Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Mokry prawy boczek drzwi.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
21 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   zawas

zawas

Łopel Łamaga dła zeło

• 28 postów

Napisany 23 września 2010 - 16:03

Potrzebujesz taśmy dekarskiej o szerokości 30cm (około 130zł) i coś do odtłuszczenia drzwi np. benzyna ekstrakcyjna. Taśmy wystarczy na wszystkie 4 drzwi i jeszcze zostanie, także nie żałuj sobie :) Ja na początek odtłuściłęm drzwi pozniej pozaklejałem jedna warstwą otwory technologiczne a następnie 2 warstwa całe drzwi - tak jak na zdjęciu. Dla Ciebie proponuje odkręcić głośnik z dystansem, wykleić tamta powierzchnie i wtedy przykręcić. Ważne jest żeby w chłodniejsze dni takie jak teraz mamy rozgrzać tą taśmę bo bedze sztywna i cieżka do modelowania. Jest on samoprzylepna wiec z klejami nie ma problemu. Fachowo powinno się jeszcze wykleić wewnętrzną cześć zewnętrznej blachy drzwi, ale mi pod farbryczne audio sie nie chciało ;p Pamiętaj aby nie zaklejać odpływów od drzwi( są od spodu) bo będzie akwarium :D A miejsca łączenia drutów ( od rygielka i od otwierania drzwi) możesz delikatnie przesmarować czymś, bo ja juz 3 razy boczek zdejmowałem bo mi sie drzwi nie zamykały albo klamka wewnętrzna cieżko chodziła. Efekt: znacznie mocniejszy kick-bass ( lekki masarz pleców) i ogólnie kawałki nabrały głębi. Polecam wszystkim którzy chcą tanim kosztem poprawić swoje audio zamiast ładować niewiadomo ile chińskich głośników z bazaru. Miłej roboty i nie zapomnij o piwie :)

Masz kratę PB95 :D

Dzięki za info :)

#22 OFFLINE   LeoVince

LeoVince
  • 158 postów

Napisany 23 września 2010 - 17:53

Masz kratę PB95 :D

Dzięki za info :)

Ja tylko ON:D