba telefony w jednym czasie. Nie miałem dzień czy dwa tylko kilkanaście tygodni i swoje zdanie o telefonach mam. Aktualnie akurat mam Nokię E52 i E72.

#95 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 12 marca 2011 - 22:00

po tych wszystkich testach, opiniach można całkiem zgłupieć

fakt, że Samsung plastikowy jest niestety ale wizualnie, pomijając materiały, z których jest wykonany, jest moim zdaniem ładniejszy od N8

i tutaj zaczyna się główny problem - jestem przyzwyczajony bardzo do menu symbiana, pasuje mi ale Galaxy mi się spodobał chociaż obawiam się czy łatwo by się było przestawić na menu Samsunga i to mnie powstrzymuje trochę przed nim

szkoda by było wydać nie małą jednak kasę a później stwierdzić, że jednak trzeba było brać Nokię a nie Samsunga

ot i człowiek ma problem ;-)

#96 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 12 marca 2011 - 23:40

Jak pisałem wyżej....Miałem cały czas Nokie no to zamiana z kolega na samsunga.....Niestety nie potrafiłem się odnalsc w tym telefonie ,mimo iz jestem jako tako cyknięty i kumam telefony.W samsungu przeraziły mnie 2 sprawy...Po 1 brak wielowątkowosci.....Czyli po naduszeniu czerwonej słuchawki telefon wychodził z tego menu...(pisz sms i przypadkowo naduś czerwoną słuchawkę).....a druga sprawa niepotrzebne widgety....a co mi to wszystko,w Nokii w menu latwo mozna się odnalesc w samsungu jest to troche cięzsze...Zaznaczam iż jest to wyłacznie moje zdanie ,a odpowiedz jaki chcesz telefon musisz sobie sam odowiedzieć.....Tylko pamietaj abyś potem nie żałował.....

#97 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów

Napisany 13 marca 2011 - 07:30

http://andek.tk/2011...-androidem.html Akurat o i5700 ktoś pisze ale na i9000 działa tak samo, bez problemowo. Na forum naszym jest popularna Nokia E72, jest wątek gdzie polecają ten telefon który właśnie przez małą ilość ramu ma problemy z kilkoma działającymi w tle programami. W Noki N8 nie spotkałem się z tym problemem ale i tak polecam Galaxy S co nie znaczy że N8 jest zła ale ...

#98 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 marca 2011 - 11:42

pytanie do czego potrzebujesz ten telefon.

s-ka jest fajna pod wzgledem superamoleda i mozliwosci krecenia procka.

n8 - wg mnie ciekawsza
symbian ktory nie musi sie tak laczyc jak android z netem. aplikacji tez masa. dodatkowo ma idealny aparat, ksenonowa lapa blyskowa, wyswietlacz na patencie wykupionym od samsunga amoledowy wyjscie hdmi - wg mnie tutaj n8 wygrywa.
pracuje w playu - wiec doradzam Ci przeniesc nr bo bedizesz miał lepsze warunki w playu niz plusie po przedluzeniu :p

#99 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 13 marca 2011 - 18:10

jak pisałem obecnie mam E61i czyli symbian

jestem bardzo zadowolony z tego modelu

tel. używam do dzwonienia, sms i mms, czasem trochę internet (przeglądanie www)-poprzez WiFi, email, kalendarz zdecydowanie (notatki, zadania itp.), trochę zdjęć i filmików

to chyba tyle
przyzywczaiłem się do menu Nokii z symbianem i dlatego chciałem N8
Samsung nęci mnie wizualnie i wyświetlaczem

Rafke-na pw wysłałem pytanie o ofertę playa

#100 OFFLINE   jarecki18

jarecki18
  • 8 postów

Napisany 15 marca 2011 - 20:19

witam obecnie mam nokie c6 polecam a co do samsungow nie mam nic przerobilem pare modeli i srednio wypadaja w moich oczach