Mialem to samo u mnie byl to waz od nagrzewnicy wkoncu pękł całkiem i wyciek odrazu sie znalazł:jump:
w którym miejscu on jest?
Napisany 06 października 2010 - 12:37
Mialem to samo u mnie byl to waz od nagrzewnicy wkoncu pękł całkiem i wyciek odrazu sie znalazł:jump:
Napisany 06 października 2010 - 18:30
w którym miejscu on jest?
Napisany 13 października 2010 - 10:54
Napisany 13 października 2010 - 16:45
też mam problem.
wywala mi płyn chłodniczy korkiem, silnik na wolnych obrotach tak jakby dzwonił ale to wydaje mi się że jest układ wydechowy do wymiany bo jak się trochę gazu doda to pracuje już cicho. Silnik zaraz po odpaleniu ma trochę falujące obroty to znaczy zaraz po odpaleniu na ssaniu jest 1500obr i jak się ruszy to zaczynają falować i po chwili się unormuje tak na 900obr. Co to może być?? Nie wiem może to też jakoś pomoże w diagnozie szarpie przy przełączaniu się na gaz.
EDIT. Byłem zbadać go tak amatorsko po swojemu i:
- wywala płyn spod korka
- duszące spaliny
- rozrzedzony olej (brązowy)
- spadek mocy
Diagnoza uszczelka pod głowicą!
jakie koszta orientuje się ktoś??
Napisany 13 października 2010 - 17:05
Z tą UPG to zależy od regionu Polski. W Wawie 1000-2000zeta.
Napisany 13 października 2010 - 19:32
strasznie drogo. Tutaj u nas dzwoniłem do warsztatu (tam gdzie zawsze jeżdżę) to powiedzieli mi 600-700zł
Napisany 14 października 2010 - 09:17
Napisany 14 października 2010 - 10:04
Napisany 14 października 2010 - 10:19
Przygotuj się na planowanie głowicy i regenerację gniazd zaworowych ewentualnie. Uszczelniacze warto od razu zrobić, nowy rozrząd, oczywiście płyn, olej, filtr, świece.
Ja zrobiłem wielki błąd bo moja chlała olej a nie zrobiłem pierścionków poza uszczelniaczami, a teraz czapkę zrzucać znów to bez sensu.
Nic poważniejszego nie powinno Ci się "rozdupczyć"
Napisany 14 października 2010 - 10:27
Napisany 14 października 2010 - 10:30
Spokojnie nie łam się, jak jeździ to nic poważnego. U mnie było spalanie stukowe po padzie upg, nacisnąłem mocniej na gaz a spod maski huki jakbyś z flinty strzelał. I zajechałem tak do mechanika jeszcze XD
Napisany 15 października 2010 - 14:44
też mam problem.
wywala mi płyn chłodniczy korkiem, silnik na wolnych obrotach tak jakby dzwonił ale to wydaje mi się że jest układ wydechowy do wymiany bo jak się trochę gazu doda to pracuje już cicho. Silnik zaraz po odpaleniu ma trochę falujące obroty to znaczy zaraz po odpaleniu na ssaniu jest 1500obr i jak się ruszy to zaczynają falować i po chwili się unormuje tak na 900obr. Co to może być?? Nie wiem może to też jakoś pomoże w diagnozie szarpie przy przełączaniu się na gaz.
EDIT. Byłem zbadać go tak amatorsko po swojemu i:
- wywala płyn spod korka
- duszące spaliny
- rozrzedzony olej (brązowy)
- spadek mocy
Diagnoza uszczelka pod głowicą!
jakie koszta orientuje się ktoś??