Mokry prawy boczek drzwi.
Napisany 16 września 2010 - 17:41
Mam problem z prawym boczkiem, a mianowicie dolna cześć boczka- materiałowa (bf-l) jest u mnie bardzo mokra. Czego może być to przyczyna? Na 100% odpływy drzwi mam drożne bo to sprawdzałęm. Zastanawia mnie taka sprawa ze jak otwieram drzwi to uszczelka na dolne na powierzchni przylegającej do drzwi jest dosyć mogra. Czy to może być wina uszczelki? Dodam ze nigdzie nie widać zeby była uszkodzona itp.
Jakieś pomysły??
Napisany 16 września 2010 - 18:05
Napisany 16 września 2010 - 18:24
masz folię na drzwiach pod tapicerką? Pewnie nie lub jest ona dziurawa
Mam wygłuszone drzwi

Napisany 16 września 2010 - 18:27
Mam wygłuszone drzwi
fajnie że masz wygłuszone, ale czy masz folie??
Napisany 16 września 2010 - 18:35
Mam wygłuszone drzwi
musi gdzieś nieszczelność i przecieka
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 16 września 2010 - 19:14
fajnie że masz wygłuszone, ale czy masz folie??
Nie nie mam folii i nie bardzo wyobrażam sobie jak teraz miałbym mieć ją przymocowaną. Mam pozaklejane dwoma warstwami otwory technologiczne i jedynymi dziurami sa odpływy od spodu drzwi. Chyba najłatwiej będzie zdjąć boczek i lać na drzwi wode i patrzeć gdzie coś wycieka

Napisany 16 września 2010 - 19:22
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 16 września 2010 - 19:26
a masz wkręcone wszystkie śrubki mocujące na dole boczka ? bo jeśli nie to może otworkiem wyciekać
O tym samym pomyślałem. Ale mam wkręcone wszystkie śruby, a nawet dla pewności pozaklejałem je taśma dekarska( tym samym czym mam wytłumione drzwi) i wkręcając same sie przebiły przez nia wiec śrubami napewno nie leci

Napisany 16 września 2010 - 19:37
Urbino 18
Napisany 16 września 2010 - 23:29

Napisany 21 września 2010 - 22:14
Sam się zdziwiłem gdyż po takim zabiegu boczek już nie jest tak mokry, delikatnie skropli mi sie woda na uszczelce na dole ale to na prawde odrobinkę, różnica kolosalna także Kolega zrobi jak ja jeśli ma drzwi ze zdarta folią, gwarantuję poprawę

Napisany 22 września 2010 - 15:22
Zas napisz co bylo... a jak mozesz to pokaz jak masz je wylepione te drzwi przy okazji zdjecia boczka
Dzisiaj zdjąłem boczek. Niby wysechł na dole ale i chciałem sprawdzić czy coś cieknie. Wiec zamknąłem sie w środku i osoba z zewnątrz lała na drzwi wodę i ku mojemu zdziwieniu nic nie przeciekało całe drzwi suchutkie:confused:. Nie wiem dlaczego boczek wczesniej robił sie mokry i z kąd brała się ta woda....
A oto zdjęcie drzwi o które prosiłeś:

Wiem że trochę kiszka z tym oklejaniem dystansu ale nie było opcji tego odkręcić, chyba przyrdzewiały trochę śruby na gwincie. Najważniejsze że wygłuszenie zdało egzanim i poprawiło akustyke nawet na seryjnych głośnikach.

Napisany 22 września 2010 - 18:46
Napisany 22 września 2010 - 20:09
W oryginale tez jest przykryta folia.
no właśnie nie byłem pewien, a raczej nie ma co kombinować wokół nich, bo może być bum
Napisany 23 września 2010 - 14:22
A oto zdjęcie drzwi o które prosiłeś:
Wiem że trochę kiszka z tym oklejaniem dystansu ale nie było opcji tego odkręcić, chyba przyrdzewiały trochę śruby na gwincie. Najważniejsze że wygłuszenie zdało egzanim i poprawiło akustyke nawet na seryjnych głośnikach.
Jak wygłuszyłeś swoje drzwi? Tez chciałbym zrobić u siebie takie cóś

Napisany 23 września 2010 - 15:37