czyszczenie klimy fakty i mity
Napisany 03 czerwca 2008 - 19:39
Napisany 03 czerwca 2008 - 19:52
Podejrzewam, że nie ma gazu. Jak to sprawdzić samemu?
odkrec plastikowy kapturek na jednej z rurek pod maska i wcisnij czymś twardym , jeżeli jest gaz to po wcisnieciu tego zaworku powinien sie ulatniac
Drugie pytanie czy jeśli nie włączę na panelu klimatyzacji to sprężarka nie pracuje? pomimo napędzanego koła pasowego?
nie w tedy sprężarka nie pracuje
Napisany 05 czerwca 2008 - 13:48
Powiedział, że poprostu może być już mocno zasyfiony parownik :bad: i ze jedyni próbować kilka razy do skutku elektrostatycznie robić. Inaczej to tylko rozbieranie deski iczyszczenie parownika 800zł :guns:
Wszelkie perfumy i dezodoranty z Alledrogo odradził, cytuje :"nic nie warte dezodoranty"
Napisany 07 czerwca 2008 - 18:19
Napisany 09 czerwca 2008 - 06:42
Chciałem sprawdzić jego drożnosć.
Napisany 17 czerwca 2008 - 20:13
http://moto.allegro....imatyzacji.html
http://moto.allegro....cz_warszaw.html
ale po tygodniu dalej to samo

Słyszałem obiegową opinie, że przyczyną może byc nagrzewnica, albo osuszacz http://moto.allegro....ga_b_33222.html
Napisany 18 czerwca 2008 - 13:35
Robiłem preparatem Wurth`a i niestety nic nie dało.
A na odgrzybianiu byłem już 2 razy
Napisany 19 czerwca 2008 - 11:12
Napisany 19 czerwca 2008 - 11:16
Właśnie też sie podepne pod pytanie, gdzie sie znajduje ta rurka odprowadzajaca wode ze skraplacza ?!?!?!?
z kanalu ja widac. jest nad skrzynia biegow.
Napisany 24 czerwca 2008 - 15:05
U mnie problem smrodu nadal występuje.
byłem jeszcze tak na wszelki wypadek nabić klimę, brakowało 370g czynnika i oleju wcale nie było :bad:
NO i teraz nowiny !
Koleś od kilmy powiedział że z w ogóle nie leci woda z tego przewodu który ma odprowadzać wodę ze skraplacza i że ta woda może gdzieś tam pozostawać i że to może powodować smród.
I mówi że trzeba dostać sie do parownika, że trzeba wywalić deskę rozdzielczą

CO wy o tym są dzicie ?
Bo mi jakoś nie bardzo się to patrzy z tą deską jak coś "sp***dolą" to będe miał jeszcze większy problem.
Kurna poradźcie coś bo już mam powoli dosyć tej nierównej walki ///....
Napisany 24 czerwca 2008 - 15:15
Napisany 24 czerwca 2008 - 15:18
No kurna ja władowałem całą puszkę WURTHa przez ten przewód i nie wyleciała ani kropla ! Czy jak by był zapchany to nie powinno wylecieć z powrotem ? Chociaż tak czy siak jak by był również drożny to też powinno wylecieć...A nie mogli jakimś drucikiem przepchać tego otworu odprowadzającego skropliny ??
Ah tam już sam nie wiem :bad:
Napisany 24 czerwca 2008 - 16:20
No kurna ja władowałem całą puszkę WURTHa przez ten przewód i nie wyleciała ani kropla ! Czy jak by był zapchany to nie powinno wylecieć z powrotem ? Chociaż tak czy siak jak by był również drożny to też powinno wylecieć...A nie mogli jakimś drucikiem przepchać tego otworu odprowadzającego skropliny ??
Ah tam już sam nie wiem :bad:
bede dzis zwalal deske w omie to zrobie foto gdzie sie konczy. jesli uda mi sie wywalic obudowe klimatronika
Napisany 11 lipca 2008 - 06:54
I co z tymi zdjęciami ?bede dzis zwalal deske w omie to zrobie foto gdzie sie konczy. jesli uda mi sie wywalic obudowe klimatronika
Byłem wczoraj w serwisie żeby sprawdzili te kanały odprowadzające wodę z klimatyzacji bo mi ani kropelka nie kapała. Zapłaciłem 60,39zł i kanały odetkane :yes_yes:
A musiał być zatkane bo nic nie leciało a teraz to leci jak z kranu !
Napisany 11 lipca 2008 - 08:19
I co z tymi zdjęciami ?bede dzis zwalal deske w omie to zrobie foto gdzie sie konczy. jesli uda mi sie wywalic obudowe klimatronika
Byłem wczoraj w serwisie żeby sprawdzili te kanały odprowadzające wodę z klimatyzacji bo mi ani kropelka nie kapała. Zapłaciłem 60,39zł i kanały odetkane :yes_yes:
A musiał być zatkane bo nic nie leciało a teraz to leci jak z kranu !
nie zrobilem bo nie mialem aparatu. ale sa 2 gumy ktore ida z obudowy nagrzewnicy i sa zaraz kolo skrzyni biegow w tunelu
Napisany 11 lipca 2008 - 10:51
Dużo trzeba się z tym namęczyć ?
A może ktoś poradzi jak się dostać do parownika-nagrzewnicy czy jakkolwiek to się nazywa, wiecie o co mi chodzi :roll:
Wiem że trzeba rozebrać dechę, ale czy trzeba całą, może da się jakoś tylko schowek i poduche wymontować, poradźcie PLIZ

Napisany 11 lipca 2008 - 12:06
A wywalałeś całą deskę ?
Dużo trzeba się z tym namęczyć ?
A może ktoś poradzi jak się dostać do parownika-nagrzewnicy czy jakkolwiek to się nazywa, wiecie o co mi chodzi :roll:
Wiem że trzeba rozebrać dechę, ale czy trzeba całą, może da się jakoś tylko schowek i poduche wymontować, poradźcie PLIZ??:
cala decha do zwalenia niestety.
Napisany 12 lipca 2008 - 11:31
A może ktos z forumowiczów robił to, wie jak to zrobić i byłby chętny pomóc, oczywiście ZAPŁACĘ !