co sie dzieje z ta woda
Napisany 20 września 2010 - 22:09
Napisany 21 września 2010 - 06:44
Napisany 21 września 2010 - 06:54
Napisany 21 września 2010 - 17:47
chlodnice tez sprawdzilem u gory jak zalapie to idzie sie opazyc w polowie tak dosc ciepla na dote ciepla ale idzie polozyc na niej reke bez obaw na opazenie teraz wrocilem samochodem wiec jest nagzany i tez jeszce woda w silniku bulgotala to mowicie uszcelka czy pompa??
Napisany 21 września 2010 - 18:24
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 21 września 2010 - 19:38
a może tylko korek do wymiany - nie trzyma ciśnienia i plyn zaczyna się gotować
jest to mozliwe ze przez korek woda bulgota w silniku i przez niego wycieka tak to wyglada jak by woda wlasnie nie miala gdzie uciec i przez korek wychodzi a sam uklad jest drozny sprawdzalem i czy to jest normalne ze bulgotanie slycha pod pokrywa glowic czy woda wogole tam powinna byc ??
Napisany 21 września 2010 - 19:59
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 22 września 2010 - 17:04
On twierdzi ze moze byc to upg ale mowie mu ze olej normalny nie jak majonez to mi powiedzial ze moze laduje wode bezposrednio w wydech czy to mozliwe jutro mam do niego podjechac i niby sprawdzi z racji tego ze jestem mlody boje sie ze bedzie chcial mnie wydymac na kase poradźcie gdzie moge szukac wyciekow.
Napisany 22 września 2010 - 18:58
witam. Dzis bylem u mechanika zapytac jak mam sprawdzic gdzie ze zbiornika uchodzi woda.Trace ja gdy jade np 190 lub wlacze nawiew na cieple powietrze i jade normalnie.
On twierdzi ze moze byc to upg ale mowie mu ze olej normalny nie jak majonez to mi powiedzial ze moze laduje wode bezposrednio w wydech czy to mozliwe jutro mam do niego podjechac i niby sprawdzi z racji tego ze jestem mlody boje sie ze bedzie chcial mnie wydymac na kase poradźcie gdzie moge szukac wyciekow.
1 - sprawdzić cały układ chłodzenia w postaci samego zbiorniczka wszelkich przewodów gumowych, chłodnicy, nagrzewnicy
2 - woda może dostawać się do komory spalania silnika przez pęknięcie w :głowicy, bloku silnika, uszczelce pod głowicą i wtedy silnik może ją przepalać i wydalać w postaci spalin (jeżeli jeździsz na normalnym płynie chłodniczym a nie na wodzie, to spaliny będą miały charakterystyczny gryzący zapach)
Wg mnie jeżeli płynu najwięcej ubywa po włączeniu nawiewów sprawdziłbym okolice nagrzewnicy lub termostatu
*mogę nie mieć racji

Napisany 23 września 2010 - 08:34
kolego tylko ze przy tej odpowiedzi nasowa mi sie pytanie czy silnik chodzil by normalnie bez stuków i równo jak przed czy coś by się dzoało?2 - woda może dostawać się do komory spalania silnika przez pęknięcie w :głowicy, bloku silnika, uszczelce pod głowicą
*mogę nie mieć racji
Napisany 23 września 2010 - 12:10
kolego tylko ze przy tej odpowiedzi nasowa mi sie pytanie czy silnik chodzil by normalnie bez stuków i równo jak przed czy coś by się dzoało?
w początkowej fazie usterki tak
Napisany 24 września 2010 - 08:00
w każdym bądź razie koszta wyszły mnie takie:
Robocizna-200zł
Wąż-110zł
Napisany 24 września 2010 - 16:54
mechanik ztwierdzil ze pekniety jest waz od nagrzewnicy i zeby go wymienic trzeba opuscic silnik lub sciagnac kolektor.
w każdym bądź razie koszta wyszły mnie takie:
Robocizna-200zł
Wąż-110zł
zmień mechanika bo coś drogi
po 2 jak masz kanał i klucze to raczej powinneś sobie z tym poradzić sam bo filozofi żadnej nie ma w tym.(ew. z jakimś kumplem dla pomocy...)
Napisany 26 września 2010 - 13:59
Napisany 26 września 2010 - 14:05
Urbino 18
Napisany 26 września 2010 - 14:16
idzie jakos sprawdzic czy ta odma jest uszkodzona
Napisany 26 września 2010 - 14:18
idzie jakos sprawdzic czy ta odma jest uszkodzona
nie uszkodzona tylko przytkana , wystarczy wyczyścić http://forum.omegakl...ead.php?t=25862
Urbino 18
Napisany 26 września 2010 - 14:43
Napisany 06 października 2010 - 10:21
Mam problem z uciekającym płynem z układu chłodzenia a mianowicie:
jak ogrzewanie jest wyłączone to płyn nie ucieka natomiast jak jest włączone ucieka.
Zauważyłem też że podczas jazdy płyn nie ucieka, zgaszę silnik stan płynu jest ok a za dwie godziny musze już dolać z 2 litry.(dzieje się tak zazwyczaj jak jadę na wł. ogrzewaniu)
Co to może być ?zawór trójdrożny?
Napisany 06 października 2010 - 12:07
Witam
Mam problem z uciekającym płynem z układu chłodzenia a mianowicie:
jak ogrzewanie jest wyłączone to płyn nie ucieka natomiast jak jest włączone ucieka.
Zauważyłem też że podczas jazdy płyn nie ucieka, zgaszę silnik stan płynu jest ok a za dwie godziny musze już dolać z 2 litry.(dzieje się tak zazwyczaj jak jadę na wł. ogrzewaniu)
Co to może być ?zawór trójdrożny?
Mialem to samo u mnie byl to waz od nagrzewnicy wkoncu pękł całkiem i wyciek odrazu sie znalazł:jump: