Jaki Telefon Wybrać (proszę o pomoc w wyborze)
Napisany 06 marca 2011 - 10:29
Napisany 07 marca 2011 - 13:22
dla mnie ważne też to, że po zmianie z E61i będę czuł się "jak w domu"
teraz muszę dokładnie posprawdzać ceny z eferty Plusa na te modele
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 07 marca 2011 - 18:05
Ja po prostu jednak lubię Nokie i inne telefony jakoś mi nie leżą.
Menu w N8 jest podobne do tego co mam w E61i a to mi pasuje.
Tylko chyba jeszcze chwilę poczekam bo teraz ceny trochę spore na nią jak na abonament.
Napisany 08 marca 2011 - 13:45

Napisany 08 marca 2011 - 16:10
do tego pozostaje miesięczny koszt rozmów (165 minut do wszystkich-wymienne na sms/mms, nielimitowane połączenia z 5 numerami w plusie) - abonament 60 zł
chyba za taką kwotę na kartę nie da rady mieć tyle minut do wszystkich, smsów i tych wybranych numerów i jeszcze za telefon zapłacić trzeba kwotę z allegro
u operatora z 500 zł mniej za aparat a na usługi i tak będę musiał wydawać tak czy inaczej
zresztą abonament dla mnie wygodniejszy, nie muszę pilnować czy mam na koncie czy nie, dzwonię , płacę i spokój ...
ja wybieram zdecydowanie abonament i myślę, że to nie wyjdzie drożej w ogólnym podsumowaniu kosztów
jedyny minus taki, że trzeba się związać umową na 2 lata i nie można zrezygnować czy zmienić operatora przez ten czas chociaż jak oferta pasuje to i po co zmieniać, ja mam już plusa chyba z 5-6 lat i dla mnie jest ok
Napisany 08 marca 2011 - 18:44

Napisany 08 marca 2011 - 23:16
teraz jednak postanowiłem "przesiąść się" na dotykowca i jak pisałem wybór padł na N8 bo dla mnie Nokia jest jakaś taka w sam raz :-)
fakt, że można na kartę ale problem jest w tym, że wszyscy, z którymi rozmawiam dużo przez telefon mają Plusa i z nimi mam darmowe połaczenia bez limitu stąd zmiana sieci raczej odpada
pozostaje mi więc albo abonament albo prepaid ale zawsze Plus
Napisany 10 marca 2011 - 17:06
Napisany 10 marca 2011 - 20:08
Napisany 12 marca 2011 - 18:31
przyznam, że Samsung Galaxy też zrobił na mnie niezłe wrażenie - zwłaszcza wyświetlacz
tylko sie tak zastanawiam, czy przejście z Nokii na Samsunga nie byłoby zbyt bolesne - ktoś to przerobił? ;-)
mówię o Galaxy S i9000 Samsung
Napisany 12 marca 2011 - 18:39
Napisany 12 marca 2011 - 21:12
Napisany 12 marca 2011 - 21:29
Napisany 12 marca 2011 - 22:00
fakt, że Samsung plastikowy jest niestety ale wizualnie, pomijając materiały, z których jest wykonany, jest moim zdaniem ładniejszy od N8
i tutaj zaczyna się główny problem - jestem przyzwyczajony bardzo do menu symbiana, pasuje mi ale Galaxy mi się spodobał chociaż obawiam się czy łatwo by się było przestawić na menu Samsunga i to mnie powstrzymuje trochę przed nim
szkoda by było wydać nie małą jednak kasę a później stwierdzić, że jednak trzeba było brać Nokię a nie Samsunga
ot i człowiek ma problem ;-)
Napisany 12 marca 2011 - 23:40
Napisany 13 marca 2011 - 07:30
Napisany 13 marca 2011 - 11:42
s-ka jest fajna pod wzgledem superamoleda i mozliwosci krecenia procka.
n8 - wg mnie ciekawsza
symbian ktory nie musi sie tak laczyc jak android z netem. aplikacji tez masa. dodatkowo ma idealny aparat, ksenonowa lapa blyskowa, wyswietlacz na patencie wykupionym od samsunga amoledowy wyjscie hdmi - wg mnie tutaj n8 wygrywa.
pracuje w playu - wiec doradzam Ci przeniesc nr bo bedizesz miał lepsze warunki w playu niz plusie po przedluzeniu

Napisany 13 marca 2011 - 18:10
jestem bardzo zadowolony z tego modelu
tel. używam do dzwonienia, sms i mms, czasem trochę internet (przeglądanie www)-poprzez WiFi, email, kalendarz zdecydowanie (notatki, zadania itp.), trochę zdjęć i filmików
to chyba tyle
przyzywczaiłem się do menu Nokii z symbianem i dlatego chciałem N8
Samsung nęci mnie wizualnie i wyświetlaczem
Rafke-na pw wysłałem pytanie o ofertę playa
Napisany 15 marca 2011 - 20:19